Kadınların fobili düşü olan meme kanserinde pek çok kadın ameliyat sonrası kalan izlerden davacı oluyor. Artık meme kanseri operasyonunun ardından izler kalmıyor. Türkiye’de ilk defa Acıbadem Maslak Sağlık Kurumu’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras tarafından yapılan ‘robotik cerrahi ile mastektomi’ ameliyatı sayesinde meme kanseri operasyonunun izlerinden eser kalmayacak! MASTEKTOMİ BÜYÜK KESİKLERE NEDEN OLUYOR […]
Kadınların fobili düşü olan meme kanserinde pek çok kadın ameliyat sonrası kalan izlerden davacı oluyor. Artık meme kanseri operasyonunun ardından izler kalmıyor. Türkiye’de ilk defa Acıbadem Maslak Sağlık Kurumu’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras tarafından yapılan ‘robotik cerrahi ile mastektomi’ ameliyatı sayesinde meme kanseri operasyonunun izlerinden eser kalmayacak!
MASTEKTOMİ BÜYÜK KESİKLERE NEDEN OLUYOR
Son senelerde dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde muhtelif dallarda yaygın olarak kullanılan ve hastalara sağladığı pek çok hayatsal avantajla cerrahide “altın standart” olarak kabul edilen robotik cerrahi, bu defa meme kanserinin izlerini silmekte umut oluyor! Türkiye’de ilk defa Acıbadem Maslak Sağlık Kurumu’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras tarafından uygulanan, robotik cerrahi ile memenin alınması mastektomi yöntemi sayesinde kadınlar için ehemmiyetli bir mesele olan ‘kesi izi’ tarihe karışıyor. Prof. Dr. Cihan Uras, tüm evreleri robotik cerrahi ile koltuk altındaki küçük bir kesiden uygulanan bu harekâtın en ehemmiyetli avantajının, memede hiç iz vazgeçmemesi olduğunun müjdesini vererek “Basmakalıp cerrahide mastektomi yöntemi büyük kesilerle reelleşiyor ve memede görünen izler kalıyor. Robotik cerrahide ise tüm harekâtlar yalnızca koltuk altındaki 5 santimlik kesiyle yapıldığı için memede hiçbir iz oluşmuyor” diyor.
3 KADINDAN İKİSİNİN MEMESİ KORUNABİLİYOR
Dünyada her 8 kadından birinde görülen meme kanserinde kadınların en büyük evhamlarından biri de meme kaybı oluyordu. Ancak günümüzde erken tanı ve rehabilitasyondaki büyümeler sayesinde her 3 kadından 2’sinin memesi korunabiliyor. Memenin tümüyle alınması gereken gidişatlarda ise plastik cerrah ile işbirliği yapılarak kozmetik emelli eşzamanlı rekonstrüktif harekâtlar uygulanabiliyor. Ancak geliştirilen teknikler sayesinde natürele yakın bir meme görüntüsü sağlansa da, mastektomi operasyonu büyük kesilerle asıllaştığı için memede dışarıdan bakıldığında izler muhakkak oluyordu. İşte bu meseleye çözüm arayan tıp dünyası, günümüzde en gelişmiş cerrahi yöntem olarak nitelendirilen robotik cerrahiye yöneldi ve büyük zafer kaydoldu. Dünyada rakamlı merkezlerde artık meme kanserinde meme alınma operasyonunda robotlar devreye giriyor. Türkiye’de de ilk defa robotik cerrahi yöntemiyle mastektomi ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras “Basmakalıp cerrahide mastektomi yöntemi meme altına uygulanan büyük kesilerle asıllaştığı için dışarıdan bakıldığında izler aşikar olarak görülüyor. Bunun aksine robotik cerrahide ise tüm harekâtlar koltuk altından 5 santimlik bir kesiyle asıllaştığı için memede hiçbir iz olmuyor. Üstelik cerrahi operasyon yapılacak olan alanın robot sayesinde 12 kat geliştirilmesi ile işlem hiçbir meme dokusu vazgeçmeden bitirilebiliyor. Böylece ur oluşma tehlikeyi de büyük oranda önlenmiş oluyor” diyor.
HER SAFHADA BÜYÜK HASSASİYETİ
Robotik cerrahi ile ameliyat laparoskopik cerrahide olduğu gibi, ‘port’ ismi verilen ufak borucuklar yoluyla yapılıyor. Prof. Dr. Cihan Uras robotik cerrahinin basmakalıp laparoskopiden farkını şöyle anlatıyor: “Robotik cerrahide yüksek çözünürlüklü 2 adet fiber optik kamera işlem alanını 3 ebatlı ve en az 12 kat geliştirilmiş biçimde konsola taşıyor. Bu sayede ameliyat sahasını çok daha detaylı ve net olarak görebiliyoruz. Ayrıca robotun kendi aksı çevresinde 540 derece dönebilen robotik aletleri insan elinin uzanamayacağı yerlere erişebiliyor. Böylece doktorlara sarih operasyonla yapılacak hareketlerin çok daha ilerisinde hareket beceriyi sunuyor. Her düzeyi büyük bir hassasiyetle hakikatleşen işlem hastaya da hem ameliyat esnasında hem de ameliyat sonrası iyileşme yarıyılında büyük avantajlar sağlıyor.”
ROBOTİK CERRAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?
-Operasyonda kanama oluşmaması
-Daha az enfeksiyon tehlikeyi,
-Ameliyat sonrasında daha az ağrı,
-Sağlık Kurumunda yatış zamanının kısalması
-Daha kısa zamanda iyileşme ve günlük yaşama dönüş,
-Ameliyat sonrası radyoterapi, kemoterapi gereken hastaların bir an evvel rehabilitasyona başlayabilmeleri.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..