Kulak ağrısı, yaşam niteliğini negatif istikamette etkileyerek can sıkıcı ebatlara varabilmektedir. İltihaplanma veya değişik nedenlere bağlı olarak yaşanan kulak ağrısını öncelikli olarak bir doktora müracaat eterek rehabilitasyon etmek gerekiyor. Bunun dışında natürel yiyeceklerden yararlanarak da kulak ağrısından kurtulabilirsiniz. İşte kulak ağrısının sebepleri ve rehabilitasyon usulleri… Kulak ağrısı neden olur? Kulak ağrıları sık karşılaşılan bir semptomdur […]
Kulak ağrısı, yaşam niteliğini negatif istikamette etkileyerek can sıkıcı ebatlara varabilmektedir. İltihaplanma veya değişik nedenlere bağlı olarak yaşanan kulak ağrısını öncelikli olarak bir doktora müracaat eterek rehabilitasyon etmek gerekiyor. Bunun dışında natürel yiyeceklerden yararlanarak da kulak ağrısından kurtulabilirsiniz. İşte kulak ağrısının sebepleri ve rehabilitasyon usulleri…
Kulak ağrısı neden olur?
Kulak ağrıları sık karşılaşılan bir semptomdur ve muhtelif hastalıklardan kaynaklanabilir. Bunlar arasında sebepleri arasında Yüzücü kulağı, orta kulak enfeksiyonları, TMJ, enfeksiyonlar, büllöz miringit, güneş yanığı, dermatit ve travma bulunur.
Kulak ağrıları genellikle acil tıbbi bakıma gereksinim dinler ve natürel ev ilaçları, misalin sıcak kompresler ile rehabilitasyon edilebilir. Bu usuller ve ilaçlar; İbuprofen Advil, Motrin, naproksen Aleve ve asetaminofen Tylenol ve öbürleri gibi OTC ağrı kesiciler; etkilenen kulakta zeytinyağı ve uçucu yağlar kullanımıdır. Ancak bunları yapmadan evvel hekiminizden kesinlikle nasihat almalısınız.
Kulak ağrısı bulguları
• Dış kulak çevresinde kızarıklık ve şişme
• Ateş
• Kulak ağrısı
• Çene ağrısı
• Boğaz ağrısı
• Çene ağrısı
• Kulaklarında çınlayan
• Baş dönmesi
Kulak ağrısı nasıl rehabilitasyon edilir?
Çoğu olay 7-10 gün süresince reçeteli kulak damlaları ile rehabilitasyon edilir. Bu damlalar enfeksiyonla savaşmak için bir antibiyotik ve sıklıkla irin şişmesini eksiltmek için bir steroid kapsar. Damlalar etkilenen kulağa damlatılır ve fert yan tarafa uzanır. Damlalar yerleştirildikten sonra, damlaların kulaktan akmasını önlemek için hasta takribî 5 dakika bu pozisyonda kalmalıdır.
Kulak kanalı çok şişmişse, kulak damlalarının uygun yere erişmesini sağlamak için kanala bir fitil veya ufak bir gazlı bez parçası yerleştirilebilir. Bazen hekiminiz kulak damlaları kadar oral bir antibiyotik de reçete edebilir.
Zeytinyağı
Kulak ağrısı için zeytinyağı kullanımı evde rehabilitasyon ilacıdır. Kulak kanalınızdaki zeytinyağı damlalarının kulak ağrısını rahatlatabileceğini ispatlayan sağlam bir bilimsel delil yoktur. Ancak AAP’ye göre, birkaç ısıtılmış zeytinyağını kulağa damlatmak tehlikesizdir ve orta derecede tesirli olabilir.
Bu usulü ilk evvel hekiminizle, özellikle de çocuklar için tartışmak iyi bir fikirdir. Bir termometre kullanarak zeytinyağının beden sıcaklığından daha sıcak olmadığından emin olun. Bu, kulak çeperini yakmanızı maniler.
Sarımsak
Sarımsak hem antibiyotik hem de ağrı giderici özelliklere sahiptir. Ezilmiş sarımsakları birkaç dakika ılık zeytin veya susam yağı ile nemlendirin. Sarımsakları süzün ve yağı kulak kanalına uygulayın.
Zencefil
Zencefil, kulak ağrısından ağrıyı rahatlatmaya destekçi olabilecek natürel antienflamatuar özelliklere sahiptir. Dış kulak kanalının çevresine zencefil suyu veya içinde zencefil ile ısıtılmış süzülmüş yağ uygulayın. Doğrudan kulağa koymayın.
Oksijenli su
Hidrojen peroksit başka bir deyişle oksijenli su, senelerdir kulak saçakları için natürel bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu rehabilitasyon yöntemini kullanmak için, etkilenen kulağa birkaç damla hidrojen peroksit yerleştirin. Bir lavaboya akmasına izin vermeden evvel birkaç dakika bekletin. Kulağınızı pak, damıtılmış suyla durulayın.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..