Hamilelik yarıyılında bedende görülen farklılıklar sebebiyle kanser hastalığını gizlemektedir. Gebelik yarıyılında kanser hastalığının teşhisi oldukça güçtür. Kanser hastalarında kilo kaybı olurken hamilelerde ise bu vaziyet aksine kilo alımı olduğu için hamilelik yarıyılında kanser teşhisi oldukça güçtür. Gebelik yarıyılında görülen kanser cinsleri arasında en yaygın olanı ise meme kanseri olduğu tanımlanmıştır. Bu yarıyılda hamilelerin bedenlerini çok […]
Hamilelik yarıyılında bedende görülen farklılıklar sebebiyle kanser hastalığını gizlemektedir. Gebelik yarıyılında kanser hastalığının teşhisi oldukça güçtür. Kanser hastalarında kilo kaybı olurken hamilelerde ise bu vaziyet aksine kilo alımı olduğu için hamilelik yarıyılında kanser teşhisi oldukça güçtür.
Gebelik yarıyılında görülen kanser cinsleri arasında en yaygın olanı ise meme kanseri olduğu tanımlanmıştır. Bu yarıyılda hamilelerin bedenlerini çok iyi bir biçimde hakimiyet etmelidir. Genellikle bu yarıyıllarda doğumdan sonra annenin kanser olduğu teşhisi koyulabilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en ehemmiyetli özellik ise hamilelerin hekimlerden çok kendilerine dikkat etmeleridir. Bu noktada kesintisiz olarak meme hakimiyetleri yaptırmalılar. Memede rastgele bir farklılık görüldüğünde hemen hekime bildirmeleri gerekmektedir.
Kanser çeşitlerinden bir değişiği ise rahim ağzı kanseridir. Gebelik yarıyıllarında kanamalar ve sıklıkla akıntıların olması kuşku uyandıranilecek bulgular arasındadır. Bu vaziyetlerde yeniden aynı biçimde anne adayının en kısa zamanda hekime bildirmesi gerekmektedir.
Kanser bebeğe geçer mi?
Bu yarıyıllarda hamile kalmayı tasarlayan anne ilk olarak kanser tehlikesine karşılık smear testi yaptırılması gerekmektedir. Bazı kanserlerde ‘Cilt kanseri’ gibi vaziyetlerde kanser hücreleri prezanteden geçip bebeğe erişebilmektedir. Genellikle bu vaziyetler istisnai vaziyetlerdir. Fakat kanser hastası anne adaylarına uygulanabilecek rehabilitasyon yöntemlerinde kanserin cinsine ve rehabilitasyon yöntemine göre farklılık gösterebilir. Hamile bir annenin rehabilitasyonunda cerrahi bir yöntem uygulanabilir. Fakat zorunlu hakimiyetler yapıldığında bebeğe hasar vermeden hatta erken doğuma neden olmadan rehabilitasyon edilebilmektedir.
Burada aynı biçimde kasvet yaratabilecek vaziyet ise rehabilitasyon sonrasında bazı vaziyetlerde kemoterapi veya radyo terapi yapılmasıdır. Gebelik yarıyılında radyoterapi uygulanmamaktadır. Bunun sebebi ise tam bedene uygulanması gerektiği için bu vaziyetten bebek de etkilenecektir. Kemoterapi ise bebekler üzerinde negatif bir tepki gözlemlenmemiştir. Fakat alanında yeni yapılan bir çalışma olduğu için yinede çok tehlikesiz değildir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..