Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,48
  • ALTIN
    %0,80
  • BIST
    %-0,69
Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi

Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi

Hoş bir gün dileği ile, bugün sizlere üretimi çok güç olmayan Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifini vereceğiz. Özel günler içinde rahatlıkla yapabileceğiniz bu pastanın en ehemmiyetli püf noktası pandispanya,nın dün yapılmasıdır. Öteki ehemmiyetli bir noktası da kremasını hazırlamak, öncelikle krema malzemelerin taze olması gerekiyor, pişirirken harlı ateşte değilde kısık ateşte pişmesi ve kıvama gelene kadar devamlı […]

Hoş bir gün dileği ile, bugün sizlere üretimi çok güç olmayan Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifini vereceğiz. Özel günler içinde rahatlıkla yapabileceğiniz bu pastanın en ehemmiyetli püf noktası pandispanya,nın dün yapılmasıdır. Öteki ehemmiyetli bir noktası da kremasını hazırlamak, öncelikle krema malzemelerin taze olması gerekiyor, pişirirken harlı ateşte değilde kısık ateşte pişmesi ve kıvama gelene kadar devamlı karıştırmanız gerekiyor. Şayet harlı ateşte pişirirseniz krema tenceresinin kenarları ve dibi yakalayacağı için yanık kokusu pastanızın tadını değiştirir ve emeğiniz boşa gitmiş olur. Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifinin malzeme listesi ve tarifine geçelim , yemek sitemizdeki öteki Pasta tarifleri için Pasta Kategorimize tıklamanız yeterli. Afiyet, baş şeker olsun..

Çikolatalı Fıstıklı Pasta Malzemeleri

Pandispanya İçin

4 tane  yumurta
280 gram 4 fincan şeker
200 gram 3 fincan un
1,5 fincan nişasta
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
Kakaolu için
10 gram 2 kaşık kakao
Ispanaklı için
1 kase ıspanak yaprağı
Beyaz Krema Malzemeleri
1 kilo4 su kadehi süt
40 gram 2 kaşık buğday nişastası
40 gram 2 kaşık un
1 kutu vanilya
120 gram 4 yemek kaşık şeker
Kakaolu krema Malzemeleri
Yarım kilo süt
20 gram 1 yemek kaşığı un
20 gram 1 yemek kaşığı nişasta
30 gram 2 yemek kaşığı kakao
90 gram 3 yemek kaşığı şeker
Süslemek için
Fıstıklı Çikolata

Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi

Öncelikle pandispanyanın hamurunu hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine şekeri ilave edelim ve çırpalım. Sonra sırası ile unu, nişastayı ve vanilayayı ilave edelim karıştıralım. Hazırladığımız hamuru 2 denk parçaya ayıralım bir tanesinin üzerine kakao ilave edip karıştıralım. Değişiğinin içine haşladığımız ve blendırdan geçirdiğimiz ıspanakları katalım ve karıştıralım. Hazırladığımız pandispanya harçlarını kalıplara dökelim 18 cm ve ayrı ayrı pişirelim.
Pandispanlarımız pişerken bizde kremalarını hazırlayalım. Hazırladığımız pandispanyaları muhtemelse dinlendirip öyle pastayı hazırlamaya girişirsek daha hoş bir pastaya kavuşuruz. Kremaları da ayrı ayrı hazırlayalım, bir kenara koyalım. pişen pandispanyaların kakaolu olanını üç parçaya ayıralım,ıspanaklı olanı 2 denk ayıralım. kek parçalarınından bir tanesinin üzerine süt ile nemlendirelim, üzerine beyaz kremayı sürelim üzerine çikolata parçaları serpip, öteki ıspanaklı kek parçasını alalım üzerine süt sürüp daha sonra beyaz krema sürelim, çikolata serpelim. kek parçaları bitene kadar bu operasyona devam, en üste hazırladığımız kakaolu kremayı dökelim spatula ile her yerine gelecek biçimde sürelim. En üste çikolata serpiştirelim. 1 saat dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN