Merhaba kıymetli takipçilerimiz, yaz kış tüm aile beğenerek yiyebileceğiniz bir pasta tarifi yapmak istiyorsanız, Dondurma Pastası Tarifi sınamanızı öneri ederiz. Dondurma Pastası yaparken dikkat faktörüz gereken bazı püf noktaları var, onlara dikkat ederek yaparsanız nefis bir pasta yaparsınız. Biz pastayı hazırlarken 20 cm lik bir kelepçeli pasta kalıbı kullandık. Burada dikkat edeceğiniz en ehemmiyetli kaidelerden […]
Merhaba kıymetli takipçilerimiz, yaz kış tüm aile beğenerek yiyebileceğiniz bir pasta tarifi yapmak istiyorsanız, Dondurma Pastası Tarifi sınamanızı öneri ederiz. Dondurma Pastası yaparken dikkat faktörüz gereken bazı püf noktaları var, onlara dikkat ederek yaparsanız nefis bir pasta yaparsınız. Biz pastayı hazırlarken 20 cm lik bir kelepçeli pasta kalıbı kullandık. Burada dikkat edeceğiniz en ehemmiyetli kaidelerden bir tanesi dondurma katmanlarını oluşturduktan sonra bir ölçü dolapta bekletmeniz. Bekletmeniz renklerin birbirleriyle karışmasını yasaklayacaktır. Ziynetlerken biz ceviz, çikolata ve antep fıstığı kullandık, siz isterseniz değişik malzemelerle süsleyebilirsiniz. Dondurma Pastasının en ehemmiyetli püf noktası dondurmayı eritmeden harcamanız.
1 tane, tek kat pastaban
750 gram, sade dondurma
750 gram, fıstıklı dondurma
750 gram, çilekli dondurma
100 gram, parça çikolata bitter
Ceviz vurulmuş
Antep fıstığı toz
Hazır aldığınız pastabanı, kelepçeli kalıbınızın ölcüsüne göre kesiniz ve kalıbının içine yağlı kağıt serdiğimiz kalıba pastabanı yerleştirelim. Üzerine evvelden buzluktan çıkardığımız vanilyalı dondurmadan koyalım, ve kaşık takviyeyi ile dondurmayı yayalım. Vanilyalı dondurmanın azıcık donması için bir zaman buzluğa koyalım. Donduktan sonra, bir sure beklettiğimiz çilekli dondurmayı ikinci katına koyalım, kaşıkla yayalım bu katında donması için buzlukta bekletelim. Donduktan sonra son kat olarak fıstıklı dondurmayı ilave edelim kaşıkla yayalım tekerrür buzdukta donması için buzluğa koyalım, en az bir gece bekletelim. Bu bekletme operasyonunu biçimini iyi alması için uyguluyoruz.
Dondurma pastasını nasıl servis edeceğiz?
Öncelikle çikolatayı benmari eritelim. Benmari usulü nasıl yapılır? bir tencereye yarısına kadar su koyalım yüksek ısıda bir oçağa alalım, tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir sırça kaseyi oturtalım, kaseye dağıldığınız çikolataları ilave edelim erimesini bekleyelim. Çikolatalar eridikten sonra pasta servisine geçebiliriz.
Dondurmalı pastamızı dilimlere ayıralım, servis tabağına alalım üzerine erittiğimiz çikolata dolaştıralım, ardından ceviz ve antep fıstığı serpelim bekletmeden servise sunalım. Afiyet olsun.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..