Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,48
  • ALTIN
    %0,80
  • BIST
    %-0,69
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Merhaba Kıymetli takipçilerimiz Zeytinyağlı Enginar Tarifi ile sizlerleyiz. Tarifimize geçmeden evvel Enginar nasıl seçilir? Enginarları nasıl arınılır? Suallerine yanıt kalitesinde birkaç tane ip uçu vermek istiyoruz. Enginar arınmak için, aldığınız enginarın öncelikle sapını kısalmanız gerekmektedir. Daha sonrasında isterseniz yapraklarını elle kopartabilirsiniz, yada aşikar bir bıçak dayanağı ile yapraklarını ceddebilirsiniz. Daha sonrasında enginarın tepesinde kalan tüm […]

Merhaba Kıymetli takipçilerimiz Zeytinyağlı Enginar Tarifi ile sizlerleyiz. Tarifimize geçmeden evvel Enginar nasıl seçilir? Enginarları nasıl arınılır? Suallerine yanıt kalitesinde birkaç tane ip uçu vermek istiyoruz. Enginar arınmak için, aldığınız enginarın öncelikle sapını kısalmanız gerekmektedir. Daha sonrasında isterseniz yapraklarını elle kopartabilirsiniz, yada aşikar bir bıçak dayanağı ile yapraklarını ceddebilirsiniz. Daha sonrasında enginarın tepesinde kalan tüm kısmını kesmelisiniz, kalan yerlerini bir kaşık dayanağı ile düzenleyebilirsiniz.

Enginarlarınızı atar atamaz hemen limonlu suya atmanız gerekiyor, yoksa enginar çok seri kararır. Enginar nasıl seçilir sualine şayet taze enginar yapmak istiyorsanız yaz aylarını seçim etmelisiniz. şayet mevsiminde olmasada enginar yapacağım diyorsanız, marketten altılı kutular halinde satılan enginarlarından faydalanabilirsiniz. Yaz aylarında enginar secebilmek için, bazı unsurlar var yeşil yapraklı enginarları seçmenizde fayda var. Enginarların Yapraklarının parlak yeşil ve sert olmaması gerekiyor. Zeytinyağlı Enginar Tarifini yapmak aldığınız enginarların boylarının birbirine denk olması gerekiyor.

Yüksek oranda lif kapsayan şifa kaynağı enginar bugün ki tarifimizin ana malzemesi kadınlar. Evet kadınlar bugün sizlere için hazırlamış olduğum tarifimin ismi ise Zeytinyağlı Enginar Tarifi.

Özellikle karaciğer için yararı ispatlanmış bu sebzemiz, bağırsak ve böbreklerin çalışımına da dayanakçı olur. Şeker hastalarına da kandaki şeker oranını düşürdüğünden dolayı uzmanlar tarafından şiddetle öneri edilen enginar ayrıca kolesterol düşürücü tesire sahip kanser hastalığını önlemek için önerilen bir numaralı sebze ismidir. Evet kadınlar saymakla tamamlayamadığım muhteşem lezzeti ve şifalı özellikleri ile Zeytinyağlı Enginar tarifim sizlerle kolay gelsin…

Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri

500 gram garnitür
Yarım soğan
1 su kadehi su
1 çay kadehi, zeytinyağı
Yarım limon
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Dereotu
6 tane enginar

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı enginarımızı yapmaya başlamak için, bir bir tencereye yarım çay kadehi zeytinyağını alalım soğanlarımızı çok az tuz ilave edip soğanları soteleyelim. Kavurduğumuz soğanın üzerine garnitürleri ilave edelim, bir iki dakika beraber kavuralım. Garnitürlerimiz enginarların içine doldurulmak üzere hazırlanmış gidişatta ocağın altını kapatalım. Bir kaseye yarım çay kadehi zeytinyağını dökelim, üzerine yarım limonu sıkalım üzerine şekeri ve tuzu ilave edelim bir kaşık dayanağı ile karıştıralım, hazırladığımız sosu bir kenara alalım.

Bir tencereye enginarları fazla yakın olmadan dizelim, enginarların içine yeteri kadar garnitür koyalım. Üzerine hazırladığımız sosu dolaştırarak dökelim, tencerenin yan kısmından 1 kadeh suyu ilave edelim tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım. İçine hiç kaşık sokmadan takribî 20 dakika pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra dereotu  serperek servise sunalım.

BAŞKA BİR TARİF

Zeytinyağlı Enginar Malzemeler

•  5 adet enginar

•  3 soğan

•  2 su kadehi garnitür

•  2 kesme şeker

•  1 çay kadehi zeytinyağı

•  1 demet dereotu

•  1 kaşık un

•  1 limonun suyu

•  tuz

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

1   Enginarları arınıp, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin.

2   Millete biçiminde doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

3  Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun.

4  ince kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Related posts:

  1. Baklalı Enginar Tarifi
  2. Enginar Çorba Tarifi
  3. Piliç Dolması Tarifi
  4. Tavuk Şiş Tarifi
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN