Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %-0,34
Zeytinyağının neye iyi gelir safra taşının oluşumunu engelliyor!

Zeytinyağının neye iyi gelir safra taşının oluşumunu engelliyor!

Kadim gıdalardan olan zeytinyağı daha önceki çağlardan beri şifasıyla insan sıhhatine destek olmaktadır. Hastalıkların rehabilitasyonunda fantastik bir tesire sahip olan zeytinyağının diyabeti önlemekten, kanser tehlikesini eksiltmeye; safra taşlarının yaradılışını yasaklamaktan, kalp hastalıklarından gözetmeye yararları saymakla bitmiyor. İşte zeytinyağının daha evvel dinlemediğiniz yararları! Kanserin önüne geçer Zeytinyağındaki nebat yiyecek maddesi, ibuprofen’in inflamasyonu eksiltmedeki tesirini taklit eder […]

Kadim gıdalardan olan zeytinyağı daha önceki çağlardan beri şifasıyla insan sıhhatine destek olmaktadır. Hastalıkların rehabilitasyonunda fantastik bir tesire sahip olan zeytinyağının diyabeti önlemekten, kanser tehlikesini eksiltmeye; safra taşlarının yaradılışını yasaklamaktan, kalp hastalıklarından gözetmeye yararları saymakla bitmiyor. İşte zeytinyağının daha evvel dinlemediğiniz yararları!

Kanserin önüne geçer

Zeytinyağındaki nebat yiyecek maddesi, ibuprofen’in inflamasyonu eksiltmedeki tesirini taklit eder ve bu da meme kanseri tehlikesini ve nüksünü eksiltebilir. Skualen ve lignanlar, kanser üzerindeki mümkün tesirleri için araştırılan öteki zeytinyağı bileşenleri arasındadır.

İhtiyarlamayı karşıtı

Antioksidanlar bakımından zengin olan zeytinyağı, insan bedeninin natürel ihtiyarlama sürecini yavaşlatır. Kozmetik mahsullerde ve natürel nebatsal rehabilitasyonda kullanıldığında cilde natürel bir parlaklık vererek şahaneler yaratır.

Safra taşlarını önler

Zeytinyağı kullanımı ayrıca, müshil tesirine sahip olan safra kesesi taşlarının önlenmesinde tesirli bir yiyecektir. Genellikle safra kesesi pakliği yapan insanlar tarafından kullanılmaktadır.

Diyabet tehlikesini eksiltir

Zeytinyağıyla alakalı yapılan bilimsel bir çalışmada, zeytinyağı açısından zengin bir Akdeniz stili perhizin, düşük yağlı bir perhize mukayeseyle takribî %50 oranında tip 2 diyabet tehlikesini eksilttiğini gösterdi. Tip 2 diyabet, diyabetin en yaygın ve önlenebilir halidir.

Kilo kaybı

Tıp uzmanları, zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağlardan kilo almanın çok güç olduğunu öne sürüyorlar. Bu Akdeniz’e özgü yağ ile alakalı yapılan araştırmalar, kilo kaybı için kullanılması mevzusunda pozitif neticeler vermiştir ve tereyağ ve kalorili yüklü öteki yağlar için harikulade bir seçenektir.

İrini önler

Zeytinyağı, antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri olan polifenoller bakımından zengindir. Netice olarak, kullanımı patojenik bakteri üremesini yasaklamaya ve irini rahatlatmaya dayanakçı olur.

Sindirimi geliştirir

Zeytinyağının sindirim sürecine dayanakçı olduğu öğrenilmektedir. Sindirim sistemini arınmak ve barsak hareketlerini iyileştirmek için tıbbi bir yağ olarak kullanılır.

Hücre duvarlarını kuvvetlendirir

Zeytinyağı, daha güçlü hücre duvarları oluşturmaya dayanakçı olan polifenoller kapsamaktadır. Aynı zamanda atardamar duvarlarının elastikliğini artırarak sizi muhtelif kalp hastalıklarına karşı korur.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN