Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %-0,11
  • BIST
    %0,76
Yaşlanmaya neden olan besinler neler fazla tuz tüketimi etken!

Yaşlanmaya neden olan besinler neler fazla tuz tüketimi etken!

Bedenimizin daha sıhhatli olmasını, cildimizin genç ve canlı gözükmesini harcadığımız besinlerle sağlamamız olası. Arıtılmış şeker, fazla tuz kullanımı, sıhhatsiz yağlar, içki, fazla kahve tüketimi gibi erken ihtiyarlamaya neden olan gıda ve meşrubatlardan uzak durarak ihtiyarlamayı yasaklayabilirsiniz. İşte erken ihtiyarlamaya neden olan daha evvel dinlemediğiniz gıdalar! Fazla tuz tüketimi Tuz bedenin su yakalamasına neden olarak ödeme […]

Bedenimizin daha sıhhatli olmasını, cildimizin genç ve canlı gözükmesini harcadığımız besinlerle sağlamamız olası. Arıtılmış şeker, fazla tuz kullanımı, sıhhatsiz yağlar, içki, fazla kahve tüketimi gibi erken ihtiyarlamaya neden olan gıda ve meşrubatlardan uzak durarak ihtiyarlamayı yasaklayabilirsiniz. İşte erken ihtiyarlamaya neden olan daha evvel dinlemediğiniz gıdalar!

Fazla tuz tüketimi

Tuz bedenin su yakalamasına neden olarak ödeme yol açıyor. Ayrıca hücrelerin küçülmesine neden olarak susuzluğa yol açıyor. Beden susuz kaldığında cilt kırışıyor ve daha erken ihtiyarlıyor.

Trans yağlar

Fast food, kızarmış yağlar, margarin, konserveler ve tüm abur cuburlar trans yağ kapsar. Trans yağlar yalnızca kalp hastalığı tehlikesini çoğaldırmakla kalmaz aynı zamanda damarlarınızı sertleştirir. Bu vaziyet, tendeki kan akışını zayıflatır ve erken ihtiyarlamanıza neden olur.

Şeker harcamak

Artık hepimiz şekerin ne kadar hasarlı olduğunu öğreniyoruz. Kilo almından, buruşukların oluşmasına ve cildinizin sarkık kalmasına kadar bir hayli hasarı vardır. Çok fazla şeker harcamak, glikasyon denilen bir operasyona neden olur. Bu operasyon bedendeki proteinlere ve lipitlere hasar verir ve cildinizin kollajenine hasar verir ve buruşuklukların gelişimini teşvik eder. Zira proteinler ve lipitler cildin sıkılığından mesuldür.

İşlenmiş Etler

Bir Hayli birey tarafından hoşlanılan sosis, pastırma ve şarküteri etlerde çok ölçüde tuz ve gözetici madde bulunur. İşlenmiş etlerin tüketimi dehidrasyona neden olur ve iltihaplanmayı tetikler. Ayrıca bu mahsuller bedendeki C vitamini ölçüsünü düşürür ve bu da kollajen yaradılışı açısından çok ehemmiyetlidir. Bunun yerine et tüketimini eksiltin ve sebzeli sandviçler seçim edin.

Kızarmış patates tüketimi

Patates bedenimizin içine girdikten sonra anında şekere dönüşür. Özellikle yüksek yağlarda kızartılan patatesler ve besinler hür radikalleri, hür bırakır bu da ciltte hücresel zarara neden olur. Patatesi en hasarsız biçimde harcamak istiyorsanız ya haşlayın ya da fırında pişirin.

Kafein cildi kurutuyor

Kafein, bedeninizi susuz bırakır ve nem noksanlığına neden olur. Bu vaziyet cildinizi kuru ve kırılgan bir hale getirir. Bu vaziyeti çözmenin kolay bir yolu vardır: harcadığınız her kahve için yalnızca bir kadeh su için ve cildinizi ıslatmayı unutmayın.

Mangalda pişen et

Siyah ve kömürleşmiş olan et bedene ciddi anlamda hasar verir. Bu vaziyet cildiniz için kolajen gibi temel özellikleri bozabilir ve yaşlı bir görünüme yol açar. Mangal yaparken, siyahlaşmış etten uzak durun.

Baharatlı besinler erken ihtiyarlatıyor

Baharatlı besinler, kan damarlarını genişletir ve cildinizin erken ihtiyarlamasına neden olur. Baharat tüketimi sıhhatli görünse de bu mevzuda ciddi dikkat etmek gerekir. Kumpaslı baharat tüketimi alerjik tepkinlere neden olabilir ve kabarıklığa veya kalıcı kızarıklığa neden olabilir.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN