Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %-0,65
  • BIST
    %-0,53
Uyku hakkında doğru bilinen yanlışlar ve yatmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uyku hakkında doğru bilinen yanlışlar ve yatmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bir çoğumuzun kendi stilimize göre belirlediğimiz uyku kumpasımız var! ancak bugün uyku hakkında millet arasındaki dedikoduları derledik. SIHHATLİ UYKU İÇİN 8 SAAT KOŞUL! Genellikle millet arasında ağızdan ağıza dağılan yanlış balakalardan bkocaman da sıhhatli bir uyku için 8 saatin yeterli olduğudur. Ancak ne yazık ki kalıplaşmış bu balaka yanlış bir balakadır. Sıhhatli uyku şahsın genleriyle […]

Bir çoğumuzun kendi stilimize göre belirlediğimiz uyku kumpasımız var! ancak bugün uyku hakkında millet arasındaki dedikoduları derledik.

SIHHATLİ UYKU İÇİN 8 SAAT KOŞUL!

Genellikle millet arasında ağızdan ağıza dağılan yanlış balakalardan bkocaman da sıhhatli bir uyku için 8 saatin yeterli olduğudur. Ancak ne yazık ki kalıplaşmış bu balaka yanlış bir balakadır. Sıhhatli uyku şahsın genleriyle ilgilidir ve bu gidişat bireyden bireye göre değişmektedir.

yumak-UNUn.jpg

NE KADAR ÇOK KOŞTURURSAM O KADAR İYİ YATARIM!

Genellikle yatağa ne kadar bitkin girilirse o kadar erken uykuya dalınacağı görüşü var. Ancak bu gidişat sanıldığını aksine yatağa ne kadar bitkin girerseniz uykuya geçir sürecinizi o kadar uzatmaktadır. Bu surattan bilinene göre olabildiğince uyku saatinize yakın ağır işler yapmamaya özen göstermelisiniz.

az-uyumak-xVMB.jpg

AZ YATMAK İYİDİR!

Genellikle çoğu insan uykuyu zaman kaybı olarak görür ve olabildiğince az yatmaya kendini koşullar. Ancak bu gidişat ne yazık ki yanlış bir balakadır. Bazı bilme işlevlerimiz için uyku koşul. Az uyku beynin bilme işlevinin yerine getirmesini engellemektedir.

ekran-resmi-2018-05-17-15-OzeT.png

BİR FİNCAN KAHVE UYKUYU ETKİLEMEZ!

Genellikle minik bir fincan olarak gördüğümüz kahve görünüşü minik görünse bile kapsadığı kafein tüm gece boyunca uykunuzun kaçmasına neden olabilir. O surattan olabildiğince uyuma saatinize yakın saat dilimlerinde kahve, asitli meşrubatlar, çay enerji meşrubatı gibi meşrubatları içmemeye özen göstermelisiniz. 

kahve-icmek-QXKQ.jpg

GECE ‘GEÇ’ YATIP SABAH ‘GEÇ’ UYANIRIM

Genellikle gece kayıp olarak görülen uyku saatini geç uyuma gidişatlarında gündüz daha fazla uyunabileceği görüşü vardır. Ancak bu düşünce netlikle yanlıştır. Zaman zaman gece geç uyuma vaziyetleri olabilir ancak olabildiğince sabah uyanma saatleri sabitlenmesi gerekmektedir. Genellikle bu kaideyi tatil günlerinde de uygulanmalıdır.

uyku-qKvd.jpg
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN