Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %0,00
Topuk dikeni rehabilitasyonu nasıl yapılır nöral terapi uygulanıyor!

Topuk dikeni rehabilitasyonu nasıl yapılır nöral terapi uygulanıyor!

Topuk dikeninin ne olduğunu öğreniyor muydunuz? Bayanların daha sık karşı karşıya kaldığı bu gidişat oldukça can sıkıcıdır. Yaşam niteliğini negatif etkilemekle beraber rehabilitasyon edilmediğinde ciddi sağlık meselelerine de yol açmaktadır. Peki topuk dikeni nedir? Topuk dikeni bulguları neler? Topuk dikeni rehabilitasyonu nasıl yapılır? İşte tüm merak ettiğiniz suallerin cevaplarını elmaelma.com’da bulabilirsiniz.  TOPUK DİKENİ NEDEN OLUR?  […]

Topuk dikeninin ne olduğunu öğreniyor muydunuz? Bayanların daha sık karşı karşıya kaldığı bu gidişat oldukça can sıkıcıdır. Yaşam niteliğini negatif etkilemekle beraber rehabilitasyon edilmediğinde ciddi sağlık meselelerine de yol açmaktadır. Peki topuk dikeni nedir? Topuk dikeni bulguları neler? Topuk dikeni rehabilitasyonu nasıl yapılır? İşte tüm merak ettiğiniz suallerin cevaplarını elmaelma.com’da bulabilirsiniz. 

TOPUK DİKENİ NEDEN OLUR? 

Genellikle hastaların bıçak batması olarak adlandırdıkları topuz dikeni, tabanı sert ve uzun müddet kullanılan pabuçlardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında topuk dikeninin ortaya çıkmasının bir hayli sebebi bulunmaktadır. Bunlar; ayaktaki asapları deforme edecek yürüyüş bozuklukları, sert yüzeylere uzun müddet basma, ayaklara ve bileğine baskı yapacak kadar kilolu olma, kemer yardımsız tabanları rahatsız edici pabuçlar, uzun müddet ayakta kalma,yanlış ayak egzersizleri yapma gibi etmenler topuk dikeni sebepleri arasında gösterilir. 

TOPUK DİKENİNİN BULGULARI NELERDİR?

Topuk dikeninin bir hayli bulgusu vardır. Bunlar ise; sabahları ayak tabanında ve bileğinde şiddetli ağrı, yürürken ayakta batma hissinin olması,topukta sıklıkla yanma şikayeti yaşanması, dizlere kadar kemiklerin ağrıması,

NASIL REHABİLİTASYON EDİLİR? 

Yukarıyada saydığımız bulgular kendini gösterdikten sonra yapmanız gereken en temel şey, bir ortopedi hekimine müracaat etmek olmaldıır. Hekim vaziyetin ciddi olup olmadığını bilmek için röntgen sürükler. Kemiğin asaplara ciddi hasra vermesinden dolayı yaşanan his kaybını yine yerine getirilmesi için nöral terapi yapılır. Bu terapide asap ağının incelmiş alanlarına yerel anestetik enjeksiyonlar yapılır. Daha sonra zararlı dokuları iyileştirmek için proliferant solisyon enjekte edilir. Rehabilitasyon sonunda ise fizik rehabilitasyon uygulanır ve rehabilitasyon bitirilir. 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN