Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %0,50
Migren tedavisine ne iyi gelir? Migren nedir?

Migren tedavisine ne iyi gelir? Migren nedir?

Bayağı baş sızılarından azıcık değişik olan migren ağrısı bayağı bir baş ağrısı olmayan amam rehabilitasyonsi muhtemel olan nörolojik bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre yeni bir rehabilitasyon usulü ile şiddetli migren sızılarının şiddetini eksilttiğini ortaya koydu.  Londra’daki bir hastanede geliştirilen migren rehabilitasyonsine müteveccih rehabilitasyonun yüzde 50’sinin migren sızılarının önüne geçtiğini söylüyor. King’s College Hospital, bu rehabilitasyonsi […]

Bayağı baş sızılarından azıcık değişik olan migren ağrısı bayağı bir baş ağrısı olmayan amam rehabilitasyonsi muhtemel olan nörolojik bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre yeni bir rehabilitasyon usulü ile şiddetli migren sızılarının şiddetini eksilttiğini ortaya koydu. 

Londra’daki bir hastanede geliştirilen migren rehabilitasyonsine müteveccih rehabilitasyonun yüzde 50’sinin migren sızılarının önüne geçtiğini söylüyor.

King’s College Hospital, bu rehabilitasyonsi olan antikorun beyindeki kimyasalların aktivitesini azallttığı gözlemlenmiş. Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar rehabilitasyonun uzun vadeli etkisini görmek için muayenehane deneyler yapılması gerektiğini belirtiyor. Migren hastası olanlar dünyada takribî yedi şahıstan biri mutkala migren hastası. Migren hastaları erkeklere oranla üç katı kadar bayanlarda daha fazla görülmektedir. Bir ayda 15 günden az sızılara ‘Epizodik migren‘ olarak adlandırılmaktadır. Bir ayda 15 günden fazla süren sızılar ise ‘Kronik migren‘ olarak adlandırılmaktadır.

migren ağrısında yeni tedavi yöntemi antikor

Yapılan araştırmalara göre antikor beyindeki peptid isimli kimyasal migren sızılarına hemde ışığa olan hassasiyette rol oynamaktadır. Dünya genelindeki dört büyük ilaç işletmeyi CGRP’yi nötralize edecek antikorlar geliştiriyor. Antikorlardan kimileri CGRP’ye yapışırken bazılarıda etkileşime geçerek beyin hücrelerini bloke ediyor.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN