Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %2,06
Lenfoma bulguları ne zaman başlar? Geceleri sık sık terliyorsanız dikkat!

Lenfoma bulguları ne zaman başlar? Geceleri sık sık terliyorsanız dikkat!

Boyun veya bedenin rastgele bir yerinde görülebilen lenfoma millet arasında genellikle lenf bezlerinin şişmesiyle akla ilk olarak lenfomayı getirir. Hayati ehemmiyet barındıran lenfomanın bulgularını takip ederken oldukça titiz davranılması gerekmektedir. Lenfomanın bulgularınız üzerinizi sezerseniz kısa müddette bir doktora müracaat eterek hakimiyet altında olmanız gerekiyor. Lenfoma hakkında merak edilenleri Memorial Ataşehir Sağlık Kurumu Hematoloji Kısmı’nden Prof. Dr. […]

Boyun veya bedenin rastgele bir yerinde görülebilen lenfoma millet arasında genellikle lenf bezlerinin şişmesiyle akla ilk olarak lenfomayı getirir. Hayati ehemmiyet barındıran lenfomanın bulgularını takip ederken oldukça titiz davranılması gerekmektedir. Lenfomanın bulgularınız üzerinizi sezerseniz kısa müddette bir doktora müracaat eterek hakimiyet altında olmanız gerekiyor. Lenfoma hakkında merak edilenleri Memorial Ataşehir Sağlık Kurumu Hematoloji Kısmı’nden Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, 15 Eylül Dünya Lenfoma Günü evvelinde lenfoma ve rehabilitasyonu hakkında bilgi verdi.

Lendomanın Bulguları Neler?

Lenfoma, lenf sisteminin hücrelerinde başlayan bir kanser cinsidir. Lenf sistemi, bedenin enfeksiyon ve hastalıklarla savaşmasına takviyeci olan bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Lenfomanın en sık görülen bulgusu, lenf bezindeki kabarıklık başka bir deyişle lenf bezinin gelişmesidir. Fakat lenf dokusu tüm bedende bulunduğundan hemen hemen her yerde de başlayabilir. Bu sebeple hastalığın bulguları, yakalanan bölgeye ve uzva göre farklılık gösterebilir:

Dalakta sihrime Ateş, gece terlemeleri ve soluk darlığı Halsizlik, bitkinlik, iştah ve kilo kaybı Özellikle kemiklerde ağrı ve karın ağrısı Kalıcı öksürük, inatçı kaşıntılar ve cilt döküntüleri İçki tüketiminden sonra lenf bezlerinde ağrı Sık sık enfeksiyon geçirmek lenfomada görülebilen bulgular arasındadır. Kabarıklıktan umursamama da etmeyin!

 

Boyunda 1 cm. kasık bölgesinde ise 2 cm. olan lenf bezleri klasik kabul edilebilir. Bu ebatların üzerinde bir gelişmede lenfoma usta yakalanması gereken bir hastalıktır. İster boyunda ister başka bir bölgede yaşanan lenf bezi kabarıklıklarında, hastaların makûs mizaçlı bir uru düşünerek telaşlanması natüreldir. Ancak bu cins gelişmelerin büyük bir çoğunluğu kanser dışı sebeplere bağlıdır. Lenf bezinde lenfoma haricindeki kabarıklıklar; enfeksiyon, bağışıklık sisteminden kaynaklanan otoimmün hastalıklar, kullanılan bazı ilaçlar, romatizmal hastalıklar ve lenf dokusunu oluşturan hücrelerin içinde bazı moleküllerin birikiminden kaynaklanan ambar hastalıklardan alana gelebilmektedir. Lenf bezlerinde kabarıklık olması gidişatında zaman kaybetmeden hekime müracaat etilmesi ve gelişmenin sebebinin tanımlanması gerekmektedir.

lenfoma belirtileri

Lenf Bezinde Bulunan Şişlik Acımıyorsa…

Lenf bezindeki kabarıklıkların ağrıyla beraber yaşanması hastaları daha fazla kaygı vermektedir. Ancak lenf bezi kabarıklıklarında ağrı genellikle enfeksiyon kaynaklıdır. Lenfomadaki kabarıklıkların büyük bir çoğunluğu ise ağrısızdır. 40 yaş ve üzerinde ortaya çıkan, ağrısız ilerleyen, haftalar veya aylardır geçmeyen, sert, birbirine yapışkan, birden çok ve lastik kıvamında olan kabarıklıklar lenfoma kuşkusunu artırmaktadır.

Rehabilitasyonu Nasıl Yapılıyor?

Lenfoma rehabilitasyonunda emin standartlar olmakla beraber, rehabilitasyonun tasarlanmasında hastalığın yaygınlığı, alt tipi, urun bazı biyolojik özellikleri ve sıhhati de dahil olmak üzere dikkate alınması gereken bir hayli etmen mevcuttur. Bu sebeple her hastaya göre rehabilitasyonu fertselleştirmek gerekebilir. Lenfoma rehabilitasyonunda; kemoterapi, uslu moleküller denilen gayeye müteveccih rehabilitasyonlar, kök hücre nakli ve radyoterapi rehabilitasyonları uygulanabilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN