Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %-1,12
Kışın hangi ilaçlar kullanılmamalıdır? İlaç kullanımı ile alakalı öğrenmedikleriniz…

Kışın hangi ilaçlar kullanılmamalıdır? İlaç kullanımı ile alakalı öğrenmedikleriniz…

Kış mevsimine geçiş yapar yapmaz grip vb. hastalıklarla sıkça karşılaşıyoruz ne yazıkki. Cemiyet olarak ilaç harcamayı aşırısıyla hoşlandığımız için en küçük bir burun tıkanıklığı veya öksürmede kendi kendimize teşhis koyup hemen ilaç kullanımına gidiyoruz. Reelinde yapmamız gereken ilk şey bir uzmana gitmek olmalı sonrasında onun oluşturacağı rehabilitasyon usulünü kullanmamız gerekir. Kışın sıkça harcadığımız ilaçların bedenimize […]

Kış mevsimine geçiş yapar yapmaz grip vb. hastalıklarla sıkça karşılaşıyoruz ne yazıkki. Cemiyet olarak ilaç harcamayı aşırısıyla hoşlandığımız için en küçük bir burun tıkanıklığı veya öksürmede kendi kendimize teşhis koyup hemen ilaç kullanımına gidiyoruz. Reelinde yapmamız gereken ilk şey bir uzmana gitmek olmalı sonrasında onun oluşturacağı rehabilitasyon usulünü kullanmamız gerekir. Kışın sıkça harcadığımız ilaçların bedenimize verdiği hasarları Prof. Dr. Orhan Sezgin anlattı…

Hava şartlarının değişmesiyle muhtelif salgın hastalıklar da birliktesi gelebiliyor. Bu hastalıkların neticesinde insanlar şuursuzca ilaç tüketimine yöneliyorlar. Özellikle kullanımının en çok yaygın olduğu ilaçlardan birisi de ağrı kesiciler. Bu yarıyıllarda sıklıkla harcanan ağrı kesiciler, mide ve bağırsağa zarar verebilme potansiyeline sahip olabiliyor.

Gribal enfensiyonların birliktesi görülen ateşli hastalıklarda muhtelif ateş düşürücü ilaçların kullanılmasına neden olabiliyor. Ateş düşürücü ilaçlarda mide ve bağırsağa hasar verebilme potansiyeline sahip olabiliyor. 

Mide delinmesine dahi neden olabilir. Soğuk havanın, mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıklarını da tetikleyebildiğine işaret eden Sezgin, şu bilgileri paylaştı:

Bahar aylarında mide ve bağırsak şikâyetlerinin, hazımsızlık ve karın ağrısının artığı genelde gözlemlediğimiz bir gidişattır. Buna tesir eden etkenler net öğrenilmese de abuhava farklılığının neden olduğu atmosferik tazyik metamorfozları veya beslenme şeklindeki farklılıklar mesul olabilir. Tesir eden bir öbür etmen ise havaların soğumasıyla cemiyette ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçların kullanımının çoğalmasıdır. Bu ilaçların şuursuz ve fazla kullanımı mide ve oniki parmak bağırsağında ülser gelişimine ve bu ülserden kanama veya delinme gibi ciddi sağlık meselelerinin yaşanmasına neden olabilme özelliğine sahiptir!”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN