Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %-0,08
  • BIST
    %2,52
Hastalığa iyi gelen çorbalar…

Hastalığa iyi gelen çorbalar…

Kış deyince usumuza ilk gelen yemeklerden bkocaman olan ve sofralarımızda her daim yerini alan çorbalar! Peki hangi çorba neye verimli bilmek istermisiniz? SEBZE ÇORBASI Birçok sebzenin birleşmesiyle hazırlanan sebze çorbası metabolizmayı süratlendiricidir. Doyurucu olması ve kalori kapsamaması sebebiyle kilo vermek isteyenlerin ilk seçim etmesi gereken bu çorbadır. Beden mukavemetini artırır ve sindirim sistemini kumpaslar.Sebze çorbası […]

Kış deyince usumuza ilk gelen yemeklerden bkocaman olan ve sofralarımızda her daim yerini alan çorbalar! Peki hangi çorba neye verimli bilmek istermisiniz?

SEBZE ÇORBASI

Birçok sebzenin birleşmesiyle hazırlanan sebze çorbası metabolizmayı süratlendiricidir. Doyurucu olması ve kalori kapsamaması sebebiyle kilo vermek isteyenlerin ilk seçim etmesi gereken bu çorbadır. Beden mukavemetini artırır ve sindirim sistemini kumpaslar.Sebze çorbası sodyum bakımından zengindir. Sodyum, asap sistemi ve adalelerin kumpaslı olarak çalışmasını sağlar. Ayrıca bedendeki akışkan ölçüsünün balansını kumpaslar. Sebze çorbasına Kuşkonmaz, brokoli, lahana, karnabahar, patates, semizotu ve domates ilavelerseniz bu zengin antioksidan kaynaklarından da faydalanmış olursunuz. Çorba yaparken kullanılan sarımsak, soğan, zencefil ve acı kırmızıbiber kalp ve damar sıhhati açısından bereketlidir.

1511522137-9XWV.png

İŞKEMBE ÇORBASI

İşkembe ülkemizde daha çok çorbası yapılarak harcanan bir sakatat cinsidir. Aşırıca baharat ilave edilerek harcanmadığı sürece sindirim sistemini süratlendirir. Kalsiyum bakımından zengin olan , düşük yağ oranıyla yüksek lif kapsayan işkembe aynı zamanda  harika bir protein kaynağı besindir.İşkembe kapsadığı vitamin ve mineral ölçüsüne göre düşük kalorilidir. Bu besin,bedenin temel gereksinimleri olan kalsiyum,çinko,fosfor gibi minerallerle birlikte yüksek oranda B12 vitamini içeriğine bağlı olarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca asap sistemine ve kalp ve damar sistemine bereketlidir. Hücreleri yeniler,metabolizmayı süratlendirerek karaciğer yağlanmasının önüne geçer. Grip,soğuk algınlığı gibi hastalıklara tutulma tehlikesini düşürür. Hastalık süresince de harcanan işkembe çorbası iyileşmeyi hızlandırır.

1511522133-cbNU.jpeg

TARHANA ÇORBASI

En lezzetli çorbalardan bkocaman olan tarhana oldukça besleyici ve doyurucu bir besindir. Vitamin ve mineral açısından zengindir. Tarhana her yaş grubu tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir. A, B grubu vitaminleri ile kalsiyum, demir ve çinko minerallerini kapsar. Karbonhidrat açısından zengin olan tarhana çorbası protein ve likopen kapsayan besinler arasında da sayılır. Tarhananın bereketleri arasında en ehemmiyetlisi bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesidir. Bu sebeple kış aylarında sıkça görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalık süreçlerinin çabuk atlatılmasını sağlar.Tarhana çorbası bireyin lüzumu olan enerjiyi kazanmasına takviyeci olduğu için bitkinliğe birebirdir.Sindirimi kolay olan  bu besin sindirimin tertip edilmesinde de katkıda bulunur. Kalp üzerinde de pozitif tesirleri bulunan tarhana makûs kolesterol ve yüksek tansiyonun düşürülmesine takviyeci olur. Kalp hastalıklarına tutulma tehlikesini eksiltmesi de tarhananın bereketleri arasındadır. Tarhana çocuklar içinde çok besleyicidir. Bebeklerin beslenmesinde ek yiyecek olarak en çok seçim edilen besinlerden bkocamandır. Birçok sebze ve baharatı kapsayan tarhana, bebekler için çok ehemmiyetli olan yoğurdu da içerir. Karbonhidrat açısından zengin olmasından dolayı doyurucudur. Ayrıca tarhana iştah açıcıdır. Büyüme çağındaki çocuklar için de çok bereketlidir, kemik gelişimine de katkı sağlar ve kemikleri güçlendirir. Kapsadığı likopen sayesinde de birçok hastalığa karşı bedeni korur. Çorba yapılırken isteğe bağlı olarak içerisine nohut veya mercimek de eklenebilir.

1511522133-2d6w.jpeg

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

 Kırmızı mercimek çorbası sofralarda en çok yerini alan çorba cinsidir. Besleyici bedeli son derece yüksek olan bu besinin B vitamini, demir, kalsiyum, manganez, sodyum, çinko ve fosfor mineralleri açısından zengindir. İçeriğinde bol lif ve proteinler de mevcuttur. Bereketleri arasında şunlar vardır;Kandaki makûs kolesterol seviyesini düşürür,kalp krizi tehlikesini eksiltir,kan şekerini düşürür,anemiyi önler,kansere tutulma tehlikesini eksiltir,enerji verir,anne sütünü artırır,yüksek lif içeriğiyle kabızlığa iyi kazanç ve kalın bağırsakların çalışmasını kumpasa sokar. Basur ve öteki kalın bağırsak meselelerinde iyileştirici tesir sağlar. Besleyici özelliği yüksek olduğu için çocukların beyin ve beden gelişimi için faydalıdır. Ayrıca potasyum içeriği sayesinde hipertansiyonu düşürücü tesire sahiptir.

1511522134-AvVo.jpg
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN