Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %0,00
Sağlıklı dişler için yapılması gerekenler…

Sağlıklı dişler için yapılması gerekenler…

Sıhhatli hayatın zorunlu temel yapı taşlarından olan D vitamini diş eti hastalıklarına karşı da bir kalkan olarak karşımıza çıkıyor. Diş Arkadaşı Derneği Kurucu Azası, Diş Doktoru ve Periodontolog Dr. Seyhan Eforum, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sıhhati Haftası’nda D vitamininin çene kemiği ve dişlerin anatomik yapısının gelişimi için ehemmiyetine dikkat çekti. Sıhhatli dişlere sahip olmak […]

Sıhhatli hayatın zorunlu temel yapı taşlarından olan D vitamini diş eti hastalıklarına karşı da bir kalkan olarak karşımıza çıkıyor. Diş Arkadaşı Derneği Kurucu Azası, Diş Doktoru ve Periodontolog Dr. Seyhan Eforum, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sıhhati Haftası’nda D vitamininin çene kemiği ve dişlerin anatomik yapısının gelişimi için ehemmiyetine dikkat çekti.

Sıhhatli dişlere sahip olmak ismine kumpaslı bakım ve hakimiyet çoğu zaman tek başına yeterli olmayabiliyor. Sosyal yaşantımızı hem görsel hem de fiziki anlamda etkileyen dişlerimizin en ehemmiyetli destekçilerinden biri D vitaminidir. D vitamini kalsiyum ve fosfor emilimini sağlaması sayesinde özellikle diş eti hastalıklarının yaradılışı ile çaba etmeye destek olmaktadır.

Diş minesini kuvvetlendirmesi ile de öne çıkan D vitamininin, çene kemiği ve dişlerin anatomik yapısının gelişimi için ehemmiyetli olduğunu söyleyen Dr. Seyhan Eforum, “D vitamini yetersizliğinde diş yapı ve dokusunda ehemmiyetli kasvetler alana gelebilir. D vitamini yetersizliğinde çene kemiği gelişimi ve diş sürmelerinde gecikmelerin yanı gizeme dişlerin anatomik yapılarında da deformasyonlar oluşabilir.

Diş destek dokularında bozulmalar, alveol kemiklerinde osteoporoz, kemik trabeküllerinde yağlı kemik iliği ve kalsifikasyon bozuklukları görülebilir. Ayrıca D vitamini yetersizliği enflamasyona sarih bir korunma sistemine neden olabileceği için dikkatli olunmalı.” diyerek, D vitamini yetersizliği gidişatında hekim hakimiyeti ile rehabilitasyona başlamanın en doğru çözüm olduğunu belirtti.

Hamileler diş eti hastalıklarına karşı dikkatli olmalı

Dr. Eforum özellikle gebelerin diş eti hastalıkları ve çürüklere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Eforum, “Hamileler bu yarıyılda hem beslenmelerine hem de ağız bakımlarına özen göstermeli. Kumpaslı diş fırçalamalı ve diş ipi kullanmalı.

Ayrıca diş doktoru hakimiyetlerini en azından üçer aylık periyodlarla aksatmamalılar. Zira bu yarıyılda değişen hormon balansları özellikle dişeti problemlerini tetikleyebildikleri gibi muhtelif sebeplerle çürük etkinliği süratlenebilir. Bu yarıyılda D vitamini kullanımı da gebelerin ve çocukların diş sıhhatine destek olabilir.” dedi.

Eforum, çocukların da kumpaslı diş fırçalamaya özendirilerek, anne ve babalara bu mevzuda misal olmaları gerektiğini ifade etti. Çocukların iki yaşından itibaren mesele olmasa dahi diş doktoru ziyaretlerine başlamaları gerektiğini de sözlerine ilave etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN