Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %0,13
  • BIST
    %0,50
Et yemek zararlı mıdır?

Et yemek zararlı mıdır?

Et yemeyi bırakırsanız ne olur merak ediyor musunuz? Olabilecekleri sizler için derledik… TAT ALMA DUYUNUZU KAYBEDEBİLİRSİNİZ  Çinko tat alma duyusu için lüzumlu elementlerden bir tanesi. İstiridye ve kırmızı ette bol ölçüde çinko bulunuyor. Vejetaryenlerin kuruyemiş, fasulye, bütün hububatlı mahsuller ve süt mahsulleri gibi çinko kapsayan besinleri bolca harcamaları gerekiyor. KİLO VEREBİLİRSİNİZ Et yemeyi bırakan insanlar 5 kiloya […]

Et yemeyi bırakırsanız ne olur merak ediyor musunuz? Olabilecekleri sizler için derledik…

TAT ALMA DUYUNUZU KAYBEDEBİLİRSİNİZ 

Çinko tat alma duyusu için lüzumlu elementlerden bir tanesi. İstiridye ve kırmızı ette bol ölçüde çinko bulunuyor. Vejetaryenlerin kuruyemiş, fasulye, bütün hububatlı mahsuller ve süt mahsulleri gibi çinko kapsayan besinleri bolca harcamaları gerekiyor.

1511871372-VyVh.jpg

KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Et yemeyi bırakan insanlar 5 kiloya kadar verebiliyorlar. Ayrıca kalori hesabı yapmanıza gerek kalmayacak, sebze perhiziniz sizin içi her şeyi yapacak.

1511871370-nah4.jpg

CİLDİNİZ DAHA SAĞLIKLI GÖZÜKECEK 

Vejetaryenlerin çoğu et yemeyi bıraktıktan sonra ciltlerinin daha iyi olduğunu; sivilcelerinin ve siyah noktalarının eksildiğini söylüyor. Bilim insanları et yerine meyve ve sebze harcarsanız bedeninizdeki zehirli maddeleri atacağınızı söylüyor.

1511871554-s88A.jpg

BAĞIRSAKLARINIZDAKİ GÖZETİCİ BAKTERİLER ARTACAK

Et yiyen insanların bağırsak floraları vejetaryenlerinkinden değişiktir. Araştırmalara göre yalnızca sebzeyle beslenen insanlar daha fazla gözetici bakteri üretiyorlar. Ancak et yemeyi bıraktığınızda bağırsaklarınızın alışması biraz zaman alıyor. Başta kabarıklık hissedebilirsiniz.

1511871372-sSH5.jpg

DAHA ZİNDE SEZECEKSİNİZ

Et yemeyi bırakan insanlar gün içinde daha az bitkin sezdiklerini söylüyorlar. Fazla kilolarınızı ve zehirli maddelerinizi attıktan sonra hafif sezmeniz donakaltıcı olmasa gerek.

1511871370-V3vT.jpg

KARDİVOVASKÜLLER HASTALIKLARA TUTULMA TEHLİKENİZ AZALACAK

Kırmızı et ve kardiyovasküler hastalıklar arasındaki ilişki uzun seneler evvel ispatlandı. Amerikalı bilim insanları kırmızı ette bulunan karnitinin kalbi negatif etkileyen kimyevi tepkinleri tetiklediğini buldu. Aynı sebepten vejetaryenlerin hipertansiyon, diyabet, kalın bağırsak ve mide kanserine tutulma tehlikeyi daha düşük.

1511871369-8M3Q.jpg

KOLESTEROL SEVİYENİZ ÜÇTE BİRE KADAR DÜŞECEK

Et yemediğinizde kandaki kolesterol seviyeniz düşüyor. Damar tıkanıklığı olan bireylere sebze ağırlıklı beslenmenin önerilme sebebi de bu.

1511871371-w2UK.jpg

“İYİ”GENLERİMİZ DAHA İYİ ÇALIŞACAK

Bilim insanları etrafsal etmenlerin genlerimizin çalışmasını etkilediğini buldu. Hepimiz iyi ve makûs genlere sahibiz. Sıhhatsiz bir yaşam tarzımız varsa makûs genlerimiz daha süratli çalışıyor ve bunun neticesinde kronik hastalıklar ve obezite ortaya çıkıyor. Sebze ağırlıklı beslendiğinizde ise iyi genleriniz süratli çalışıyor.

1511871371-l9cg.jpg

BESİN ÖGESİ NOKSANLARI ORTAYA ÇIKABİLİR 

Et yemeyi bıraktığınızda iyot, demir, D vitamini ve B12 vitamini noksanlığı baş gösterebilir. Etten aldığınız besin öğelerinin yerini doldurmak için bolca baklagil, kuruyemiş, meyve, koyu yapraklı sebze ve bütün hububatlı mahsuller harcamanız gerekiyor. Besin dayanakları da almanız gerekebilir.

1511871371-rmFa.jpg
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN