Kalça, diz veya bacak gibi bölgelerde eskime veya eklemlerin vazifesini yeteri kadar yerine getirememesi vaziyetinde yapılan takma rehabilitasyonu hakkında öğrenilmesi gerekenleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Rızvanoğlu mevzu hakkında ehemmiyetli bilgiler verdi. Bedenin hemen hemen tüm eklemlerinde uygulanabilen takma rehabilitasyonu nasıl yapılır? Takma operasyonu sonrası nelere dikkat edilmeli? İşte takma rehabilitasyonu hakkında tüm öğrenilmesi […]
Kalça, diz veya bacak gibi bölgelerde eskime veya eklemlerin vazifesini yeteri kadar yerine getirememesi vaziyetinde yapılan takma rehabilitasyonu hakkında öğrenilmesi gerekenleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Rızvanoğlu mevzu hakkında ehemmiyetli bilgiler verdi. Bedenin hemen hemen tüm eklemlerinde uygulanabilen takma rehabilitasyonu nasıl yapılır? Takma operasyonu sonrası nelere dikkat edilmeli? İşte takma rehabilitasyonu hakkında tüm öğrenilmesi gerekenler Elmaelma.com’da bulabilirsiniz.
Diz-Kalça ve Omuz Takmayı Nedir?
Takma cerrahisi, eklem içindeki zararın son düzeye gelmesi neticesinde bozulan eklemin çıkarılarak, yerine aynı işlevi görecek suni-metal eklem / implant platin yerleştirme harekâtıdır. Millet arasında kireçlenme, kıkırdak erimesi, eklem akışkanının bitmesi gibi adlarla da öğrenilen ekleminin eskimesi neticesinde, eklem hareketleri oldukça ağrılı ve kısıtlı hale kazanç. Eklemden dışarıdan dinlenebilecek biçimde sesler gelebilir. Takma genellikle 55-75 yaşları arasında 4. Safha son safha kireçlenmesi olan şahıslarda uygulanır.
Hastalığınızın derecesi detaylı bir fizik tetkik ve röntgen sonrası anlaşılır. Ama geceleri uykudan uyandıran eklem ağrılarınız varsa, her gün kumpaslı olarak ağrı kesici alma gereksinimi seziyorsanız ve hareket hüneriniz eksildiyse takma cerrahisi için aday olabilirsiniz. Cerrahi harekâtın en sık yapıldığı yaş aralığı 55-75 yaş olsa da, operasyon son safha kireçlenmesi olan şahıslara alt veya üst yaş hududu olmaksızın uygulanabilir.
Takmayı Operasyonu Sonrası İyileşme Sürecinde Neler Yaşanır?
Takma operasyonu takribî 1 saat sürer. Ameliyat sonrası birey aynı gün operasyonlu uzvunudiz, kalça, omuz vb. kullanmaya başlayabilir. Ameliyat sonrasında 3 günlük sağlık kurumunda yatış süresi önerilir. Bu vakit zarfında ameliyat sonrası ağrıların ortadan kaldırılması, enfeksiyon gelişimini yasaklama ve eklemin hareketlendirilerek bireyin yevmiye yaşamına dönmesi ve 3 günün sonunda kimseye gereksinim dinlemeden hayatını idame ettirmesi kastedilir. Bu vakit sonunda hastalarımızı konutlarına taburcu ediyoruz. Her ne kadar 3 gün sonunda yevmiye işlerine dönmeleri sağlansa da eklemin bütün işlevlerini kazanması takribî 1,5-2 aylık süreci bulabilmektedir.
Potezin Ömrü Ne Kadar?
Şahıstan şahsa değişmekle beraber takmaların vasati ömürleri takribî 15- 20 yıldır. Bu zamanın sonunda takmada eskime veya hafifleme izlenebilir. Eskime veya hafifleme oluşursa daha önceki takma çıkarılıp yerine aynı seansta yenisi uygulanabilir.
Takma Operasyonunda Hastalıklar Mani Olur Mu?
En sık karşılaştığımız suallerden biri, ek hastalığı olan şahısların operasyona girip giremeyeceğidir. Şeker hastalığı, kalp yetmezliği olan, by-pass /anjio geçiren şahıslar, astım, guatr, böbrek yetmezliği, kemik erimesi, romatizma gibi hastalıkları olan hastalarımız hastalıkları ile alakalı dalın görüşleri alınarak operasyona girebilmektedir.
Takma Operasyonunun Tehlikeleri Var Mı?
Ameliyat esnasında veya sonrasında; yara yeri enfeksiyonu ve yara iyileşme problemleri, takma etrafı kırıklar, pıhtı atması gibi meseleler oluşabilmektedir. Fakat bu meseleler %1’den daha az sıklıkla görülmekte olup, hemen hemen her zaman rehabilitasyon edilebilir meselelerdir.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..