Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %0,70
  • BIST
    %0,50
Bağışıklık sistemini güçlendirmek zatürre grip hastalıklarıyla baş etmenin yolu aşıdan geçiyor!

Bağışıklık sistemini güçlendirmek zatürre grip hastalıklarıyla baş etmenin yolu aşıdan geçiyor!

Malum yaz mevsimini geride vazgeçtiğimiz ve burun tıkanıklığı, boğaz sızısı, halsizlik, ateş gibi hastalıkların baş gösterdiği mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve gün içerisinde ısı metamorfozunun yaşandığı şu yarıyıllarda tedabirler almak için Memorial Etiler Tıp Merkezi İç Hastalıkları Kısmı’nden Uz. Dr. Haluk Mumcuoğlu, mevsim başkalaşımlarının neden olduğu hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Bağışıklık sistemi […]

Malum yaz mevsimini geride vazgeçtiğimiz ve burun tıkanıklığı, boğaz sızısı, halsizlik, ateş gibi hastalıkların baş gösterdiği mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve gün içerisinde ısı metamorfozunun yaşandığı şu yarıyıllarda tedabirler almak için Memorial Etiler Tıp Merkezi İç Hastalıkları Kısmı’nden Uz. Dr. Haluk Mumcuoğlu, mevsim başkalaşımlarının neden olduğu hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Bağışıklık sistemi nasıl kuvvetlendirilir? Bağışıklık sistemini güçlü yakalamak için ne yapmalı? İşte mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlü yakalamak için yapabileceğiniz evreler ve teklifler!

Havaların soğumaya başladığı ve kış aylarının yanaştığı bu günlerde, doğa gibi, insanların da bu zorlu koşullara hazırlanması ve geçim sağlaması gerekmektedir. Gece ile gündüz arasında yaşanan hava sıcaklığı ve nem oranlarındaki ani başkalaşımlarla beraber beslenme biçimi ve içeriğinin değişmesi sebebiyle beden bu vaziyete adapte olmakta zorlanmakta ve bazen başkalaşıma ayak uyduramamaktadır. Bu geçimin sağlanamadığı gidişatlarda bağışıklık sistemi zayıflatmakta ve muhtelif hastalıklar baş göstermektedir. En sık karşılaşılan hastalıkların başında da enfeksiyon hastalıkları yer almaktadır.

Grip ve Zatürre Hastalığı Rehabilitasyonunda Doğru ilaçlar Kullanın!

Kış aylarında en sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında enfeksiyon hastalıkları yer almaktadır. Bunlar; akciğerleri, bronşları ve soluk borusunu yakalayan alt solunum yolları enfeksiyonları olabileceği gibi; oranla daha hafif bir seyir gösteren sinüzit, otit, faranjit, larenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları olabilir. Bu rahatsızlıklara yol açan faktörlerin çoğunluğunu oluşturan viral enfeksiyonlarda antibiyotik rehabilitasyonunun bereketi olmamaktadır. Ayrıca fert ve cemiyet sıhhati açısından kısa ve uzun yarıyıllı bir hayli hasarları mevcuttur. Bakteriyel enfeksiyonlarda ise doğru antibiyotiğin, doğru müddette, doğru biçimde ağızdan, damar yolu veya adale içi enjeksiyonu gibi uygulanması çok ehemmiyetlidir.

bağışıklık sistemini güçlendirmek

Gerek enfeksiyona yol açan faktörün tespit edilmesi, gerekse uygun rehabilitasyonun verilebilmesi için hastalığa ait şikayetler başladığı anda fazla geç kalınmadan sağlık kuruluşuna müracaat etilmesi çok ehemmiyetlidir. Afaki ve şuursuz ilaç kullanımı, daha ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilmektedir.

Aşıyla Grip ve Zatüre Hastalıklarına Karşı İhtiyat Alın!

Grip virüsü yapısı gereği her sene kendini değiştiren bir virüs olduğu için gribe karşı kullanılan aşıların içeriği de her sene değişmektedir. Bu surattan grip aşısının her sene Eylül-Kasım ayları arasında yinelenmesi gerekir ancak Mart ayının sonuna kadar yapılabileceği unutulmamalıdır. Bu aşının gözeticiliği %60-85 arasında olup, yaş ilerledikçe aşının gözeticiliği eksilmektedir. Aşı hastalıktan korunmada %100 aktif olmasa da hem hastalığın daha hafif atlatılmasını sağlamakta hem de gribe bağlı büyüyen karmaşıklık ve vefat oranlarını eksiltmektedir. Aşı yapıldıktan 6-12 saat sonra büyüyen ve 1-2 gün içerisinde kendiliğinden düzelen grip eşi hafif tablolar kollanabilmektedir. Ancak;

-6 aylıktan minik çocuklara,
-Gebeliğin ilk 3 ayındaki hamilelere,
-Aşıya veya aşı içeriğine alerjisi olduğu öğrenilenlere, canlı virüs aşısı yaptırması uygun olmayanlara ve bazı özel tıbbi gidişatları olduğu için doktorları tarafından aşı yapılması uygun görülmeyenler bireylere grip aşısının yapılmaması gerekmektedir.

Akciğer Enfeksiyonunu Hafife Almayın 5 Senede 1 kere Zatürre Aşısı Koşul!

Pnömoni başka bir deyişle zatürre; ateş, öksürük, balgam ve soluk darlığı bulgularıyla kendini gösteren bir akciğer dokusu enfeksiyonudur. Atipik bakteriler, virüsler ve mantarlar zatürreye neden olabilmektedir. Pnömokok aşısı zatürreye en sık yol açan pnömokok bakterisine karşı yapılan aşıdır.

65 yaş üzerindekiler, Kronik akciğer, kalp ve böbrek hastalığı olanlar, İmmün sistemi zayıflatan hastalığı olanlar veya bu emelle ilaç kullananlar sedef hastalığı, bazı romatizmal hastalıklar gibi, Siroz hastaları, doğuştan dalağı olmayanlar veya dalağı işlev göremeyenler, Bazı kanser hastaları, Uzuv nakli hastaları, HIV pozitif hastalar, Bazı kemik iliği hastalığı olan hastalar kesinlikle pnömokok aşısı yaptırmalıdır. Bu aşının gözeticiliği %60-65 olup yinelenmesi gereken hastalarda 5 senede bir yine aşı yapılmalıdır.

 

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirmek İçin Anı Isı Metamorfozlarına Dikkat!

Ani ısı başkalaşımlarının yaşandığı bu günlerde, hava şartlarına uygun giyinmeye özen gösterilmelidir. Yeterli ve balanslı beslenme, enfeksiyonlardan korunmada son derece ehemmiyetlidir. Her grup yiyecekten balanslı ve yeterli beslenilmesi gerekmektedir. Yeterli akışkan tüketimi sağlıklı ve balanslı beslenmek kadar ehemmiyet taşımaktadır. Susama hissi olmasa da 1,5 – 2 litre akışkan harcanmalıdır. Yeniden kumpaslı yapılan egzersizlerle beden mukavemeti korunmaktadır.

Günde vasati 6-8 saat nitelikli uyku bağışıklık sistemini güçlü yakalamakta ve hastalıklara tutulma tehlikesini eksiltmektedir. Hastalıklardan korunmada el hijyenine dikkat edilmelidir, bulaşmayı önlemek ismine eller sık sık yıkanmalıdır. Bağışıklık sistemini zayıflatan yoğun stresten sakınmak da hastalıklardan korunmada ehemmiyetli bir faktördür.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN