Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %-1,55
  • BIST
    %1,40
Zeytin yağı plastik şişede saklanır mı bu yanlışa sakın düşmeyin!

Zeytin yağı plastik şişede saklanır mı bu yanlışa sakın düşmeyin!

Zeytinyağı plastik şişede saklanır mı? Bu yanlışa sakın düşmeyin! Pet şişe içerisindeki besinler risk saçıyor. Pet şişeler tekerrür tekerrür kullanıldığında ne yazık ki içerisinde bulunan bir madde suratından insan sıhhatine hasar veriyor. Peki dışarıdan zeytinyağı alırken siz de pet şişedekileri mi seçim ediyorsunuz? Şayet öyleyse uzmanlar pet şişelerdeki zeytinyağının risk saçtığını söylüyor ve bu mahsulleri […]

Zeytinyağı plastik şişede saklanır mı? Bu yanlışa sakın düşmeyin! Pet şişe içerisindeki besinler risk saçıyor. Pet şişeler tekerrür tekerrür kullanıldığında ne yazık ki içerisinde bulunan bir madde suratından insan sıhhatine hasar veriyor. Peki dışarıdan zeytinyağı alırken siz de pet şişedekileri mi seçim ediyorsunuz? Şayet öyleyse uzmanlar pet şişelerdeki zeytinyağının risk saçtığını söylüyor ve bu mahsulleri asla almamamız mevzusunda bizi uyarıyor. Zeytinyağı plastik şişede neden saklanmaz, hasarları nelerdir, yol açtığı hastalıklar nelerdir? zeytinyağını gizleme şartları ne olmalıdır? gibi bir hayli sualin cevabını İzmir Ekonomi Üniversitesi İEÜ Yiyecek Mühendisliği Öğretim Azası Yrd. Doç. Dr. Mine Güngörmüşler’den bildik. 

DİYABET VE KALP HASTALIKLARINA NEDEN OLUYOR 

Pet şişeleri tekerrür tekerrür kullanıldığında insan sıhhatine hasar verdiği ortaya çıktı.Sıklıkla kullanılan pet şişe bileşen BPA denilen bir maddenin salınımını asıllaştırdığını, bunun bedene fazla alımıyla prostat, beyin gelişimi, karaciğerde enzim bozuklukları ve diyabet, kalp hastalıklarına yol açıyor. Uzmanlar alınan zeytinyağlarınında plastik ve saydam sırça şişelerde, güneş altında saklanmaması gerektiğini dikkat topluyor. Yağın hangi yılın mahsulü olduğu, asidite, gizleme şartları ve saf olup olmadığı gibi bilgilere de erişilemediğinden tüketimleri tehlikesiz değildir. Markasız olan bu yağların büyük oranda tağşiş olduğu da ayrıca öğrenilmektedir. Yalnızca yol kenarından değil ambalajsız olduğu takdirde pazar, çarşı, bakkal gibi yerlerden de temin edilmemelidir.

IŞIK,NEM ALMAYAN KAPALI DOLAPLARDA SAKLANMALIDIR

Zeytinyağı ambalajı üzerinde marka, firma kayıt numarası, yapım ve son kullanma tarihi gibi bir yiyecek için kesinlikle öğrenilmesi gereken bilgilerin bulunması gerekiyor.Işık, oksijen, sıcaklık, su veya nem zeytinyağının niteliğini bozan etkenlerdir. Bunları göz önünde bulundurarak konutta ışık ve nem almayan kapaklı dolaplarda saklanmalıdır.Tercihen renkli sırça şişede ve bulunduğu etraf sıcaklığı 15 C etrafında olacak biçimde korunmalı.

RENKLİ SIRÇA ŞİŞELERDE SAKLANMALIDIR 

Zeytinyağı içerisinde bulunan klorofil saydam sırça şişede güneş ışığına maruz kaldığında okside olarak istenmeyen lezzetler oluşturuyor. Bu sebeple, renkli sırça şişelerde, renkli sırça damacanalarda, porselen ya da çelik kaplarda muhafaza edilmelidir.

ZEYTİNYAĞININ NİTELİĞİ RENGİNDEN ANLAŞILMAZ 

Zeytinyağına pamuk yağı karıştırılarak kar edilmeye çalışılıyor. Pamuk yağı ile alakalı araştırmalar devam ediliyor. Yapılan araştırmaların neticelerine göre,pamuk yağının pamuk için kullanılan pestisit harabelerini kapsayabileceği, içeriğindeki doymuş ve doymamış yağ asitlerinden dolayı LDL kolesterol seviyelerini çoğaldırabileceği tanımlandı. Zeytinyağının nitelikli olup olmadığı renginden anlaşılmaz. Bu surattan kaynağı emin olan zeytinyağları harcanmalıdır

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN