Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,40
  • BIST
    %1,46
Yaz ayında sağlıklı beslenme nasıl olmalıdır?

Yaz ayında sağlıklı beslenme nasıl olmalıdır?

Sıhhatli olmak için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Yazın sıhhatli beslenme nasıl olmalıdır? Özellikya yaz aylarında sıcakların yoğun olduğu yarıyıllarda yalnızca akışkan ağırlıklı soğuk şeyler harcamak ne kadar sıhhatli olup olmadığı münakaşa mevzusu olmuş vaziyette. Beslenmemizi özellikle bu aylarda geri tasarıya attığımız beslenme kumpası hakkında Sabri Ülker Vakfı yaz aylarında yeterli ve balanslı beslenmenin önemini dikkat topluyor. […]

Sıhhatli olmak için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Yazın sıhhatli beslenme nasıl olmalıdır? Özellikya yaz aylarında sıcakların yoğun olduğu yarıyıllarda yalnızca akışkan ağırlıklı soğuk şeyler harcamak ne kadar sıhhatli olup olmadığı münakaşa mevzusu olmuş vaziyette. Beslenmemizi özellikle bu aylarda geri tasarıya attığımız beslenme kumpası hakkında Sabri Ülker Vakfı yaz aylarında yeterli ve balanslı beslenmenin önemini dikkat topluyor.

SİNİDİRİMİ KOLAY OLAN GIDALARI SEÇİM EDİN!

Sıcak günlerde öğünlerinizde besleyici bedeli yüksek ve sindirimi kolay olan gıdaları seçim edebilirsiniz. Kahvaltıda, bütün hububatlı ekmek, süt, peynir veya yumurta, taze sebze ve meyvelerle balanslı bir tabak oluşturun. Yoğurt, yulaf, keten tohumu ve meyvelerle kendinize besleyici bir kahvaltı seçeneği de hazırlayabilirsiniz. Yağ ve tuz içeriği yüksek kahvaltılık mahsullerden kaçının.

yazın sağlıklı olmak için

KIZARTMADAN UZAK DURUN!

Öğle ve akşam yemeğinde baklagiller, sebze yemekleri, et-balık-tavuk-peynir ile zenginleştirilmiş salatalar veya ızgara et-balık-tavuk tüketebilirsiniz, yanında yoğurt, ayran veya cacığa da yer verin. Yemeğinizi 1-2 dilim bütün hububatlı ekmekle harcayabilir, ara öğünlerde kuru veya taze meyveler ve yanında yoğurt veya süt seçim edebilirsiniz. Sebze ve meyveler ile fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumları, süt veya peynir, yoğurt, cacık gibi süt ürünlerini harcayabilirsiniz. Sebze veya etleri kızartmak yerine ızgara, haşlama veya fırında pişirebilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler ile peynirli, et, tavuk, balık veya hububatlı salatalara da yer verebilirsiniz.

PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN!

Kendinizi iştahsız seziyorsanız fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler, bütün hububatlı bisküvi ve krakerleri ayran, yoğurt veya peynirle harcayabilir ya da porsiyonlarınızı küçültüp öğün sıklığınızı artırabilirsiniz. Tatlı yemek istiyorsanız midenizi yoracak şerbetli tatlılar yerine dondurma veya meyve tatlılarını seçim edebilirsiniz.

yazın sağlıklı beslenme

BEDENİN İHTİYACI OLAN AKIŞKAN İHTİYACINI KARŞILAYIN!

Sıcak havalarda terleme çoğaldığı için beden de basmakalıptan daha fazla su ve mineral kaybeder. Bu sebeple günde kesinlikle 2-2.5 litre su içilmeli ve kayıplar da kesinlikle yerine konmalıdır. Şayet güneş altında geçirilen zaman uzun ise bu ölçülerin üzerine çıkılmalıdır. Limonla ve nane ilave edilmiş maden suyu da klor, flor, magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineral ve elektrolit balansını gözetmeye katkıda bulunur. Özellikle su içeriği yüksek gıdaları harcamak, akışkan gereksiniminizi karşılamaya destek olmanın yanı gizeme bedenin gereksinim dinlediği yiyecek öğelerini de yeterli seviyede almaya destekçi olur. Kiraz, karpuz, kavun, şeftali, salatalık gibi su içeriği yüksek sebze ve meyveleri günde beş porsiyon kadar tüketebilirsiniz. Ayran, kefir, maden suyu, taze bunalmış meyve suları da akışkan ve mineral alımını desteklemeye destekçi olur.

sağlıklı beslenme

GÜN İÇİNDE ATTIĞINIZ ADIMLAR EHEMMİYETLİ!

Yaz günlerinde çoğu zaman sıcak havalar gerekçe edilerek egzersiz ilgisizlik edilir. Ancak yüzme gibi hem ferahlayarak neşe almanızı hem de enerji tüketmenizi çoğaldırmanızı sağlayan etkinlikler yapabilirsiniz. Yüzmeye ek olarak su topu, su tenisi veya plaj voleybolu gibi etkinliklere, akşam yemeklerinden sonra tempolu yürüyüşlere zaman ayırabilirsiniz. Böylece günlük etkinliğinizi çoğaldırmış olursunuz. Her gün 10 bin adım atmaya gayret edin. Olası olduğunca bisiklete binebilir, misalin alışverişe taşıt yerine bisikletle veya yürüyerek gidebilirsiniz!

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN