Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Tatilde hastalanmamak için 7 altın kaideye dikkat deniz köpüklüyse girmeyin!

Tatilde hastalanmamak için 7 altın kaideye dikkat deniz köpüklüyse girmeyin!

Yaz sezonunu doyasıya yaşamak ve tatille taçlandırmak isteyenler için uzun zamandır tasarladığınız tatil sürecinizi hastalıkla geçirmemek ve doyasıya sevincini çıkarmak için bazı teklifleri bir araya getirdik. Memorial Antalya Sağlık Kurumu Muayenehane Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kısmı’nden Uz. Dr. Şirin Elmi, yaz tatilinde enfeksiyon tehlikelerinden korunma yolları ile alakalı tekliflerde bulundu. Gireceğiniz denizin köpüklü olup olmadığından tutun […]

Yaz sezonunu doyasıya yaşamak ve tatille taçlandırmak isteyenler için uzun zamandır tasarladığınız tatil sürecinizi hastalıkla geçirmemek ve doyasıya sevincini çıkarmak için bazı teklifleri bir araya getirdik. Memorial Antalya Sağlık Kurumu Muayenehane Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kısmı’nden Uz. Dr. Şirin Elmi, yaz tatilinde enfeksiyon tehlikelerinden korunma yolları ile alakalı tekliflerde bulundu. Gireceğiniz denizin köpüklü olup olmadığından tutun deniz sonrası mayonuza kadar dikkat faktörüz gerekiyor. Yaz tatillerinde hastalanmamak için dikkat faktörüz gereken ehemmiyetli 7 kaideyi sıraladı! İşte yaz tatillerine çıkıldığında dikkat edilmesi gerekenler!

Denizin Üzeri Köpüklüyse Girmeyin!

İyi arınılmayan ve sirkülasyonu fazla olmayan serinkanlı havuzlarda bir hayli hastalık riski bulunmaktadır. Genital mantar enfeksiyonları, ishal, idrar yolu enfeksiyonu, Hepatit A, göz, kulak ve cilt enfeksiyonları havuz suyunun neden olduğu hastalıklardır. Deniz suyu tuzlu olduğu için hastalık yapıcı mikroorganizmaların yaşaması daha güçtür. Ancak serinkanlı, lekeli ve yüzeyi köpüklü denizler de aynı havuzlar gibi enfeksiyon tehlikeyi taşır.

Deniz veya Havuz Sonrası Islak Mayoya Dikkat!

Genital mantarların en ehemmiyetli sebebi nem ve ıslaklıktır. İyi arınılmayan ortak kullanım alanlarında bu hastalıklar çok daha kolay bulaşır. Sudan çıktıktan sonra ıslak mayo ile süre geçirmemek, havuz sonrası duş alıp iyi kurulanmak ve yeniden aynı biçimde mayoyu değiştirerek güneşlenmek enfeksiyon tehlikesini eksiltecektir.

Kalabalık Havuzlara Dikkat!

Hepatit A, bir hayli ishal ve bağırsak asalağı etmeni ağız yolu ile bulaşır. Kirlenmiş havuz ve deniz suyunun yutulmasıyla mikroplar sindirim sistemine erişmekte ve hastalıklar oluşmaktadır. Özellikle kapasitesini aşan havuzlarda ve çocuk havuzlarında bu tehlike çok fazladır.

Kurulanmak İçin Kullandığınız Havluya Dikkat!

Plajlar da deniz ve özellikle de havuz gibi ortak kullanım alanı olduklarından pak etraflar değildir. Kuma serilen havlu ile kurulanmak enfeksiyon etmenleri ile temas tehlikesini artırır. Bu sebeple kurulanmak için kullanılan havlu ile şezlong üzerine ya da kuma serilen havlunun ayrı olmasına dikkat edilmelidir.

Mindersiz Şezlonglardan Uzak Durun!

Tatilde enfeksiyon kapmamak için havuz etrafı, duşlar, soyunma kabinleri ve şezlongların pakliğine dikkat edilmelidir. Günde en az bir kere bu alanların pakliği yapılmalıdır. Şezlonglar da ortak kullanım alanında olduğu için dolaysız temastan sakınılmalıdır. Kesinlikle üzerine örtü veya havlu serilmeli, şezlong için kullanılan havlularla surat ve beden kurulanmamalıdır.

Mantar ve Enfeksiyon Civarlarına Dikkat!

Havuzlardan bulaşabilecek hastalıkların yanı gizeme sauna, hamam gibi ortamların da pakliği ve bakımı uygun şartlarda yapılmadığında mantar gibi enfeksiyonlara zemin hazırlar. Bunun için havlu ve terlik gibi şahsi malzeme kullanımına dikkat etmek gerekir. Grip riski yazın da devam etmektedir. Değişik abuhava, kalabalık, plajlar, klimaların da tesiri ile özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamileler daha fazla tehlike altındadır. Buna neden olan virüsler kışın görülen grip virüslerinden değişik değildir. Bu vaziyette bol akışkan tüketimi ve yatak istirahatı çok ehemmiyetlidir.

Yediklerinizi Unutmayın!

Bütün pansiyon ya da her şey dahil otellerde sarih büfelerde sunulan gıdalara dikkat edilmelidir. Uzun zaman sarihte kalan özellikle sütlü, kremalı, mayonezli, etli besinlerde sıcağın tesiriyle artan bakteriler, yiyecek zehirlenmesi ve ishale neden olabilir. Su tüketimine de özen gösterilmelidir. Kapalı kapaklı su şişeleri kullanılmalıdır. Meşrubatlara konulan buzların da pak sulardan hazırlandığından emin olunmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN