Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,96
  • ALTIN
    %1,40
  • BIST
    %-0,42
Salep Tarifi

Salep Tarifi

Merhaba, Türkiye’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Salep Tarifi ile sizlerleyiz. Kış aylarının beğenilen bir meşrubatı olan bu meşrubat Safranbolu, Taşköprü, Mola, Kastamonu, Isparta gibi bölgelerimizde yetişen bir nebattan elde edilir. Bu nebatın üç tane dudakcığı vardır, ve yumrularından ögütülerek salep elde edilir. Salebi yapmanın  çeşitleri vardır, hazır olarak alıp üzerindeki direktife […]

Merhaba, Türkiye’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Salep Tarifi ile sizlerleyiz. Kış aylarının beğenilen bir meşrubatı olan bu meşrubat Safranbolu, Taşköprü, Mola, Kastamonu, Isparta gibi bölgelerimizde yetişen bir nebattan elde edilir. Bu nebatın üç tane dudakcığı vardır, ve yumrularından ögütülerek salep elde edilir. Salebi yapmanın  çeşitleri vardır, hazır olarak alıp üzerindeki direktife göre su veya sütle karıştırarak yapılabilir. Ya da konutta kendiniz yapabilirsiniz, biz bugün her 3 biçiminde sizlere sunacağız. Evvel konutta yapabileceğiniz Tarifimizle başlıyoruz. Bu arada unutmadan ağlayan pasta ile de sınamanızı öneri ederim.

Kış günlerinde içi ısıtan bir lezzet olan Salep aynı zamanda yüksek bir vitamin kıymetine sahiptir. Çocuklara süt içirmek içinde faydalanılabilecek bir yöntem olan bu tarifimiz, süte verdiği kıvam ve kokusu sayesinde aynı zamanda tarçınlı sunumuyla daha besleyici bir hal almaktadır.

Malzemeler

1 litre kutu süt

1 çay kaşığı toz salep

1 çay kadehi toz şeker

Toz tarçın

 

Salep Nasıl Yapılır

Evvel kuru malzemelerimizi karıştırıyoruz. Bu toz malzemelerin bir sırası yoktur, tam toz malzemeleri karıştırabilirsiniz. Hafifçe tencereye aldığımız malzemeleri kavuruyoruz.

Kavurmamızın sebebi, pirinç ununun hafif kokusunun alınması için. Sonra bir mikser dayanağıyla, sütümüzü azar azar ilave edelim ve altını azıcık kısalım.

Karıştırırken dibinde hafifçe şekerin kahverengiye dönüşmesi varsa bunun bir hasarı yoktur. Hem de salebe güzel bir renk verecektir. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika yakalamanız yeterli olacaktır. Şayet isterseniz, bir çubuk tarçınla beraber karıştırırsanız daha güzel bir tat elde edebilirsiniz. İsteğe bağlı

Boza kıvamından azıcık daha akıcı bir kıvamda olduğu zaman, içime hazırdır demektir.

Fincana koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Değişik Bir Tarif

Lüzumlu Malzemeler

1 litre soğuk süt
1 çay kaşığı salep aktarlarda bulunabilir
1 çay kaşığı nişasta
1 kutu vanilya
Azıcık tarçın
Azıcık toz şeker

Salep

1 çay kaşığı kadar salep ile 1 çay kaşığı nişasta istenildiği kadar şekerle birlikte bir kapta karıştırılır. Ilık süt dayanağıyla ezilerek kıvamlı bir hal verilir. Ocakta 1 litre kadar süt kaynatılır. Kaynayan süte bu karışım yavaş yavaş topaklanmasına mani olacak biçimde ilave edilir. Ve karıştırılmaya devam edilir. Tadına bakılarak istenen şeker oranı ayarlanabilir. Ve kıvamı bütün yakalayana kadar ocakta kaynatıldıktan sonra ocaktan indirilerek soğumadan vanilyada ilave edilir. Fazla kazançsa tekerrür ısıtılabilir ve bir kupada ya da fincanda servis edilebilir. Üzerine tarçın serpilmesi tadını vereceği için gerekmektedir.

Related posts:

  1. Türk Kahvesi Tarifi
  2. Boza Tarifi
  3. Kazandibi Tarifi
  4. Fırında Sütlaç Tarifi
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN