Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,62
  • BIST
    %0,73
Reflü neden olur nasıl geçer ayaküstü yemek yemeyin!

Reflü neden olur nasıl geçer ayaküstü yemek yemeyin!

Refli neden olur? Reflü nasıl geçer? Uzmanlar, 30 ile 40 yaş arasındaki bireylerin bu hastalığa tutulma ihtimalinin daha fazla olduğunu belirtiyor. Reflü şayet rehabilitasyon edilmezse akciğerde iltihaplanmalara ve kansere dahi yol açıyor. İşte reflü hakkında tüm merak edilenleri İç Hastalıkları Uz. Dr. Tülay Kadıoğlu’dan bildik.  REFLÜNÜN BİR HAYLİ SEBEBİ BULUNMAKTADIR  Reflü, mide içeriğinin, yukarıya doğru yemek […]

Refli neden olur? Reflü nasıl geçer? Uzmanlar, 30 ile 40 yaş arasındaki bireylerin bu hastalığa tutulma ihtimalinin daha fazla olduğunu belirtiyor. Reflü şayet rehabilitasyon edilmezse akciğerde iltihaplanmalara ve kansere dahi yol açıyor. İşte reflü hakkında tüm merak edilenleri İç Hastalıkları Uz. Dr. Tülay Kadıoğlu’dan bildik. 

REFLÜNÜN BİR HAYLİ SEBEBİ BULUNMAKTADIR 

Reflü, mide içeriğinin, yukarıya doğru yemek borusuna geri kaçması vaziyetidir. Bunun neticesinde midedeki asit ve pepsin başka bir deyişle midede proteinlerin sindirimine destek eden madde, yemek borusunun alt ucunu tahriş etmekte ve yemek borusu kendini mide asidine gözetemez hale gelmektedir. Yaşam şartlarının değişmesiyle beraber yemek şartları da değişmiştir. Ev yemekleri günümüzde artık giderek daha az harcanmaya başlanmıştır. Reflünün bir hayli sebebi bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; fast food stili besinler yenmesi, kahve,çay gibi gazlı ve kafeinli meşrubatların harcanması ve sigara harcanması reflüye neden olan emin başlı vaziyetlerdir. 

REFLÜ REHABİLİTASYON EDİLMEZSE CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLUR 

Uzmanlar, reflü hastalarında ağıza acı su gelmesi, göğüs sızısı, midede ekşime, yutma eforluğu, öksürük ve ses kısıklığı gibi yaşam niteliğini düşüren meseleler görüldüğüne işaret ediyor. Hastalığın rehabilitasyon edilmemesi vaziyetinde ciddi sağlık meseleleriyle karşılaşılabileceği görülmektedir. Reflü şayet rehabilitasyon edilmezse akçiğer irinine dahi neden olabilir. Yeniden aynı biçimde reflü meseleyi olanlarda özofagus kanseri tehlikeyi de bulunmaktadır. 

 BOL VE SIK SU İÇİN 

Yastık yüksekliğiniz 30 cm olsun. Gece boyu mide akışkanının geriye kaçışını yasaklamak için başın mide seviyesinden yüksekte yakalanması gerekir.
Kilo verin. Bol ve sık su için. Suyu gün boyu sık aralıklarla yudumlayarak harcamak, şikayetleri eksiltici bir tesire sahiptir. Hareket edin. Akşam yemeği sonrası 15-20 dakikalık kısa yürüyüşler, gevşetici özelliktedir ve hastalar için son derece verimlidir.

YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN! 

Şayet reflü probleminiz varsa kesinlikle uzak durmanız gereken bazı besinler ve meşrubatlar bulunuyor. Bunlardan birkaçı; kahve, çikolata, baharat, gazlı meşrubatlar, sigara, soğan, sarımsak, yağda kızartılmış besinler, içki, salça, domates, ekşili besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Reflü hastaları genel olarak, elma, muz, brokoli, havuç, fasulye, kantaron yağı, papatya çayı, peynir gibi gıdaları harcamalıdır.

AYAKÜSTÜ YEMEK YEMEYİN 

Reflü hastalarının porsiyonlarını küçültmesi gerekiyor. Midenin gereğinden fazla doyması ne yazık ki şikayetlerin çoğalmasına neden oluyor. Yemek yedikten sonra yatılmaması gerekiyor. Yemek yedikten sonra en az iki saat kadar uyur pozisyonda olmamaya özen gösterilmelidir. Zira bu biçimde mide ile yemek borusu arasında olan açı kaybolmaktadır. Süratli yemek yemeyin. Her lokmayı uzun uzun çiğnemek reflü hastaları için ehemmiyetlidir. Ayrıca ayaküstü değil, oturarak yemek de tesirli bir korunma sağlar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN