Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Perhiz Rulo Pasta Tarifi

Perhiz Rulo Pasta Tarifi

Merhaba, Türkiye’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Rulo Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Perhiz yemekleri serimizde bugün özel bir tat hazırlayacağız sizlere. İmal düzeyi diğer Rulo pastalar gibi yalnızca içeriği değişik. Bazı püf noktalarına dikkat ederseniz çok kolay bir pasta. Doğum günü için düşünebilir, yada perhiz yapan bir dostunuza sürpriz yapabilirsiniz. […]

Merhaba, Türkiye’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Rulo Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Perhiz yemekleri serimizde bugün özel bir tat hazırlayacağız sizlere. İmal düzeyi diğer Rulo pastalar gibi yalnızca içeriği değişik. Bazı püf noktalarına dikkat ederseniz çok kolay bir pasta. Doğum günü için düşünebilir, yada perhiz yapan bir dostunuza sürpriz yapabilirsiniz.
Perhiz Rulo Pasta Tarifini hazırladınız. Şimdi gizeme geldi akşam menüsü için sizlere vereceğimiz önerilerilere. perhiz kategorimizde yapabileceğiniz harika Sebze yemeği tariflerimiz var. Yeniden perhiz tarifleri kategorisinde çok hafif ve sıcacık çorba tariflerimiz var. Aynı katagoride salata tarifleri de bulmanız muhtemel. Afiyetle, kolay gelsin…

Perhiz Rulo Pasta Tarifi için malzemeler

5 adet yumurta

50 gr. su

30 gr. çavdar unu

20 gr. yulaf unu

50 gr. bütün buğday unu

50 gr. tatlandırıcı

10 gr. kek emülgatörü

5 gr. kabartma tozu

1 adet portakalın rendelenmiş kabukları

Rulo Pastanın İçerisinde Kullanılan Malzemelerin Hazırlanması
Pastanın arası için marmelat hazırlanır ve ince bir biçimde keke sürülür.
Malzemeleri:
5O gram, su
150 gram, çilek
Çilek yerine aynı ölçüde arzu edilen meyve kullanılabilir.
150 gram, tatlandırıcı

Yapılışı:

Tüm malzemeler kaynatılarak marmelat haline getirilir. Kaynatıldıkça suyu buğulaşarak koyulaşacaktır. Marmelat keke sürüldükten sonra üzerine ilaveler kreması sürülür ve üzerine istenilen meyve koyulduktan sonra kek rulo haline getirilir.

Rulo Pastanın arasına kullanacağınız   kremanın  malzeme ve yapılışını yazmıyoruz, Perhiz Mini İlaveler tarifinden  İlaveler kreması tarifini alabilirsiniz..

Perhiz Rulo Pasta Tarifi

Rendelenmiş portakal kabuğu dışındaki tüm malzemeler
karıştırılır ve tamamen beyaz olana kadar mikserde çırpılır.
Bu operasyon evdeki el tipi mikserlerde 30-40 dk. kadar sürebilir. 
Kek karışımı çırpılmış krema gibi sert ve beyaz hale
gelmelidir. Ev tipi mikseriniz eforsuz ise bu kıvama hiç 
erişemeyebilirsiniz. Bu gidişatta kek azıcık eforsuz olur 
ama yeniden de kullanılabilir. Hamur beyazlaştıktan sonra 1
adet portakalın rendelenmiş kabuğu karışıma ilave edilir ve
 mikser ile çok az daha karıştırılarak, portakal kabuklarının 
hamurun içerisine bölmesi sağlanır. Hazırlanan kek karışım:
daha sonra rulo haline getirileceği için pişince kalınlaşacağı
da hesaba katılarak, 1 cm.’den azıcık daha pespaye olacak 
biçimde fırın kağıdının üzerine dağılır ve 140 derece fırında
 pişirmeye verilir.
Piştiğini kavramak için kekin üstü pembeleşmeye başlayınca fırın açılarak kekin orta bölgesinin üzerine hafifçe bastırılır. Şayet bu bölge geri geliyorsa rulo pasta keki hazırdır. Hamur asla çok pişiriImemelidir yoksa elastikliğini yitirir ve rulo haline getirilirken çatlama yapar. Fırından çıkarıldıktan sonra fırın kağıdıyla birlikte ve içerisine malzeme koyulmadan rulo haline getirilir ve bu halde oda sıcaklığında soğuması beklenir. Soğuduktan sonra rulo açılarak fırın kağıdı çıkartılır ve çok fazla bekletmeden içerisine istenilen malzemeler koyularak tekerrür rulo haline getirilir. Dışarıda çok fazla bekletirseniz hamur kuruyacağı için rulo haline getirirken yeniden çatlama yapacaktır.
Anekdot: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri, Sayın Vedat Burak Budak’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN