Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Pasta Yapmanın Püf Noktaları

Pasta Yapmanın Püf Noktaları

Merhaba, Püf Noktalar serimize Pasta Yapmanın Püf Noktaları ile devam ediyoruz. En güç pastaları dahi iyi bir tarif ve püf noktaları dikkat ederek yaparsak hiç de güç gelmeyecektir. – Pasta yaparken kullandığınız malzemelerin taze ve nitelikli olmasına dikkat edelim. – Yapacağınız tarife harfiyen uyalım. Ne beceriksiz ne de fazla olmamalı. – Şayet yumuşak bir pandispanya […]

Merhaba, Püf Noktalar serimize Pasta Yapmanın Püf Noktaları ile devam ediyoruz. En güç pastaları dahi iyi bir tarif ve püf noktaları dikkat ederek yaparsak hiç de güç gelmeyecektir.
Pasta yaparken kullandığınız malzemelerin taze ve nitelikli olmasına dikkat edelim.
– Yapacağınız tarife harfiyen uyalım. Ne beceriksiz ne de fazla olmamalı.
– Şayet yumuşak bir pandispanya yapmak istiyorsanız, yumurtanın sarılarını ve beyazını ayrı kaplarda çırpın. Yumurta aklarını sırça kasede çırpınız.
– Yumurta sarılarını şekerle beraber çırpın, kattığız şeker iyice eridikten sonra öbür malzemeleri ilave edin.
– Pişireceğiniz kalıbın içini ve kenarlarını margarinle iyice yağladıktan sonra un serpmeyi unutmayın.
– İçine kullanacağız unu kesinlikle eleyiyip öyle kullanın.
– Şayet pandispanyanın içine nişasta kullanacaksanız, pişirdikten sonra bir gün dinlendirin pandispanya katlarının üzerine ılık şekerli su dökün sonra kremasını sürün.
– Eğer pandispanyayı yoğurtlu yaptıysanız nemlendirmenize gerek yok.
– Unutmamalıyız ki iyi bir pasta yapmak istiyorsak pandispanyaın yeteri kadar kabarmış olması gerekiyor ve kremanın bütün kıvamında olması gerekiyor.
– Pandispanyanın pişip pişmediğini şu usulle kavrayabiliriz. Üzerine hafifce parmağımızla bastıralım iz kalmadan tekerrür daha önceki haline geliyorsa pişmiş demektir.

– Çoğu şahsını başına kazanç, pandispanyayı kalıptan çıkarırken kırarız bu gidişatta, üzerine sürmek için ılık reçelli sudan sürüp kırılan parçayı yapıştırıp bir zaman kalıpta bekletelim.
– Pasta kekini keserken ufak ufak kopuklar olursa üzülmeyiniz, hazırladığınız pasta kreması ile doldurabilirsiniz.
– Pasta kremasını soğutarak kullanmanızı öneririz, zira sıcak kullandığınız krema keki yumuşatacağı için öneri edilmez.
– Pasta kekinizi pişirirken, fırın kapağını ilk yarım saat hiç açmamılısınız, hava akımından etkileneceği için hoş kabarmayabilir.
– Portakal kabuklarını atmayın, küp küp doğrayıp buzdolabı poşetine bir avuç kadar koyalım, buzlukta gizleyelim. Pasta yaparken lezzet katması için kullanabilirsiniz.
– Pişen pasta kekini pişer pişmez fırından çıkaralım, kalıptan alalım ve ızgaranın üzerinde soğumasını bekleyelim.
– Pasta aralarına süreceğimiz kremayı çok fazla koyarsanız üzerine koyacağınız fıstık ve eşi şeyler çine gömülebilir, şayet meyveli pasta yapacaksanız pastanın kenarlarından görünmesi daha güzel bir görüntü olacak.
– Pastanın üzerini kaplarken dikkat etmemiz gereken hususlara kazançsak, evvel çok ince bir krema sürelim, ama şayet üzerine koyduğunuz pasta keki kuru ise öncelikle reçelli su ile veya şekerli su ile nemlendirelim daha sonra krema sürelim. Daha sonra pasta cilası ile her yerini kaplayalım.
– pasta cılası sürüldükten ve donduktan sonra üzerini pastanın çeşidine göre istediğiniz biçimde süsleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN