Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,24
  • ALTIN
    %-1,60
  • BIST
    %-1,58
Oruç yakalamanın beyne bereketleri olağanüstü tesir yaratıyor!

Oruç yakalamanın beyne bereketleri olağanüstü tesir yaratıyor!

Bugün Ramazan’ın 12. günü. Uzun saatler süresince yakalanan oruç çoğu zaman bünyenin zayıflamasına ve enerjisizliğe neden oluyor. Bu vaziyet yadsınamaz bir reel. Fakat öteki taraftan da oruç yakalamak beden sıhhati ve beyin için bütün bir detoks tesiri yaratıyor. Evet yalnış dinlemediniz! Uzmanlar oruç yakalamanın vücudumuza ve ruhumuza iyi geldiğini söylüyor. Peki otuz gün süresince fiziksel […]

Bugün Ramazan’ın 12. günü. Uzun saatler süresince yakalanan oruç çoğu zaman bünyenin zayıflamasına ve enerjisizliğe neden oluyor. Bu vaziyet yadsınamaz bir reel. Fakat öteki taraftan da oruç yakalamak beden sıhhati ve beyin için bütün bir detoks tesiri yaratıyor. Evet yalnış dinlemediniz! Uzmanlar oruç yakalamanın vücudumuza ve ruhumuza iyi geldiğini söylüyor. Peki otuz gün süresince fiziksel ve zekasal olarak tertemiz bir yarıyıla giren fertte Ramazan ayı süresince ne gibi farklılıklar oluyor? Oruç yakalamanın bedene olan bereketleri neler? Oruç yakalamanın beyine olan bereketleri neler? Tüm merak edilenleri oruç yakalamanın psikolojimiz üzerinde gevşetici bir tesiri olduğunu ifade eden REEM Nöropsikiyatri Merkezi’inin kurucusu Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Yavuz’dan bildik. 

BEYİNE OLAN BEREKETLERİ ŞAŞIRTIYOR 

Ramazan ayı süresince, beynimiz öteki uzuvlarımızdan değişik olarak bütün kapasiteyle çalışmaktadır. Bunun sebebi, bedenimizdeki uzuvların Ramazan Ayı’nda beyne daha az ihtar yollamasıdır. Bedene giren yiyeceklerin eksilmesi ve bedenin uzun bir müddet süresince aynı saatlerde yemek yemeye alışması, beyni gevşetmektedir.  Oruç yakalamanın beyne olan yararı, bilimsel araştırmalar neticeyi ispatlanmıştır. Ferdin, oruçlu olduğu zamanlarda beyninde, nörotrafik etken denilen protein yapımı çoğalmaktadır. Beyin türevli nörotrafik etken, salgı proteini olup beyinde ve kan dolaşımında bulunmaktadır.

KÖK HÜCREYİ DESTEKLİYOR 

Fertte, oruçla artan bu etken; şahsın gelişiminde, canlılığında ve işlevlerini yerine getirmesinde ehemmiyetli rol oynar. Oruç yakalamanın, zekasal işlevleri çoğaldırdığı ortaya çıkmıştır. Oruç, beyinde yeni kök hücrelerin oluşmasını takviyeler ve bu işleve takviyeci olacak kimyevilerin salgılanmasını sağlar.

MANEVİ HUZUR SAĞLIYOR 

Oruç yakalamak şahsın psikolojisine pozitif yansımaktadır. Ramazan Ayı’nda; gün içinde oruçlu olmanın verdiği manevi huzur, kalabalık iftar sofraları şahsın kendini psikolojik olarak iyi sezmesini sağlamaktadır. Oruç yakalamak yalnızca saatlerce bir şeyler yiyip içmemek değildir.

”İNSANAR ORUÇ TUTARAK İÇ DİSİPLİNİNİ SAĞLAR”

Oruç; empati kurma, sabır etme, gibi duyguların da yeşermesini sağlar. Oruç, şahsın asaplarına hâkim olmasını ve başkalarının huzurunu kaçırmamasını sağlar. İnsanlar oruç tutarak iç disiplinini sağlar ve böylece güçlü güdülerini hakimiyet altına almayı bilir. Oruç yakalamayla birtakım vücudu heveslerden bir vakitliğine de olsa uzaklaşırız. Böylece işlerimize daha çok odaklanmak ve yoğunlaşmamız muhtemel olur.

HAFIZA E HAFIZAYI KUVVETLENDİRİYOR 

Oruçlu iken vücudumuz ihtiyaçsız metabolik etkinliklerle uğraşmayacağı için idrak etme ve bilme faaliyetleri çok çoğalır. Hafıza ve hafızamız daha fazla kayıtlama yapar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN