Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %2,06
Omuz donması nedir?

Omuz donması nedir?

Daha evvel belkide hiç dinlemediğiniz ‘Omuz donması’ hastalığı isminden de anlam çıkarabileceğiniz gibi omuzunuzu hareket ettirmede oldukça zorlandığınız ve şiddetli sızıların eşlik ettiği bir hastalıktır. Günümüzde bir hayli insanlarda yüzde ikisinde görülen ve yaş aralığı genellikle 40 ve 70 yaşlarındaki şahıslarda görülmektedir. Bu hastalığa tutulanlar arasında on şahıstan yedisinin kadın olduğu kollanmaktadır. Omuz matlığı cemiyet […]

Daha evvel belkide hiç dinlemediğiniz ‘Omuz donması’ hastalığı isminden de anlam çıkarabileceğiniz gibi omuzunuzu hareket ettirmede oldukça zorlandığınız ve şiddetli sızıların eşlik ettiği bir hastalıktır. Günümüzde bir hayli insanlarda yüzde ikisinde görülen ve yaş aralığı genellikle 40 ve 70 yaşlarındaki şahıslarda görülmektedir.

Bu hastalığa tutulanlar arasında on şahıstan yedisinin kadın olduğu kollanmaktadır. Omuz matlığı cemiyet arasında çok öğrenilmediği için genellikle ‘üşütmüşümdür’ fikri ile rehabilitasyonun erken teşhis edilmesinde geç kalınmaktadır. Uzmanlar omuz donmasının sebepleri arasında insanların fazla kilolarından kurtulmaları için gün içerisinde çok fazla omuz ve kol çalışmaları, esneme, gerilme hareketleri yapmak olduğunu söylüyor.

donuk omuz hastalığı nedir

Peki donu omuz hastalığının bulguları nelerdir?

-Gün içerisinde dinlenirken omuzunuzda geçmeyen uzun süren sızıların olması,

-Akşamları uyku moduna geçerken geçmeyen şiddetli sızılara maruz kalma,

-Gün içerisinde konutta, mektepte, dükkanında omuz hareketlerini yapamama vaziyetlerinin oluşması mat omuz hastalığının bulguları arasında yer almaktadır.

Mat omuz hastalığının rehabilitasyonu var mıdır, nedir?

Uzmanlar mat omuz rehabilitasyonunun, fizik rehabilitasyon veya ilaç rehabilitasyonu olarak ikiye ayırmışlarıdır. İlk olarak omuzda oluşan sızıyı hakimiyet edebilmek için ağız yolundan ilaç rehabilitasyonuna başlanmaktadır. Ardından ‘ilaç rehabilitasyonu’ sürecinde omuzunuzdaki hareket kısıtlamalarına müteveccih ‘fizik rehabilitasyon’ uygulamaları yapılmaktadır. Eğerki bu iki yöntem rehabilitasyona netice vermediği vaziyetlerde ise uzmanlar kapalı operasyon ile eklem kapsülünün rahatlatılması ile pozitif neticeler elde edildiğini belirtiyorlar.

donuk omuz hastalığının belirtileri nelerdir

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN