Muz çok güzergahlı bir gıdadır. Hem pişmiş hem de olduğu gibi harcanan bu meyvenin beden sıhhati için fantastik faydaları bulunmaktadır. Bu gidişat da bize muzun neden dünyanın en popüler meyvelerinden biri olduğunu açıklamaktadır. İşte muzun saymakla tamamlayamayacağımız yararları! YÜKSEK TAZYİKİ DÜŞÜRÜYOR Yapılan çalışmalarda gnamda 3 tane muz yemenin yüksek tazyiki ciddi bir biçimde düşürdüğü gözlenmiştir. […]
Muz çok güzergahlı bir gıdadır. Hem pişmiş hem de olduğu gibi harcanan bu meyvenin beden sıhhati için fantastik faydaları bulunmaktadır. Bu gidişat da bize muzun neden dünyanın en popüler meyvelerinden biri olduğunu açıklamaktadır. İşte muzun saymakla tamamlayamayacağımız yararları!
YÜKSEK TAZYİKİ DÜŞÜRÜYOR
Yapılan çalışmalarda gnamda 3 tane muz yemenin yüksek tazyiki ciddi bir biçimde düşürdüğü gözlenmiştir. Orta ebatlı bir muz takribî olarak 422 mg potasyum kapsar ve neredeyse hiç sodyum kapsamaz. Yüksek Potasyum/Sodyum oranı, sodyumun kan tazyikini yükseltme tesirini ortadan kaldırır.
KABIZLIĞA İYİ GELİYOR
Muz çözünür ve çözünmez halde olan liflerle dolu bir gıdadır. Lif sindirimi yavaşlatarak sindirime destekçi olduğu için bedenimiz için oldukça ehemmiyetli bir yiyecektir. Dolayısıyla, muz yemek daha uzun bir zaman tokluk hissi vereceği gibi aynı zamanda kabızlık şikâyeti olanlar içinde destekçi olacaktır.Güne daha dinç başlamamızı sağladığından ve uzun zaman tokluk hissi verdiğinden dolayı, hiç kuşkusuz muz kahvaltı öğününde de kendisine yer bulmaktadır.
KAN DAMARLARININ SIHHATİ AÇISINDAN EHEMMİYET TAŞIYOR
C vitaminini düşündüğümüzde usumuza ilk olarak portakal ya da çilek gelir. Fakat bir tane muz, gnamlık C vitamini lüzumumuzun %15 ini karşılayabilmektedir. C vitamini bedenimizde ki özgür radikalleri tesirsiz hale getiren bir antioksidandır. Özgür radikaller bedenimizdeki hücreleri devamlı olarak ayrılan yüksüz atomlar, moleküller ya da iyonlardır. Ayrıca, C vitamini kan damarlarının sıhhati açısından da ehemmiyetlidir ve adaleleri, kemikleri ve değişik dokuları bir arada yakalayan ‘kollajenleri’ üretir. Muz aynı zamanda mide yanmasına da birebir meyvedir. Mide yanması sürükleyenler muz yemeleri halinde mide yanmaları eksilecektir.
KALP HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR
Muz gibi lif açısından zengin gıdaları harcamak kalbimiz için oldukça bereketlidir. Yapılan çalışmalara göre, yüksek lifli gıdalar kapsayan perhizleri uygulayan insanların daha az kalp ve damar hastalıkları ve kalp krizi tehlikeyi altında oldukları tespit etilmiştir. Muz da bulunan özellikle çözünebilir lif, kalp hastalığı tehlikesinin eksilmesi ile ilişkilendirilmiştir.
ADALELERİN GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR
Sıhhatli ve dengeli bir perhiz bedenimizin lüzumu olan gerekli vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları sağlar. Bu perhizi bir veya iki muzla bitirmek bedenimiz için ekstra 4–8 g lif kaynağı demektir.Muz B6 vitamini açısından zengin bir yiyecektir ve bir muz bedenimizin B6 vitamini gereksiniminin takribî olarak %20 sini karşılar. B6 vitamini, sıhhatli hücreler oluşturmak için bedenin insülin, hemoglobin ve elzem olmayan insan bedeni tarafından birleşimlenen protein salgılamasını sağlar ve ayrıca hastalıklarla savaşan antikorların üretilmesine de destekçi olur. Belki de baştan beri yanlış söylüyoruzdur: “Gnamlık bir tane muz, hekimi konuttan uzak meblağ” Şayet sporcular neden muzu çok beğeniyor diye merak ettiyseniz, işte size yanıtı: Muz adalelerin gücünü artırırarak antioksidan ve değişik vitaminleri temin eder.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..