Merhaba sevgili kadınlar sade ve hafif tatlı tarifi arıyorsanız, bugün seçmiş olduğum tarifim Rulo Pasta Tarifi bütün size göre. Çikolatalı pasta beğenmeyen ziyaretçilerimiz için imali kolay, damak zevkinize uygun pasta tarifimiz için meyvelerden muzu da tarifimize dahil ederek bu tatlı zevkimizi sıhhatli bir lezzete dönüştürdük. Muzlu Rulo Pasta süslemesi için kullanacağınız hindistan cevizli pastanızın lezzetine […]
Merhaba sevgili kadınlar sade ve hafif tatlı tarifi arıyorsanız, bugün seçmiş olduğum tarifim Rulo Pasta Tarifi bütün size göre. Çikolatalı pasta beğenmeyen ziyaretçilerimiz için imali kolay, damak zevkinize uygun pasta tarifimiz için meyvelerden muzu da tarifimize dahil ederek bu tatlı zevkimizi sıhhatli bir lezzete dönüştürdük. Muzlu Rulo Pasta süslemesi için kullanacağınız hindistan cevizli pastanızın lezzetine lezzet katacak ve hazır alınmış bir pasta görünümü kazanacaktır. Ağır şerbetli tatlılar yerine hafif meyveli pasta tarifimizi sınamanızı öneri ederim . Kolay gelsin.
4 çorba kaşığı toz şeker
4 tane yumurta sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda
4 çorba kaşığı un
1 koli kabartma tozu
Kremanın malzemeleri:
1 kilo süt
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 tane muz
Süsleme İçin
Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Karıştırma kabına, şekeri ve yumurtaların sarısını alalım, mikserle çırpalım. Başka bir kapta, yumurtaların beyazını köpük köpük olana kadar çırpalım ve yumurta sarılarının içine yavaş yavaş dökelim. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayalım harcın içine ilave edelim. Hazırladığımız karışımı, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökelim, kaşık ile tepsinin her yerine dağıtalım. 170 derecelik ısıda, üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen keki sıcak sıcak, yağlı kağıdın dayanağı ile rulo yapalımgevşek olmalı Yağlı kağıtla sardığımız kekin üzerine nemlendirdiğimiz mutfak havlusunu sararlım ve dinlenmeye vazgeçelim. Havluyu fazla sıkı sarmayınız, aksi takdirde kekin yırtılma tehlikeyi olur.
Kek dinlenirken, biz kremasını hazırlayalım, bunun için orta boy bir tencereye sütü alalım. Üzerine unu, şekeri, yumurtayı, ilave edelim karıştırarak pişirelim kıvama gelince ocaktan alalım, ara gizeme karıştırıp ılınmasını sağlayalım.
Rulo keki açalım, içine ılınmış olan, kremadan azıcık ayıralım bu üzeri için parçalayacak kalan tam kremayı sürelim, üzerine uzunlamasına kestiğimiz muzu yerleştirelim ve keki 2 kerede rulo biçimine sokalım. Ayırdığımız kremayı rulo kekin üzerine sürelim. Bol hindistan cevizi veya antep fıstığı serpelim, buzdolabın buzluk kısmında donduralım. Servis yapacağınız zaman dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
Bisküvi Hamurlu Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Bisküvi hamurlu Muzlu Rulo Pasta için söyleyecemiz tek kelime muhteşem bir tat. Ben bu tarifi özel günler için yaparım, ama siz günlük yaşam içinde de yapabilirsiniz ve beğendiklerinizle kullanabilirsiniz. Bu pastanın özelliği, rulosunu yalnızca bisküviden yapmak klasikte kek veya pandispanya ile yapılır rulo pastalar. Bu iki renkli bir pastanın yapımıda çok kolay.
Muzlu Rulo Pasta bisküvi hamurlu pastanın imali daha pratik geldiği için, davetli kurtarıcı olarak kazanç bana, yapar buzdolabına atar. Hemen börek tarifleri kategorimizden kolay yapabileceğim bir tarif bulur yaparım. O pişerken şayet gelen konuğumun çocukları varsa hemen kek tarifleri kategorisinden birde kek hazırlarım. Salata tarifleri kategorisinden bir kolay salata yaptım mı her şey hazır demektir. Artık kendi üstüme çeki kumpas verebilecek zamanım dahi kalır. İyi sohbetler..
8 Karakter
1 koli pötibör bisküvi 200 gram sade olacak
1 koli kakaolu pötibör bisküvi 200 gram
2 tane yumurta
Yarım su kadehi süt yarım yarım kullanılacak
Krema malzemeleri:
2 çay fincanı süt
5 çorba kaşığı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 koli vanilya
125 gram tereyağı
İç malzemeleri:
Bir muzun yarısı muz
Üzeri için;
dilimlenmiş yarım muz
File Antep fıstığı
Vişne taneleri
Karıştırma kabına parçalanmış sade bisküvileri alalım üzerine 1 yumurtayı bir kaba kıralım sütü yarım su kadehinin yarısını ilave edelim iyice karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice yoğuralım. Kıvama gelince Streç filme saralım takribî yirmi dakika dolapta dinlenmeye vazgeçelim.
Kakaolu bisküviyede aynı operasyonu uygulayalım, buz dolabında yirmi dakika dinlendirelim.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için minik bir tencereye sütü alalım, üzerine şeker ve unu ilave edelim kesintisiz karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ilave edelim takribî 5 dakika çırpalım. Daha sonra soğuması için kenara alalım.
Pak olan tezgahınıza sade bisküviyi merdane dayanağı ile dikdörtgen bir biçimde açalım elimizle de biçim verebiliriz , kakaolu hamuru başka bir yerde açalım ve parça parça sade bisküvi hamurunun üstüne alalım ve el dayanağı ile yayalım. Üzerine hazırladığımız kremayı yarısını yayalım, son olarak ta muz dilimlerini her yerine serpiştirerek koyalım. Çok dikkat ederek rulo yapalım, hazırladığımız rulo pastanın üzerine kalan kremayı spatula dayanağı ile sürelim. Buz dolabında dinlendirip, mevsim meyveleri ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Anekdot: Pastayı yaparken dikkat etkeniz gereken ilk olarak sade bisküvi hamuru açmanız , aksi takdirde ilk kakaolu hamuru açarsanız tezgaha daha çok yapışıyor.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..