Yaz aylarında aylar evvelinden organize ettiğimiz ve senenin tüm bitkinliğin atmak için yapılan deniz, havuz tasarıları kaygısızca davranıldığında senenin büyük bir coşkuyla beklediğimiz yaz yarıyıllarında çıkılan tatiller hüsranla sonuçlanabilir. Özellikle bir çok şahsın yaşadığı ortak meselelerden olan kulağa deniz veya havuz suyu kaçması kimi zaman hafif uğultular oluştururken kimi zamanda ciddi kulak hastalığı meselelerine dönüşebilmektedir. […]
Yaz aylarında aylar evvelinden organize ettiğimiz ve senenin tüm bitkinliğin atmak için yapılan deniz, havuz tasarıları kaygısızca davranıldığında senenin büyük bir coşkuyla beklediğimiz yaz yarıyıllarında çıkılan tatiller hüsranla sonuçlanabilir. Özellikle bir çok şahsın yaşadığı ortak meselelerden olan kulağa deniz veya havuz suyu kaçması kimi zaman hafif uğultular oluştururken kimi zamanda ciddi kulak hastalığı meselelerine dönüşebilmektedir. Peki aylar evvelinden yapılan tasarıların zehir olmaması için ne yapılmalı? Dikkat edilmesi gerekenler neler? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım mevzu ile alakalı bilgiler verdi.
BU MESELEYLE KARŞI KARŞIYA KALMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Öncelikle kulak kanalında alerjik yapısı olanlar, kulak kanalı sık kaşınan bireyler, daha evvel kulak lekeyi pakliği yaptıranlar, daha evvel kulak operasyonu olanlar, daha evvel kulak kanalının tıkanmasına bağlı problem yaşayan bireyler
Tatile gitmeden evvel bir KBB uzmanına giderek kulaklarını hakimiyet ettirmeli. Kulak kanalındaki lekeleri arındırmalı, aksi takdirde tatilde kulağa su kaçınca su ile temas eden kulak lekeyi kulağı tıkayarak rahatsızlık hissi verir. Kulak ile oynandıkça kulak ağrımaya ve tıkanmaya başlar ve tatil de sancılı zamanlar başlar, sonrası malum…
SU KAÇMAMASINA KARŞIN RAHATSIZ EDİYORSA…
İlk olarak kulak kanalı yapısı çok hassas olduğu için fazla oynamak ve karıştırmak başlı başına negatif etkiler.Onun için kulak kanalı içerisine hiç bir şey sokmayın. Tıkanan taraf üzerine uyuyarak kulak kanalındaki su, kulak lekeyi vb maddelerin yer çekiminin tesiri ile çıkmasını bekleyin.
Kulağa soğan suyu, zeytinyağı gibi maddeler dökmeyin. Kulak kanalının görünen kısımlarındaki kulak lekeyi.. vb akıntıları yumuşak peçete ile arının.
TATİLDE KULAK PROBLEMİ YAŞAMAMAK İÇİN NE YAPILMALI?
Deniz ve havuza girmeden evvel kulakları da kapatan nitelikli bir bone kullanın, kulak kanalına kulak tıkaçları kullanmayın-tıkaçlar su alarak kulak kanalının şişmesine, sulanmasına ve tıkanmasına başlı başına neden olur, kulak problemi olanlar tatil evveli KBB uzmanına gitsin, lekeli havuz ve denizlere girmeyin, fazla sıcak suya girmeyin, sıcak su bazı kulaklarda kaşıntı ve sulanma yaparak kulaklarda mantar oluşturur. Sudan çıktıktan sonra bir kaç zıplama ve hoplama hareketi yapın, saç kurutma cihazını kulağınıza yakalamayın, kulak çöpleri kullanmayın, yumuşak peçete ile dış kulak girişindeki ıslaklıkları arınabilirsiniz.
HEKİME NE ZAMAN GİDİLİMELİ?
Duyma kaybı, kulakta sancı ve ağrı, kulak kepçesine değdiğimizde ağrı, baş dönmesi ve ateş varsa en yakın KBB uzmanına gitmelisiniz.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..