Kısır, özellikle hanımların 5 çayı davetlerinin bırakılmaz ikram çeşitleri arasında yer alır. Pek çok değişik yemek tarifleri sitesi bir çok değişik kısır tarifi hazırlar. Reel olan en çok malzemenin kullanıldığı kısır tarifinin en hoş kısır olmasıdır. Ben kısır yapacağım zaman en çok dikkat ettiğim mevzulara değinmek istiyorum. Bir kere kısır malzemesinin baş tacı olan bulguru kesinlikle kırık bulgurdan seçerim ve ılık […]
Kısır, özellikle hanımların 5 çayı davetlerinin bırakılmaz ikram çeşitleri arasında yer alır. Pek çok değişik yemek tarifleri sitesi bir çok değişik kısır tarifi hazırlar. Reel olan en çok malzemenin kullanıldığı kısır tarifinin en hoş kısır olmasıdır. Ben kısır yapacağım zaman en çok dikkat ettiğim mevzulara değinmek istiyorum. Bir kere kısır malzemesinin baş tacı olan bulguru kesinlikle kırık bulgurdan seçerim ve ılık su ile uzun vakit bulguru demlerim. İçine bulabildiğim kadar malzeme koyarım.
Özellikle ufak kornişon turşuları olabildiğince küçük küçük doğrarsanız kısırın içine çok yakışır. Bol kırmızı pul biber ve öbür baharatlar kısıra tat veren öğelerden biri. Bunun yanında limon suyu yanında bence kesinlikle nar ekşisi kullanın çünkü nar ekşisi kısıra nefis bir lezzet katıyor. Ancak çok fazla nar ekşisisi dökerseniz kısırın rengi koyulaşır unutmayın. En hoş ikram çeşitlerinden biri olan kısır yanında değişik hamur işleri, kurabiye, börek, kek yapmak isterseniz yemek sitesi olarak size bir çok tarif derledik, sitemizden arama yaparak bulabilirsiniz.
* 2 su bardağı ince bulgur
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 2 tatlı kaşığı kuru nane
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 2 çorba kaşığı biber salça
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* Salata yaprakları
Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun.Üzerine bulgurun hizasından azıcık az olacak biçimde sıcak su koyun.Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu sürüklemesi için bekletin. Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
Bugün kısır olarak, perhiz versiyonunda Orta doğu kısırı denilen bizimde Tabule diye öğrenilen Türkçe de artık kullanılan bir kısırın tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Bu tarifte en büyük fark bayağı kısırdan çok değişiyor ama yeşilliği ile bulgurunun oranının ters olması bizde bulgur daha yoğun yeşillik daha az. Bu tarifte ise tamamen yeşillik daha fazladır, bulgur üzerinde tamamen garnitür gibi kalacaktır.
1 demet maydanoz
1 demet, dereotu
1/2 demet nane
1/2 demet, taze soğan
1/2 baş kırmızı soğan
1 tane büyük domates
1 tane, limon
Nar ekşisi
2 yemek kaşığı, zeytinyağ
Tuzi karabiber,
1/2 su bardağı, ince esmer bulgur
1/2 su bardağı, sıcak su
Marul yaprakları
Bir kaç tane biber
Öncelikle bulgurumuzu ayıklayıp bir tencereye alalım üzerine kaynamış sıcak suyu dökelim üzerine bir ölçü tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatalım. Bir vakit kendiliğindene şişmesi için vazgeçelim bir kenara bu arada bulgur tüm suyu sürükleyip şişecektir. Biz bu arada evvel tüm yeşilliklerimizi ayıklayalım ve iyi bir biçimde yıkayalım ve kurutalım.
Daha sonra dereotunu, maydanozu, naneyi, yeşil soğanı keselim olası olduğunca ince ince kesmeye çalışalım yeşillikleri. Hakikatine bakarsanız soğan ölçüyü tamamen sizin damak zevkinize göre değişebilir, miktardan daha az veya daha çok kullanabilirsiniz. Daha sonra mor soğanı küp küp doğrayalım ve öbür yeşilliklerin bulunduğu karıştırma kabına ilave edelim.
Domatesin kabuklarını atayarak kullanacağım ben siz isterseniz kabuğu ile beraber doğrayınız, domatesi de küp küp doğrayıp yeşilliklerin üzerine ilave edelim. Biberleri de minik minik doğrayalım, yeşilliklerin üzerine ilave edelim. Sosunu yapmak için limonu sıkalım, yağı limon suyunun içine koyalım nar ekşisini ilave edelim karıştırıp şişen bulgurların üzerine sosu dökelim ve karıştıralım. Daha sonra bulgur ve yeşillikleri buluşturalım tüm malzemeyi iyi bir biçimde karıştıralım.
BAŞKA BİR TARİF
MALZEMELER :
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12-15 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz – dereotu
4-5 sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 marul
1 Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
2 Üzerine 2-3 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.
3 Soğan, maydanoz, dereotu, domates biber yıkanıp minik minik doğranır.
4 Bulgur kabarınca, rendelenmiş kuru soğan, tuz, kırmızı biber konup azıcık yoğrulur.
5 Hazırlanan sebzeler katılır. Zeytinyağ ve Limon suyu ilave dilip karıştırılır,
6 Arınılmış marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.
Kısa Bilgi :
Acımış tereyağını elma kabukları 1-2 çay kaşığı tane karabiber dört parçaya parçalamış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzün. Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.
BAŞKA BİR KISIR TARİFi
Malzemeler
1/2 kilogram. İnce bulgur
1/2 demet Nane
4 adet Domates
3-4 adet Yeşil biber
1 demet Yeşil soğan
1 çorba kaşığı Biber salçası
1 demet Maydanoz
2 adet Limon suyu
Dilediğiniz kadar Tuz
Azıcık Karabiber
Yeterince Kırmızı biber
Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile nemlendirilerek şişmeye vazgeçilir. Öbür tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber minik minik doğranır. Islanmış bulgurumuza evvel salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Ve daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.
Hülya İsimli Abonemizin Teklifi:
dostlar size nasihatim kısırı yaparken bulguru nemlendirip bekletmeyin şişer ve pilav gibi olur. Bütün tersi az sıcak su ile nemlendirdikten sonra salça ve domates rendesi ile yoğurun. Ve doğranmış yeşillikleri en son ilave edin lezzet farkını göreceksiniz.
Zerrin İsimli Abonemizin Teklifi:
su ılık değil kaynar olmalı, bulguru evvel salçayla karıştırıp sonra yeşillikleri katmamalıyız, hepsini beraber atmalıyız, baharatları bulgurun üzerine değil salçanın üzerine katmalıyız ve yağı da salçayla beraber kullanmalıyız direk değil. baştan sona yanlış tarif vermişsiniz. ayrıca ne kadar yoğurursanız tadı o kadar hoş olur ve kolayca ham köfte biçimini verebilirsiniz.
Ayşe İsimli Abonemizin Teklifi:
Tariflerin hepsi hoş, ben genelde kuru soğanı yeşil soğan bulamayınca kullanıyorum, nane pek kullanmıyorum pilav tadı veriyor gibi geliyor, ayrıca kısıra baharat olarak kimyonu da çok yakıştırıyorum öneri ederim.
Kısır Yapılışı hazırlanışı kolay Kısır tarifi fotoğraflı sınanmış Oktay ustadan Kısır salatası Nefis Arda Cahide Nursel Refika kısır anlatımı tarifi Malzemeleri
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..