Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-2,49
Kış sebzelerinin faydaları karnabahar gribi turp ise stresi önlüyor!

Kış sebzelerinin faydaları karnabahar gribi turp ise stresi önlüyor!

Nar, turp, bal kabağı, ıspanak, karnabahar ve daha aşırısı… Kış sebzeleri ve meyveleri içeriğindeki natürel vitamin ve minerallerle kış hastalıklarına alan okuyor. Gerekli temkinleri almanız gidişatında yalnızca beslenmenizde yapacağınız ufak değişikliklerle bu kışı hastalanmadan atlatabilirsiniz. Memorial Şişli Sağlık Kurumu Beslenme ve Perhiz Kısmı’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, kış yiyeceklerinin yararları hakkında bilgi verdi. NAR:Asırlardan beri […]

Nar, turp, bal kabağı, ıspanak, karnabahar ve daha aşırısı…

Kış sebzeleri ve meyveleri içeriğindeki natürel vitamin ve minerallerle kış hastalıklarına alan okuyor. Gerekli temkinleri almanız gidişatında yalnızca beslenmenizde yapacağınız ufak değişikliklerle bu kışı hastalanmadan atlatabilirsiniz. Memorial Şişli Sağlık Kurumu Beslenme ve Perhiz Kısmı’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, kış yiyeceklerinin yararları hakkında bilgi verdi.

NAR:Asırlardan beri kullanılan en yararlı bitkilerdendir. Natürel bir antioksidan olarak 1 bardak nar suyu bedenin günlük lüzumu olan C vitamininin yüzde 25’deri aşırısını karşılayarak mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini eksiltir. Türkiye’de nar doğrudan yenilerek tüketilmesinin yanı gizeme nar ekşisi olarak özellikle salataya tat vermede de kullanılır. Nar taneleri aynı zamanda salatalar, aşure ve güllaca da katılabilmektedir. Narın en ehemmiyetli özelliklerinden biri de kalbi ve damar sıhhatini korumasıdır.

TURP: Kökü iyi bir C vitamini kaynağı iken, yapraklarında fazla miktarda A, K vitamini ve folat bulunur. Metal ile temas ettirmeden seramik bıçak ya da sırça rende ile salatalarda kullanılabilir. A ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminler olduğundan salatanıza zeytinyağı dolaştırmanız bu sebzenin vitamin bedelini kat kat arttırır. Bağışıklığı kuvvetlendirir, bağırsakları arınıp kabızlığı giderir, cilde tazelik verir, stresi eksiltir, saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.

BRÜKSEL LAHANASI:Doğru şekilde pişirilirse tadı çok lezzetli olabilen bu sebze iyi bir demir kaynağıdır. Günlük K ve C vitaminleri ile Omega- 3 gereksiniminin ehemmiyetli bir kısmını karşılayarak antioksidan etki gösterir. Hastalıklara karşı savaşan pek çok bitkisel kimyasalı kapsar ve bedenin natürel korunma sisteminin aktivitesini artırır. Yüksek posa içeriğine sahiptir. Bu sayede hem bağırsakları kumpaslar hem de tokluk hissi vererek açlığı dengeler. Bütün bir sağlık ambarı olan bu sebzeyi vasati 7 dakika buğuda pişirerek tükettiğinizde maksimum fayda sağlar. Sıhhatinize hoş bir yatırım yapmak için yemeklerin yanında 1 küçük kase Brüksel lahanası bulunmasına özen gösterebilirsiniz.

BAL KABAĞI:Vitamin, mineral, perhiz lifi, Omega-3 ve antioksidan kaynağı olan bal kabağı cilde iyi kazanç. Daha çok tatlı şeklinde tüketilse de kışın soğuk havalarda çorbası da hem iç ısıtıcı hem de oldukça sağlıklı bir seçenektir. Kabağın parlak turuncu rengi onun ehemmiyetli bir antioksidan olan beta karotenden zengin olduğunu gösterir. Mevcut çalışmalar betakaroten kapsayan zengin bir perhizin akciğer, kolon, mesane, serviks, meme, cilt gibi bazı kanser cinslerine yakalanma riskini eksiltebildiği ve kalp hastalığına karşı koruma sağladığını göstermiştir. Betakaroten değişik hastalıkların yanı gizeme katarakt ve ihtiyarlamanın getirdiği göz bozuklukları riskini de azaltmaktadır.

KARNABAHAR: İçeriğindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir. Karnabahar kalori açısından fakir, gıda öğesi açısından ise oldukça zengindir. Pişirilirken çevreye dağılan kokusu sebebiyle bazı kişilerin uzak kaldığı bir gıdadır. Ancak bulaşıcı gribal enfeksiyonlar ve mevsimsel solunum hastalıklarında enfeksiyonlara karşı ve anti bakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir. Özellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında oldukça etkili bir sebzedir. Lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını ve idrar atımını sağlayarak bedeni toksik maddelerden temizletir. Karnabaharı haşlayıp salata olarak, püre şeklinde garnitür olarak veya kıymalı yemek şeklinde tüketebilirsiniz. Buğuda, fırında ya da sotelenerek etin yanına hoş bir garnitür olabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN