Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Kara Orman Pastası Tarifi

Kara Orman Pastası Tarifi

Merhaba kıymetli ziyaretçilerimiz, bugün en çok beğendiğim pasta tariflerinden biri olan Kara Orman Pastası Tarifini sizlerle paylaşacağız. Yurt dışından gelen akrabalarımız daha evvel kendilerine yaptığım bu pastayı tekerrür yapmamı istedi, eskikinde şekeri azıcık fazla kaçırmıştım ama bu defa 250 gram yerine 200 gram şeker kullandım ve muhteşem neticeyi elde ettim. Şekeri tartma ünsünüz yoksa 1 […]

Merhaba kıymetli ziyaretçilerimiz, bugün en çok beğendiğim pasta tariflerinden biri olan Kara Orman Pastası Tarifini sizlerle paylaşacağız. Yurt dışından gelen akrabalarımız daha evvel kendilerine yaptığım bu pastayı tekerrür yapmamı istedi, eskikinde şekeri azıcık fazla kaçırmıştım ama bu defa 250 gram yerine 200 gram şeker kullandım ve muhteşem neticeyi elde ettim. Şekeri tartma ünsünüz yoksa 1 su kadehi olarak da koyabilirsiniz. Kolay kolay sevmeyen Hilal ablamın çok sevip üçüncü dilimi de istemesiyle ayarını bütün yakalattığıma inandım ve devamlı takip ettiğim E-Tarifler.Com isimli siteye göndermek istedim. Umarım ki hoşlanırsınız. Şimdi gelelim pasta tarifine;

Pasta Malzemeleri 10 karakter

6 yumurta
1 su kadehi silme 200 g tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım su kadehi 50 g un
Yarım su kadehi 50 g kakao
Yarım su kadehi 115 g eritilmiş tuzsuz tereyağı

İçinin dolgu malzemesi ve üstü için:

4 yemek kaşığı 60 ml pekmez
2,5 su kadehi 600 g çırpılmış krema
2 yemek kaşığı 30 g pudra şekeri
Yarım tatlı kaşığı vanilya
675 g vişne konserve vişne ya da vişne reçeli, ayıklanmış olarak

Süslemek için:

Pudra şekeri, üzerine serpmek için
Rende çikolata, çikolata kıvrımları ya da damla çikolata
Taze veya konserve vişne, suyu süzülüp ayıklanmış olarak

Kara Orman Pastası Tarifi

1- Fırını evvelden 180 derecede ısıtın. 3 tane 19 cm’lik kalıbı yağlayın ve yağlı kağıtla kaplayın. Büyük bir kasede yumurtaları, şekeri ve vanilyayı beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın.
2- Unla kakaoyu usulca karışıma ilave edin. Tereyağını da ilave edin. Hazırladığınız kek kalıplarına karışımı denk olarak döküp üstlerini düzenleyin.
3-İyice kabarana kadar 15-18 dakika pişirin. Sonra 5 dakika soğumaya vazgeçin. Sonra kalıpları ters çevirip tamamen soğuyana kadar bekletin.
4- Her katmanın üzerini bir çatalın dişleriyle hafifçe delip pekmez serpin. Kasedeki kremayı yoğunlaşana kadar çırpıp, pudra şekerini ve vanilyayı da ilave ederek hepsini çırpın
5- Kek katmanlarının yüzeyini ince bir katman krema ile kaplayın ve üzerine vişnelerin dörtte birini dizin. İkinci ve üçüncü kata da aynı biçimde kremayı ve vişneleri dizin. En üste de aynı operasyonu uygulayın.
6-Kalan kremayı kekin her tarafına sürün. Pudra şekerini serpin, keki yerleştirin. Rende çikolataları kekin her tarafına yapıştırın. En üste de çikolata kıvrımları ve vişneleri koyarak süsleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN