Basmakalıptan daha fazla ve süratli atan kalp atışları kalp çarpıntısı yaşamamıza neden olur. Kalp çarpıntısı genelde stres, coşku, süratli koşma veya fazla kafein tüketiminden kaynaklanan nedenlerle oluşur. Kalbimiz bayağı olarak 1 dakikada 60 ila 80 kere atar. Kalp süratinin üst hududu 100 atım kabul edilir. Şayet kalp süratinin 100’den fazla atıyorsa kalp çarpıntısı taşikardi görülür. […]
Basmakalıptan daha fazla ve süratli atan kalp atışları kalp çarpıntısı yaşamamıza neden olur. Kalp çarpıntısı genelde stres, coşku, süratli koşma veya fazla kafein tüketiminden kaynaklanan nedenlerle oluşur. Kalbimiz bayağı olarak 1 dakikada 60 ila 80 kere atar. Kalp süratinin üst hududu 100 atım kabul edilir. Şayet kalp süratinin 100’den fazla atıyorsa kalp çarpıntısı taşikardi görülür. Kalp çarpıntısı umursanmayacak bir mesele değildir, en kısa zamanda aile doktorunuza görünmelisiniz. Kalp meseleleri de çarpıntının arkasında uyuyan nedenlerden olabilir. Kalp çarpıntısının sebepleri ve rehabilitasyonu haberimizde…
Kalp çarpıntısı neden olur?
Stres, evham, fobi, sevinç ve coşku
Uzun süren yeis ve hayal kırıklığı
Egzersiz
Fazla içki ve sigara tüketimi
Fazla ölçüde kafein tüketimi
Kalp problemleri
Troid problemi
Vitamin eksikliği
Kansızlık
Düşük kan şekeri
Diyet ve bunalım haplarının gereğinden fazla kullanılması
Premenopozal hastalık
Fazla ve uzun süreli yoğun çalışmalar
Kalp çarpıntısının bulguları
Kalp çarpıntısının en besbelli özelliği kalpte çarpıntıdır. Kumpassız kalp vuruşları, tekleme, göğüste dolgunluk, kasvet, baskı ve ağrı hissi, göz kararması, cilt renginin solması, terleme, şuur kaybı, uzandığınızda ya da yattığınızda kalp atışınızı kulakta sezmek kalp çarpıntısının sebepleridir. Bu bulgularla kalbinizin vücudunuzun gereksinimi olan kanı geçici olarak dokulara pompalayamadığını belirtir.
Kalp çarpıntısı nasıl geçer?
Kalp çarpıntı tehlikesini eksiltmek için kumpaslı egzersiz yapmak, sigara içmemek ve stres yapmamak gerekmektedir. Ayrıca balanslı beslenmek ve boy kilo geçiminin balanslı olması da kalp çarpıntı tehlikesini eksiltir.
Kalp çarpıntısı gidişatında panik yapılmamalı
Kalp çarpıntısı ile karşılaştığınızda panik yapmayın, rahatlayıp, rahat bir yere oturup dinlenmeye çalışın. Derin soluk alın ve soğuk bir meşrubat için. Şiddetli öksürmek ellerinizi soğuk suya daldırmak ve ıkınmak iyi gelecektir.
Kalp çarpıntısını geçiren nebatlar
Kalp çarpıntısına iyi gelen nebatlar arasında mecra köşk, lavanta, ökse otu, oğul otu, karabaş otu, kuşkonmaz, civan kakülü, papatya, maydanoz, kekik, fesleğen, nane, biberiye gibi nebatlar yer almaktadır. Bu nebatları ayrı ayrı veya karıştırarak kaynatıp içebilirsiniz. Günde 1-2 kadeh harcamanız yeterli olacaktır.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..