Bugün yep yeni ve çok hoş bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz, bedelli takipçilerimiz. Şerbetli tatlıları beğenenler bu tarife bayılacak, bildiğimiz şekerpareyi azıcık değişik olarak sizlere sunduk. Hamuru için kullanacağımız malzemelerinin taze olması çok ehemmiyeti bu tatlının, tereyağının ve yumurtaların oda ısısında olması çok ehemmiyetlidir. Kakaolu Şekerpare Tarifinin ehemmiyetli püf noktalarından biri de şerbetinin yapılış zamanı, […]
Bugün yep yeni ve çok hoş bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz, bedelli takipçilerimiz. Şerbetli tatlıları beğenenler bu tarife bayılacak, bildiğimiz şekerpareyi azıcık değişik olarak sizlere sunduk. Hamuru için kullanacağımız malzemelerinin taze olması çok ehemmiyeti bu tatlının, tereyağının ve yumurtaların oda ısısında olması çok ehemmiyetlidir. Kakaolu Şekerpare Tarifinin ehemmiyetli püf noktalarından biri de şerbetinin yapılış zamanı, Kakaolu Şekerpare Tarifinin şerbetini Kakaolu Şekerpareleri fırına verdikten sonra hemen şerbeti yapmaya başlayalım. Zira Kakaolu Şekerpareler sıcak olmalı ilk sıcaklığı çıkmış şerbette sıcak olmalı. Kakaolu Şekerpare Tarifinin belki de en ehemmiyetli püf noktası budur. Lafı fazla uzatmadan, Kakaolu Şekerpare Malzeme listesi ve Kakaolu Şekerpare Tarifine geçelim. Sitemizi sık kullanılanlara yer imleri bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Her gün yeni tariflerle sizlerle olacağız. Kolay gelsin… Ayrıca sade şekerpare tarifimize de bakabilirsiniz.
Oda sıcaklığında tereyağı 250 gram
44 gram 1/2 çay kadehi ayçiçek yağı
40 gram 4 yemek kaşığı irmik
2 tane, yumurta
1 tane yumurtanın akı
14 gram 2 yemek kaşığı kakao
20 gram 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
72 gram 8 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kutu vanilya
1 kutu kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 tane, yumurtanın sarısı
Ceviz
510 gram 3 su kadehi toz şeker
750 gram 3 su kadehi su
Yarım limonun suyu
evvel hamurunu hazırlayalım, Kakaolu Şekerpare Tarifinin, karıştırma kabına Kakaolu Şekerpare hamur malzemelerini koyalım. Üzerine yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur ekde terbiyeye kadar yoğuralım. Hazırladığımız ele yapışmayan hamurdan, yumurtadan azıcık minik parçalar koparalım. Elimizde hamuru yuvarlayalım daha sonra bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Elimizde hafif yassılaştırdığımız hamurların üzerine, bir fırça desteği ile yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine ceviz koyun. 175 derecelik evvelden ısıttığımız fırında pişmeye vazgeçelim. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve takribî beş dakika kaynatalım, daha sonra ocaktan alalım. Bu arada pişen Şekerparelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz üzerine sıcak olan şerbeti verelim. Bir gece bekletelim ve servise sunalım, afiyet olsun…
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..