Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %-0,22
  • BIST
    %-1,01
Kabızlık nasıl geçer?

Kabızlık nasıl geçer?

Çağımızın en büyük meselelerinden biri kabızlık! Günlük rutinimizde ne yazık ki sebze, meyve yerine hep katı gıdalar harcamak zorunda kalıyoruz. Yeme bozuklukları kabızlık nedenlerinin başında geliyor malum! Sizde hareketsiz bağırsaklarınızdan davacı misiniz? Ozaman yazımız bütün size göre, okumadan geçmemenizi öneri ederiz! İşte kabızlığınıza son verecek 8 teklif… Kuru erik tahtına gözetiyor Kuru erik ağızda kırışık […]

Çağımızın en büyük meselelerinden biri kabızlık! Günlük rutinimizde ne yazık ki sebze, meyve yerine hep katı gıdalar harcamak zorunda kalıyoruz. Yeme bozuklukları kabızlık nedenlerinin başında geliyor malum! Sizde hareketsiz bağırsaklarınızdan davacı misiniz? Ozaman yazımız bütün size göre, okumadan geçmemenizi öneri ederiz! İşte kabızlığınıza son verecek 8 teklif…

Kuru erik tahtına gözetiyor

Kuru erik ağızda kırışık bir tat vazgeçse de çözüm için en beğendiğim kuru meyvelerden biridir. Ama kuru kayısı gibi diğer kuru meyveleri de seçim edebilirsiniz. Sabah uyanınca aç karnına 1 kadeh ılık su ile 1-2 adet kuru erik yiyebilirsiniz.

Egzersiz yapın

Kumpaslı egzersiz yapmak, bağırsak hareketlerinin tertip edilmesinde destekçi olabilmektedir. Yüzme ve koşu gibi aerobik etkinlikleri kapsayan egzersizleri yapamıyorsanız günde 10- 15 dakikalık yürüyüşler de bağırsak hareketlerinizi artırmaya destekçi olacaktır.

Lifler her zaman başrolde

Günlük kalori alımına bağlı olarak günde 20 -35 gram lif almamız gerekmektedir. Bağırsakların daha kumpaslı çalışabilmesi için; hem yulaf, kurubaklagil, fındık, bezelye, yaban mersini gibi suda çözünebilir lif açısından zengin gıdalar, hem de bütün buğday ekmeği, kök sebzeler ve meyve kabukları gibi suda çözünmeyen lif açısından zengin yiyecekler yemeye özen gösterin.

Su lüzumunuzu unutmayın

Şayet akışkan alımınız az ise liften alımınız iyi kabızlığınız devam edebilir. Bu sebeple şahsi özelliklere göre değişmekle beraber vasati 2 litre su içmelisiniz.

Probiyotikler

Probiyotik özellikli yiyecekler, bağırsak kumpasının sağlamasına destekçi olmaktadır. Bunlara misal olarak yoğurt, kefir ve lahana turşusu verilebilir ya da probiyotik desteği almayı düşünebilirsiniz. Gün içerisinde yoğurt, çilek ve bir çorba kaşığı toz veya öğütülmüş keten tohumu ve bir ölçü su ile smoothie yapabilirsiniz.

Destek

Perhizinize lif ilave etmenin yolları mevzusunda hububatlardan tutun fasulye, brokoli gibi sebzeler ve diğer bakliyatlara kadar sayılabilecek çok yiyecek bulunmaktadır. Buna karşın bir haylimiz yeterli ölçüde lif almayabiliyoruz. Lif desteği almak aradaki farkı karşılama etmek için iyi bir yol olabilir.

Yaptığınız perhize dikkat

Gıdalar bireyleri değişik şekillerde etkilemekle beraber, yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı ve çok düşük yağlı perhizler kabızlığı artırabilmektedir. Bu sebeple perhizinizde yağı, karbonhidratı tamamen kaldırmayın. Avokado ve zeytinyağı gibi sıhhatli yağları seçim edebilirsiniz. Perhizde de olsanız salatalarınıza 1’er tatlı kaşığı zeytinyağı kesinlikle ilave edin.

Hekime müracaat etin

Mesele devam ederse, kesinlikle hekime görünün. Çoğu gidişatta kabızlık hasarsız olup sebebi öğrenilememekle beraber, bazı tıbbi vaziyetler ve ilaçlar neden olabiliyor. Altta uyuyan meselelerin rehabilitasyonu için hekime danışmalısınız. 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN