Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %2,53
Kabızlığın nedenleri nelerdir? Kabızlık nasıl geçer?

Kabızlığın nedenleri nelerdir? Kabızlık nasıl geçer?

Son senelerin en sık görülen rahatsızlıklarından biri kabızlık, günümüzde harcanan hazır yiyecekler, asap, stres hepsi kabızlığı tetikliyor. Bazen genetik gidişatlarda tesirli olurken çoğu zaman yevmiye beslenme biçimimiz kabızlığa neden oluyor. Sİzler için uzmanlara sorduk, kabızlığın sebepleri nelerdir ve nasıl geçer? Kabızlığın sebepleri Yüksek ölçülerde arıtılmış şeker harcanması, Lifli besin maddelerinin çok az harcanması, Dışkılama lüzumunu […]

Son senelerin en sık görülen rahatsızlıklarından biri kabızlık, günümüzde harcanan hazır yiyecekler, asap, stres hepsi kabızlığı tetikliyor. Bazen genetik gidişatlarda tesirli olurken çoğu zaman yevmiye beslenme biçimimiz kabızlığa neden oluyor. Sİzler için uzmanlara sorduk, kabızlığın sebepleri nelerdir ve nasıl geçer?

Kabızlığın sebepleri

Yüksek ölçülerde arıtılmış şeker harcanması,

Lifli besin maddelerinin çok az harcanması,

Dışkılama lüzumunu aralıksız olarak ertelemek,

Bağırsaklarda iltihabi bir vaziyetin olması, ur veya kanser gibi nedenler,

Uzun süreli seyahatler sebebiyle uyuşuklaşan bağırsaklar,

Kullanılan bazı ilaçlar,

Hamilelik vaziyeti gibi nedenler sayılabilir.

Kabızlığa karşı alınması gereken tedbirler

Sabah kalktığınızda, aç karnınıza bol su için,

Yenilen besinler iyice çiğnenmelidir ki basitçe bağırsakta çözülebilsinler.

Günde, 2-3 litre su tüketimi yapılmalıdır.

Mürdüm eriği, erik, kayısı ve üzüm gibi meyveleri yemeli ya da kompostosunu harcamalısınız. Sabah kalkıldığında 4-5 tane kuru kayısı ile su harcanması kabızlığa iyi gelmektedir.

Kabızlığın başlıca sebeplerinden olan yüksek şekerli besinlerin tüketiminden kaçınmalısınız. Kavurma ve kızartma gibi yemekler, kabızlığı tetiklediği için fazla yenmemelidir. Öğlen ve akşam öğünlerinde çorba tüketimi yapmalısınız. Kırmızı et ve tavuk yerine sebze ve balık ağırlıklı beslenmelisiniz. Prebiyotik yoğurt kullanımı yapabilirsiniz. Kabızlığın rehabilitasyonunda ehemmiyetli yeri olan bol bol yürüyüş yapmalısınız. Kola ve kahve gibi meşrubatların az harcanması gerekmektedir. Kuru fasulye ve nohut gibi baklagilleri aşırıca harcamayın. En ehemmiyetli temkin olarak bol lifli besinlerin harcanmasına özen göstermelisiniz. Tek oturmada fazla yemek yeme, bağırsakların çalışma kumpasını bozduğundan kabızlık görülebilir. Bunu önlemek için azar azar ve sıklıkla yemek yenmelidir.

Kabızlık nasıl giderilir?

Sıcak su ve bal karışımı, bağırsakların yumuşamasına ve çalışmasına destekçi olur. Kahvaltılarda zeytinyağını harcanması verimlidir. Sinameki çayı, fesleğen tohumu ve frenk üzümü yaprağından yapılan çaylar, domates suyu, kuru erik kompostoları, salatalık kabuğu ve maydanoz beraber kaynatılarak tüketilirse, kabızlığın giderilmesine destekçi olur. Keten tohumu, sabah aç karnını harcanırsa müshil ilacı gibi tesir sağlar. Çok fazla da harcamamak gerekir. Sıcak suda kaynatılan keçiboynuzu, ham olarak mikserden geçirilip bunalan lahana ve suyu içilebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN