Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %0,48
Havuz sonrası çocukların göz sağlığı nasıl korunur? Güneş gözlüğü şart!

Havuz sonrası çocukların göz sağlığı nasıl korunur? Güneş gözlüğü şart!

Çocuklar için yaz tatillerinin en cümbüşlü etkinliklerinden biri de bol bol güneşlenip havuza girmektir. Yaz tatilinin doyasıya keyfini havuzda çıkaran çocukların dikkat etmesi gereken noktalardan biri de gözlerdir. Uzun müddet suyun içerisinde zaman geçiren çocukların gözlerinin yanması ve ebeveynlerin çocuklarının göz sıhhatini gözetmeleri için dikkat etmesi gerekenleri Seiko Optik Türkiye Göz Sıhhati Danışmanı Op. Dr. Özgür […]

Çocuklar için yaz tatillerinin en cümbüşlü etkinliklerinden biri de bol bol güneşlenip havuza girmektir. Yaz tatilinin doyasıya keyfini havuzda çıkaran çocukların dikkat etmesi gereken noktalardan biri de gözlerdir. Uzun müddet suyun içerisinde zaman geçiren çocukların gözlerinin yanması ve ebeveynlerin çocuklarının göz sıhhatini gözetmeleri için dikkat etmesi gerekenleri Seiko Optik Türkiye Göz Sıhhati Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, yanıtladı.

Havuzda Sonra Çocuğunuzun Gözleri Kızarıyorsa Dikkat!

Çocuklar için yazın sıcak havalarla baş edebilmenin en sevinçli ve cümbüşlü yollarından biri deniz ve havuz kullanımı. Çocuklar bol güneşli günlerde serin sularda oynamanın tadını doyasıya çıkarırken, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktalardan biri de göz sıhhatleri… 

Havuz Suyundaki Kloramin Gözlerde Alerjiye Yol Açıyor!

Yaz tatili denilince çocukların en büyük cümbüşü deniz ve havuz kenarlarında zaman geçirmek. Güneş ve tuzlu su fiziksel gelişimleri için fayda sağlarken, göz sıhhatlerini tehdit edebiliyor. Denizde tuzlu su, havuzda klor ve öteki kimyeviler gözlerde alerjiye neden olabiliyor. Havuzda alerji oluşturan klorun kendisi değil yağ, leke ve idrarla temasından oluşan kloramin oluyor. Havuzların PH bedelleri genelde 7,2-7,8 arasında olduğunu belirten Dr. Özgür Gözpınar, ‘PH kıymetinin 7,2 altına düşerek asidik tarafa kayması da gözlerde tahriş yapabiliyor.

Ayrıca çocuklarınızı güneşin hasarlı ışınlarından gözetmek için sürdüğünüz güneş kremleri, istemeyerek de olsa kimyevi alerjik konjonktivit oluşturabiliyor. Çocuklar, suratlarında güneş kremi varken gözlerini ovalayarak kremi gözün içine taşıyarak, alerji tehlikesini artırabiliyor. Bu gibi vaziyetlerde göz, su ile bol bol yıkanmalı.’ diyor.

Güneş Gözlüğü ve Şapka Kullanımı Ehemmiyetli!

Güneşderi gelen UV ışınları cildimize olduğu kadar gözlerimize de hasarlı tesirlerde bulunabiliyor. Özellikle çocukların cildi ve gözleri daha duyarlı olduğu için, bu ışınlardan daha fazla etkileniyor. Güneş ışınlarına dolaysız maruz kalmak katarakt, sarı nokta hastalığı maküla bozukluğu ve kuş kanadı pterjium gibi göz hastalıklarına yol açabiliyor.

Çocuklarda deniz ve havuz kullanımı hakimiyetli yapılmalı. Ebeveynler çocukları ile suda geçirecekleri zamanı doğru ayarlamalı. Sudan yansıyan ışınların UV tesiri daha da fazladır. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10:00-16:00 saatleri arasında güneşlenmekten ve su kenarında reyin oynamaktan sakınılmalı. Ebeveynler, çocuklarının surat yapılarına uygun %100 UV filtreli güneş gözlüğü ve siperli şapka ile güneş ışınlarının hasarını en aza indirmeli.’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN