Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %0,36
Göz muayenesi ne sıklıkla yapılmalıdır muayenenin aşamaları nelerdir körlüğün önüne nasıl geçilir?

Göz muayenesi ne sıklıkla yapılmalıdır muayenenin aşamaları nelerdir körlüğün önüne nasıl geçilir?

Yapılan araştırmalara göre her sene tüm dünyada milyonlarda insanın önlenebilir nedenlerden dolayı görme yetilerini kaybettiğini ortaya koyuyor. Dünya Sağlık Günü vesilesiyle, rutin göz tetkikleri sayesinde önlenebilir görme kayıplarının önlenmesinin yanı gizeme, kanser, beyin uru, tiroit ve yüksek tansiyonun da aralarında bulunduğu pek çok hastalığın teşhis edilebilmektedir. Dünyagöz Feneryolu’ndan Prof. Dr. Tayfun Bavbek kapsamlı göz tetkiklerini kumpaslı […]

Yapılan araştırmalara göre her sene tüm dünyada milyonlarda insanın önlenebilir nedenlerden dolayı görme yetilerini kaybettiğini ortaya koyuyor. Dünya Sağlık Günü vesilesiyle, rutin göz tetkikleri sayesinde önlenebilir görme kayıplarının önlenmesinin yanı gizeme, kanser, beyin uru, tiroit ve yüksek tansiyonun da aralarında bulunduğu pek çok hastalığın teşhis edilebilmektedir. Dünyagöz Feneryolu’ndan Prof. Dr. Tayfun Bavbek kapsamlı göz tetkiklerini kumpaslı olarak asıllaştırmanın ehemmiyeti ve bu sayede önlenebilecek rahatsızlıklar ile alakalı ehemmiyetli bilgiler veriyor.

CİDDİ HASTALIKLAR GÖZ TETKİKİNDE TEŞHİS EDİLEBİLİYOR

Göz tetkikleri sayesinde, gözlerde oluşabilecek rahatsızlıklara ek olarak, hayati risk yaratan değişik hastalıkların da ilk bulgularının gözlemlenebildiğini belirten Prof. Dr. Tayfun Bavbek, “Rutin olarak reelleştirilen göz tetkikleri sırasında fark edilebilecek pek çok hastalığın teşhisi ve ardından doğru dallara yapılacak manipülasyonlar, özellikle kanser hastalarında hayati ehemmiyet taşıyabiliyor. Göz tetkikleri sayesinde; yüksek kolestrol, urlar, tiroit, yüksek tansiyon, diyabet, kanser cinsleri, AIDS, MS, alzheimer, parkinson ve bağışıklık sistemini negatif olarak etkileyebilecek pek çok değişik rahatsızlığın ilk bulgularını tespit edebilmek olası” ifadelerini kullanıyor.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR!

Rutin göz tetkikleri ile ehemmiyetli rahatsızlıklara teşhis konulmasının yanı gizeme, bilme yetisinin %85’ini sağlayan gözleri tehdit eden görme rahatsızlıklarının da ehemmiyetli olduğunu belirten, “Göz tetkiklerinden istenilen neticeyi alınabilmesi için hastaların, tetkikin yapıldığı merkezde göz sıhhati mevzusunda en yeni teknoloji ve tekniklerin kullanıldığından ve doktorların deneyimli olduğundan emin olmaları gerekmektedir.

Kapsamlı bir göz tetkiki en az 30 dakika sürer. Bu tetkikte; görme apaçıklığı testi, gözlük tetkiki, göz kapaklarının ve göz adalelerinin tetkiki, göz tansiyonu ölçümü, biomikroskobik tetkik ve göz gibi hakimiyetlerinin hakikatleştirilmesi gerekmektedir. Tüm bu değişik evreler sayesinde hem gözde hem de bedenin değişik bölgelerinde oluşabilecek rahatsızlıklar tespit edilerek hastalar lüzumlu rehabilitasyonlara yönlendirilebilirler” diyerek laflarını bitiriyor.

GÖZ TETKİKİNİN SAFHALARI NELERDİR?

Göz Apaçıklığı Değerlendirilmesi
Göz Kapağı ve Göz Hareket Testi
Ön Segment Tetkiki
Göz Tansiyonu Değerlendirmesi
Damlalı Tetkik
Göz Dibi Tetkiki

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN