Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,24
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %0,66
Gece uykuda dişlerimizi neden sıkarız depresyonda olabilirsiniz!

Gece uykuda dişlerimizi neden sıkarız depresyonda olabilirsiniz!

Gece uykuda dişlerimizi neden sıkarız?  Stres, bunalım ve yoğun etkinlikler insanlarda diş sıkma tavrını ortaya çıkarmaktadır. Özellikle de stres, diş sıkma ve gıcırdatmayı tetikleyen bir gidişattır.Peki bu rahatsızlık rehabilitasyon edilebilir mi?  Diş sıkma tavrına dair tüm merak edilenleri içeriğimizden okuyabilirsiniz. UYKUDA FARKINDA OLMADAN DİŞLERİNİ GICIRDATIYOR  Stres ve bunalım genellikle ilk olarak çiğneme adalelerini hedef alıyor. […]

Gece uykuda dişlerimizi neden sıkarız?  Stres, bunalım ve yoğun etkinlikler insanlarda diş sıkma tavrını ortaya çıkarmaktadır. Özellikle de stres, diş sıkma ve gıcırdatmayı tetikleyen bir gidişattır.Peki bu rahatsızlık rehabilitasyon edilebilir mi?  Diş sıkma tavrına dair tüm merak edilenleri içeriğimizden okuyabilirsiniz.

UYKUDA FARKINDA OLMADAN DİŞLERİNİ GICIRDATIYOR 

Stres ve bunalım genellikle ilk olarak çiğneme adalelerini hedef alıyor. Birey uyku sırasında farkında olmadan dişlerini gıcırdatıyor, sıkıyor. Uyandığında ise bunun farkında olmuyor. Hatta çenesindeki sızının nedeninin ne olduğunu da öğrenmiyor.

ERİŞKİNLERDE CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR GİDİŞATTIR 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, “İnsanlar, hastalığın oldukça rahatsızlık veren semptomları ortaya çıkınca meseleyi önem vermeye başlıyor. Dişlerde fazla hassasiyet, kırılma ya da sallanma, dişlerde yıpranma ve çene işlevlerinde ehemmiyetli seviyede bozukluklar ortaya çıkınca şahıslar doktora müracaat etiyor. Diş sıkma, erişkin insanlarda görülürse ciddiye alınması ve rehabilitasyonu için doktora müracaat etilmesi gerekiyor. Ancak çocuklarda görülen diş sıkma ve gıcırdatma tavrı bir hastalık olmayıp bayağı ve geçici bir tavır olarak değerlendiriliyor” dedi.

NASIL REHABİLİTASYON EDİLİR? 

Diş sıkma ya da gıcırdatma hastalığının rehabilitasyonu, daha çok diş sıkma tavrı ile ortaya çıkan hasarları önlemeyi hedefleyen apareylerle sağlanıyor. Çene ve dişler üzerindeki baskıyı eksilten bu taşıtlar, diş sıkma tavrı sırasında çene ve dişlerde alana gelebilecek hasarları önlüyor. Diş sıkma tutumunun hakimiyet altına alınması ise rehabilitasyonun başka bir ebadını oluşturuyor. Hastanın stres ve bunalım meselelerine müteveccih rehabilitasyon, hastanın bilinçlendirilmesi ve lüzumlu vaziyetlerde ilaç yardımı ile diş sıkma hastalığı hakimiyet altına alınabiliyor.

KAYNAK: POSTA

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN