Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %-1,12
Diş fırçalamanın faydaları kışın hasta olmak istemiyorsanız…

Diş fırçalamanın faydaları kışın hasta olmak istemiyorsanız…

Ağız ve diş sıhhati açısından diş fırçalamanın ehemmiyeti yadsınamaz ebatta. Diş fırçalamak sadece ağız sıhhatimiz için değil beyin ve beden sıhhatimiz açısından da ehemmiyet taşıyor. Geçtiğimiz senelerde California üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar neticesinde, dişlerini kumpaslı olarak fırçalayan erişkinlerin alzheimer ve bunama gibi hastalıklara tutulma tehlikelerini ehemmiyetli miktarda eksildiği ortaya çıkmıştı. Diş fırçalama beyin sıhhatini etkilediği sıhhatini […]

Ağız ve diş sıhhati açısından diş fırçalamanın ehemmiyeti yadsınamaz ebatta. Diş fırçalamak sadece ağız sıhhatimiz için değil beyin ve beden sıhhatimiz açısından da ehemmiyet taşıyor. Geçtiğimiz senelerde California üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar neticesinde, dişlerini kumpaslı olarak fırçalayan erişkinlerin alzheimer ve bunama gibi hastalıklara tutulma tehlikelerini ehemmiyetli miktarda eksildiği ortaya çıkmıştı. Diş fırçalama beyin sıhhatini etkilediği sıhhatini de etkiliyor. Havaların soğumasıyla beraber zayıflayan bağışıklık sistemi hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor ve bu hastalıklar kendini genel olarak diş ve diş etlerinde gösteriyor. Uzmanlar uyarıyor! Kışın hastalanmak istemiyorsanız dişlerinizi kumpaslı olarak fırçalayın! Ağız ve Diş sıhhati hakkında tüm öğrenilmesi gerekenleri Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer’den bildik. 

HER İKİ KONUTTAN BİRİNE HİÇ DİŞ FIRÇASI GİRMİYOR 

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de diş macunu kullanımı ve diş fırçalama oranları öteki ülkelere oranla olduk geride bulunuyor. İstatistiki neticeler oldukça kötü. Türkiye’de senede bir bireye bir diş fırçası dahi düşmezken, her iki konuttan birine hiç diş fırçası girmiyor. Üç bireyden biri ise dişlerini günde bir defa dahi fırçalamıyor.

DİŞİ OLMAYAN BİREYLER BAZI SESLERİ ÇIKARIRKEN GÜÇLÜK YAŞIYOR 

Ağız içerisinde bulunan dişlerin ehemmiyetli görevileri bulunuyor. Bu görev yalnızca yiyeceklerin bölünmesi ve öğütülmesi için değil aynı zamanda hoş bir görünüm sağlamak ve konuşma yapmak içinde zorunludur. Özellikle diş kayıpları yaşayan bireyler, bazı sesler çıkarmakta oldukça zorlanıyorlar. Yeniden dişi olmayan bireyler bir şeyleri yerken ısırma problemi yaşıyor.  

DİŞ ÇÜRÜKLERİ, İLTİHAPLARI ÖTEKİ ORGANLARI NEGATİF ETKİLİYOR 

Uzmanlar ağız ve diş sıhhatinde en ehemmiyetli iki hastalığın diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmaları olduğunu belirtiyor. Diş eti hastalıkları bazen öyle bir raddeye geliyor ki çene kemiğinin erimesine dahi yol açabiliyor. Dolayısıyla bu gibi vaziyetler bedendeki öteki uzuvlarında negatif etkilenmesine neden oluyor. Özellikle kalp, böbrek, eklem gibi yapılarda ehemmiyetli sağlık meselelerine yol açabiliyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ZAYIFLAMASIYLA HASTALIKLAR ORTAYA ÇIKIYOR 

Malum kış ayları artık geldi. Havaların soğumasıyla beraber üst solunum yolu hastalıkları da yaygınlaşmaya başladı. Bu vaziyet genel sağlık sistemini de bozuyor. Soğuk havalarla beraber bedene giren virüs, bağışıklık sistemini zayiflatıyor, zayiflayan bağışıklık sistemi de başka hastalıkların oluşmasına neden oluyor. 

ÖĞLE YEMEKLERİNDEN SONRA DİŞLERİNİZİ FIRÇALAMIYORSANIZ…

Bu hastalıklar kendini genel olarak diş ve diş etlerinde gösteriyor. Diş eti kanamaları, ağız kokuları, diş sıkmalar ve buna bağlı olarak çene problemleri daha sık görülmeye başlanıyor. Uzmanlar bunlardan dolayı, özellikle öğle yemeklerinden sonra dişlerin kesinlikle fırçalanması gerektiği mevzusunda uyarıyor. Bu surattan büroda diş fırçası bulundurulmasını öneriyor. Sabah,öğle ve akşam olmak üzere dişlerinizi kumpaslı olarak fırçalamaya özen gösterin. 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN