Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %0,48
Damalı Baton Pasta Tarifi

Damalı Baton Pasta Tarifi

Damalı Baton Pasta Tarifi ni sınayanınız var mı? Yoksa  daha evvel bu tarifi yaptınız; ama hoşlanmadınız mı? Şimdi kafanızda ki tam pasta tarifleri ve tatlı tariflerini bir kenara atıp, damlalı baton  pasta tarifimizi sınamaya ne dersiniz? Yanıtınız evet, ise tatlı tarifi olarak oldukça pratik olan ve görünüm olarak da konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz muhteşem […]

Damalı Baton Pasta Tarifi ni sınayanınız var mı? Yoksa  daha evvel bu tarifi yaptınız; ama hoşlanmadınız mı? Şimdi kafanızda ki tam pasta tarifleri ve tatlı tariflerini bir kenara atıp, damlalı baton  pasta tarifimizi sınamaya ne dersiniz? Yanıtınız evet, ise tatlı tarifi olarak oldukça pratik olan ve görünüm olarak da konuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz muhteşem bir krema tadı alacağınız Damalı Baton Pasta tarifini kesinlikle sınamalısınız. Ayrıca dilimlenmiş pastanızı çikolata sosları ile süsleyerek farklı bir sunum yaparak,  konuklarınıza ikram edebilirsiniz.  Kolay gelsin.

Damalı Baton Pasta Tarifi için malzemeler

2 tane  yumurta 80 gram 1 çay kadehi  şeker
Kabartma tozu1 çay kaşığı
5 Gram 1 çorba kaşığı kakao+ 100 gram1,5 çay kadehinden 1 çorba kaşığı yetersiz un
Sade pandispanya kek için:
2 tane yumurta 80 gram 1 çay kadehi şeker
105 gram 1.5 çay kadehi un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema malzemeleri:
1 kilo 4 su kadehi süt
80 gram yarım su  kadehi un
80 gram yarım su  kadehi  nişasta
180 gram 1 su kadehinden bir parmak yetersiz şeker
1 kutu vanilya
50 gram tereyağı
Üzeri için:
Çikolata

Damalı Baton Pasta Tarifi

Kremanın soğuması için kremayı hazırlayalım, bunun için krema malzemelerini tereyağ hariç hepsini bir tencereye alalım, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alalım, tereyağını ilave edip iyice karıştıralım. Kremayı bir kenara vazgeçelim. Karıştırma kapına evvel kakaolu kekin malzemesini ilave edip hazırlayalım, harcı yirmi sekiz santimlik dikdörtgen bir tepsiye boşaltalım pişirelim. Sade kekide aynı biçimde hazırlayalım. Kekler piştikten sonra ılınmasını bekleyelim, ılındıktan sonra kenar kısımlarını keselim düz hale getireli. Sade keki altı uzun şeritler halinde keselim genişliği denk olmasına özen gösterelim. Kakaolu keke de aynı uygulamayı yapalım. Şeritlerin aralarına krema sürerek üç şeriti 1 sade 1 kakaolu , 1 sade  birleştirelim. Üzerine süt serpiştirip, krema sürelim. Tekerrür üç şeriti  yerleştirelim aralarına krema sürelim yapışmasını sağlayalım. Katlar bitene kadar bu operasyonu uygulayalım. Kalan kremayı dış yüzeyinin her yerine sürelim,  dolapta bir kaç saat bekletelim. Hazırladığımız pastanın üzerini zevkinize göre krem şanti veya  benmari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN