Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %2,52
Çocukları grip nezle gibi hastalıklardan korumak için bu maddeleri göz önünde tutun!

Çocukları grip nezle gibi hastalıklardan korumak için bu maddeleri göz önünde tutun!

Malum mevsim geçişlerindeyiz. Grip kapımızı çaldı çalacak! Ancak herşeyden evvel çocukları grip nezle gibi hastalıklardan gözetmek için her şeyi yapıyoruz. Genellikle C vitamini depolamak için çocukları fazla fazla C vitaminli yiyecekler harcamasını sağlayan ebeveynleri uzmanlar uyarıyor! Peki çocukların grip, nezle gibi hastalıklardan gözetmek için ne yapmalı? Çocukların hastalanmaması için beslenmesi nasıl olmalı? İşte İstanbul Okan Üniversitesi […]

Malum mevsim geçişlerindeyiz. Grip kapımızı çaldı çalacak! Ancak herşeyden evvel çocukları grip nezle gibi hastalıklardan gözetmek için her şeyi yapıyoruz. Genellikle C vitamini depolamak için çocukları fazla fazla C vitaminli yiyecekler harcamasını sağlayan ebeveynleri uzmanlar uyarıyor! Peki çocukların grip, nezle gibi hastalıklardan gözetmek için ne yapmalı? Çocukların hastalanmaması için beslenmesi nasıl olmalı? İşte İstanbul Okan Üniversitesi Sağlık Kurumu Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, Eylül yarıyılında çocuklarda sık karşılaşılan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı ebeveynleri uyardı ve dgöz önünde bulundurulması gerekenler hakkında ehemmiyetli bilgiler paylaştı!

Çocukları Fazla C Vitamini Bulunan Yiyecekler Harcamaya Zorlamayın!

Anne ve babaların yaptığı yanlışlardan biri çocuklarına gıdalarla fazla C vitamini verip, hastalıklardan gözetmeye çalışmaktır. Yeterli ölçüde almak verimlidir ama fazla C vitamininin hastalıklardan gözetici bir özelliği yoktur. Çocuğun gerektiği kadar; karbonhidrat, protein, süt ve süt mahsulleri ile bol ölçüde meyve ve sebze harcaması sağlanmalıdır. A vitamini, selenyum, demir ve çinko alımı da çok ehemmiyetlidir. Tüm bu gereksinimler, her türlü natürel yiyecekten karşılanabilmektedir, aşırıdan dayanak alınmasına gerek yoktur.

Mevsime Göre Çocukları Giydirin!

Ailelerin çocuklarını mevsim olağanlarına göre giydirmesi gerekmektedir. Ebeveynler çocuğu üşütmekten, fazla terletmek ve ona kalın elbiseler giydirmekten sakınmalıdır. Soğuk kendi başına hastalık yapmaz ise de soğukta kalıp üşüyen beden, mikroplardan daha kolay etkilenmektedir. Bitkinlik de hastalıklara tutulma tehlikesini artırmaktadır. Bitkin ve uykusuz olunan yarıyıllarda, daha sık hastalanılmaktadır. Özellikle spor yapan çocukların yeterli oranda dinlenmesi ve beslenmesi gerekmektedir.

Bebeğini Emziren Anneler Hastalandıkları Zamanda Emzirmeyi Vazgeçmeli!

Hastalanan anneler bebeklerini emzirmeyi kesmemelidir. Anne sütü, bugüne kadar gözeticiliği ispatlanmış olan tek ilaçtır. Annenin nezle, burun akıntısı, hapşırık ve kolay ateşlerinin olması, anne sütünü kesmek için bir gerekçe değildir. Aksine annenin bedeninde o anki mikroba karsı oluşan maddeler, anne sütüyle bebeğe geçerek hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Annenin maske takarak emzirmeye devam etmesi lüzumludur.

Grip Aşısı Tüm Hastalıklardan Gözetmez!

Grip, banal soğuk algınlığı, üst solunum yolu irinleri ve nezleden değişik daha ciddi bir hastalıktır. Grip hastalığı; yüksek ateş, orta kulak cerahati, zatürre, beyin cerahati gibi ağır ve riskli hastalıklara zemin hazırlayabilmektedir. Bu sebeple; kronik akciğer ve kalp hastalığı bulunan tehlike altındaki grupta olan 6 aydan büyük çocuklara grip aşısı yapılmalıdır. Ancak grip aşısının, gripten değişik hastalıklar olan soğuk algınlığından ve nezleden gözetmediği reeli unutulmamalıdır. Dolayısı ile grip aşısı olanların bir daha hiç hasta olmayacaklarını sanmak yanlıştır.

Nebatsal İlaçlar Sizi Yanıltmasın!

Nebatsal ilaçların hastalıklardan gözettiği bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Bu ilaçların da yan tesirleri olabilmektedir ve özellikle karaciğere negatif tesirleri vardır. Aileler çocuklarını hastalıklardan gözetmek için; öğrenmedikleri nebatsal ilaçları, hekim teklifi olmadan çocuklarına içirmemelidirler.

Çocuklarınızı Dumandan Gözetin!

Sigara ve hava lekeliliği; solunum yolunun mikroplara mukavemetini kırarak, çocukların hastalık tehlikesini artırmaktadır. Bu sebeple, sigara dumanından ve hava lekeliliğinden çocukları uzak yakalamak gerekmektedir. Kapalı ve kalabalık yerler de hastalıkların çok ivedi dağılmasına neden olduğu için; çocuklar, zoraki kalınmadığı sürece bu etraflara sokulmamalıdır.

Bu Bulgular Varsa Hekime Götürün!

İlk 3 aylık bebekte görülen her ateşlenmede kesinlikle hekime gidilmelidir.
3 aydan büyük bebeklerde; yüksek ateş, süratli soluma, hışıltı, öksürükten yatamama, halsizlik, yeterince beslenememe ve ağızdan akışkan alamama gibi vaziyetler varsa gecikmeden hekime götürülmelidir. Solunum kasveti ve beslenme eforluğu olan çocuk, hangi yaşta olursa olsun sağlık kurumuna yatırılmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN