Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,35
  • BIST
    %-0,01
Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi

Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi

Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi ile sizlerleyiz. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım istiyorsanız, yılbaşı akşamı için bu tarifi deneyin deriz. Her haliyle beğendiğimiz çikolatayı, bu kere bolca bu pastada kullandık. Kek tariflerinde ve pasta tariflerinde kullandığımız çikolata ve kremalara katıldığında daha bir karşı koyulmaz oluyor. Sevinçli ve nefis bir yılbaşı akşamı için, kolları sıvayabilir tasarılamaları şimdiden yapabilirsiniz. […]

Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi ile sizlerleyiz. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım istiyorsanız, yılbaşı akşamı için bu tarifi deneyin deriz. Her haliyle beğendiğimiz çikolatayı, bu kere bolca bu pastada kullandık. Kek tariflerinde ve pasta tariflerinde kullandığımız çikolata ve kremalara katıldığında daha bir karşı koyulmaz oluyor. Sevinçli ve nefis bir yılbaşı akşamı için, kolları sıvayabilir tasarılamaları şimdiden yapabilirsiniz. Davetlilerinize nefis sunumlar yapmak veya beğendiklerinizi şımartmak için uygun bir gündür yılbaşları. Özellikle çocuklarınız Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifini çok hoşlanacağına eminiz, tarifi yaparken verilen ölcülerin dışına taşmazsanız, kullandığınız mahsullerin taze olmasına dikkat ederseniz. Kek malzemelerinde kullanacağınız yumurta, süt ve tereyağın oda sıcaklığında olmasına dikkat ederseniz. Bu harika sunumu hiç problemsiz yaparsınız. Kolay gelsin..

Çikolatalı Yılbaşı Pastası Malzemeleri

Kek malzemeleri
225 gram 1,5 su kadehi toz şeker
220 gram 1 su kadehi sıvıyağ
250 gram 1 su kadehi süt
375 gram 3 su kadehi un
21 gram 3 yemek kaşığı kakao
1 tane, portakalın suyu
1 tane, portakal kabuğu rendesi
1 kutu, kabartma tozu
1 tane, vanilya
80 gram 1 kutu rende bitter çikolata
Ganaj Malzemeleri
200 gram, bitter çikolata
200 gram, krema
Krokan malzemeleri
240 gram, toz şeker 2 su kadehi
14-15 tane haşlanmış kestane
Üzerini süslemek için
kocaman çekilmiş antep fıstığı

 

Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifi

Öncelikle keki hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtaları alalım ve çırpalım. Üzerine sıvıyağı ve sütü ilave edelim. Bir kapta kuru malzemeleri karıştıralım akışkan harcın içine yavaş yavaş ilave edelim çırpmaya devam edelim. Daha sonra rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edelim. Rende bitter çikolata ve portakal suyunuda yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. Kıvama gelen kek harcını kek kalıbına dökelim, evvelden ısıtılmış 180 derecelik ısıda pişirelim.
Pişen keki fırından çıkaralım, ılınınca kek kalıbından ters surat ederek servis tabağına çıkaralım. Biz bu arada ganajını hazırlayalım. Ben mari usulü ile bitter çikolatayı eritelim içine kremayı ilave edip iyice karıştıralım, hazır olan kremayı kekin üzerine dolaştırarak dökelim.
Bir kaba toz şekeri alalım kestaneli krokanı hazırlamaya başlayalım. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak kahverengi olana kadar pişirmeye devam edelim. Kahverengi olan şekerin içine haşlanmış ince kıyılış kastaneleri ilave edelim karıştıralım. Ocaktan alalım düz servis tabağına yağlı bir kağıt serelim, üzerine krokanları dökelim soğuyunca parçalara ayırıp pastanın üzerini süsleyelim. En son olarak antep fıstığı ile süsleyelim, bir zaman dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN