Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, ulus arasında baş dönmesi olarak öğrenilen vertigo hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Pandemi yarıyılında bile insanlar baş dönmesi nedeniyle sağlık kurumuna geliyor, bu gidişat da baş dönmesinin insanları ne kadar rahatsız ettiğini ortaya koyuyor” […]
Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, ulus arasında baş dönmesi olarak öğrenilen vertigo hakkında açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Pandemi yarıyılında bile insanlar baş dönmesi nedeniyle sağlık kurumuna geliyor, bu gidişat da baş dönmesinin insanları ne kadar rahatsız ettiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.
İç kulak denge uzvu insanların yerçekimine karşı hareket ederken balansta kalmasını sağlıyor. Bu çok karışık sistem arızalandığı zaman baş dönmesi, bulantı kusma gibi belirtiler oluştururken eş zamanlı olarak beyin beden içi balansın yine sağlanması için faaliyet gösteriyor. Baş dönmesine neden olan hastalıklar sıklıkla iç kulak ile alakalı olsa da nörolojik hastalıklar ve değişik sistemik hastalıklar da baş dönmesine neden olabiliyor.Baş dönmesi olan hastanın öncelikli fobisi, yakınmalarının beyninde mümkün bir meseleden kaynaklandığı ya da ani büyüyen bir kalp problemi ile alakalı olduğu görüşü olduğundan hastalar şikayetleri için farklı polikliniklere başvuruyor.
BAŞ DÖNMESİDE EN SIK GÖRÜLEN NEDEN: KRİSTAL OYNAMASI
En sık görülen baş dönmesi sebebi ulus arasında kristal oynaması olarak da öğrenilen pozisyonel baş dönmesi olarak öğreniliyor. Psikolojik olanlar, migren hastalığı ile alakalı olanlar ve değişik iç kulak hastalıkları ise ikinci üçüncü sıklıkta karşımıza çıkıyor. Denge sisteminin karışık yapısını hastalık sırasında değerlendirebilmenin ciddi bir tecrübe gerektirdiğini söyleyen Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Çok tecrübeli bir hekim, iyi bir tetkik ile hastalığı %70-80 oranında değerlendirebilir. Ancak tanının netleşmesi ve doğru rehabilitasyonun yapılandırılabilmesi için iyi bir laboratuvara gereksinim var” dedi.
DENGE HASTALIKLARINDA REHABİLİTASYON
Denge hastalıklarının rehabilitasyonunda ilaç rehabilitasyonu ve bazı vaziyetlerde uygulanan operasyonların yanında vestibüler rehabilitasyon çok ehemmiyetli yer yakalıyor. Hastalarda iki taraflı ve kalıcı denge problemi olduğu zaman emel, beynin bedendeki kontrolünü artırmak diyen Özgirgin, “Beyin, her şeyi hakimiyet altına alabilme özelliğine sahip olan bir uzuv. Şahıs, beynin bu kontrolüyle, süreci hakimiyet altına alıp şahsın tekerrür balansta kalmasını sağlayabilir. Ama beyne bunu öğretmek gerekiyor. Bunu öğretirken de denge sistemine katkıda bulunan değişik uzuvları ön tasarıya çıkartmak gerekir; başka bir deyişle gözler, omurilik ve derin duyu. Üçü de şahsın balansta kalması için olmazsa olmaz uzuvlardır” dedi.
CİDDİ DENGE MESELEYİ OLAN HASTALAR YÜRÜYEREK EVİNE DÖNEBİLİYOR
İşin özüne inip hastalarımıza çağdaş muayeneler uyguluyoruz diyen Özgirgin, mevzu hakkında şunları söyledi: “Hastalığın tutulumuna ve yaygınlığına göre rehabilitasyon süresi 6 haftaya kadar uzayabiliyor. Rehabilitasyonun yaratmış olduğu tesir ise hastalar açısından büyük memnuniyet oluşturuyor. İki şahsın koluna girerek ve güçlükle yürüyerek muayenehanemize müracaat eten hastaları, tek başına hiçbir destek olmadan balansını derlemiş durumda, evine yürüyerek gidecek biçimde taburcu ediyoruz.”
MİGRENİ OLANLAR ÇİKOLATA VE KIRMIZI ŞARAPTAN UZAK DURSUN
Emelimiz Vertigo şikâyeti yaşayan hastaların yaşam niteliğini değiştirmeden rehabilitasyonlarını sürdürmek diyen Prof. Dr. Nuri Özgirgin, şu açıklamalarda bulundu: “Hastalarımıza koymuş olduğumuz tanılar üzerinden tekliflerde bulunuyoruz. Mesela migren gibi baş dönmesi hastalıklarında çikolata ve kırmızı şarap tetikleyici olurken, iç kulak tazyiki sebebiyle baş dönmesi yaşayan hastalarımıza tuzdan uzak durması gerektiğini söylüyoruz.”
DÜNYANIN BAŞTA GELEN DENGE MERKEZLERİNDEN
Bayındır Sağlık Grubu KBB Muayenehanelerinde baş dönmesi ile alakalı bilimsel ve ispata dayalı tanı ve rehabilitasyon uygulamaları 1995 senesinde başladı. Geçen 25 senede çok sürekli bir gelişim göstererek, mevzuyla ilgilenen tıbbi takımı, donanımı ve alt yapısı ile bugün dünyanın başta gelen denge merkezlerinden birisi oldu. Bayındır Sağlık Grubu KBB Muayenehaneleri, denge hastalıklarının tanısı ve rehabilitasyonu mevzusunda en gelişmiş ve çağdaş sistemlerle misyonunu sürdürmekte. Bu sebeple yurt dışından bir hayli hasta, sıklıkla Bayındır Sağlık Grubu KBB kliniklerine müracaat etiyor. Kullanılan sistemler ispata dayalı ve nesnel bilgiler sunduğundan, tanısal kusur en aza indirilebiliyor. Bayındır Söğütözü Sağlık Kurumu, öne çıkan denge merkezi ile hem ülke içinden hem de yurt dışından gelen hekimlerin mevzu ile alakalı eğitimlerine de fırsat tanıyor. Bu bağlamda 12 yıldır eğitim buluşmaları ve kurslar tertip ediyor. Bu buluşmaların en büyüğünü ise Bayındır Sağlık Grubu’nun patentli markası olan ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ ismini taşıyan buluşmalar oluşturuyor. Bu buluşmaya dünyanın her yerinden, alanında uzman sağlık profesyonelleri katılım göstererek, vertigo hakkındaki aktüellemelerden haberdar olma kaderi tutuyor.
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..