Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %0,57
  • BIST
    %0,93
Balkabaklı Çörek

Balkabaklı Çörek

Balkabaklı Çörek Malzemeleri   Çörek Hamuru için Malzemeler ½ su bardağı ılık süt 2,5 çay kaşığı kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 3 su bardağı un 100 gr. tereyağı – soğuk, küp doğranmış 2 adet yumurta 2 tutam tuz ¼ su bardağı un – hamuru yoğurmak için Balkabağı Püresi için Malzemeler 400 gr. balkabağı […]

Balkabaklı Çörek Malzemeleri

 

Çörek Hamuru için Malzemeler

½ su bardağı ılık süt
2,5 çay kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
100 gr. tereyağı – soğuk, küp doğranmış
2 adet yumurta
2 tutam tuz
¼ su bardağı un – hamuru yoğurmak için

Balkabağı Püresi için Malzemeler

400 gr. balkabağı
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zencefil
¼ adet muskat – rende
1 avuç pirinç ceviz

Üzeri için Malzemeler

Pudra şekeri

Çörek hamuru için;

Bir karıştırma kabının içerisine süt, kuru maya ve toz şekeri alıp bir çırpma teliyle çırpın.
Ön mayanızı 5 dakika bekletin.
Ununuzu tezgahınıza alın ve üzerine küp doğradığınız tereyağını ilave edip kum gibi olana kadar elinizle ovuşturun.
Mayalı karışımın içerisine yumurtaları kırın ve çırpın.
Unlu karışımınızın ortasını havuz olacak biçimde açın ve mayalı karışımı ilave edin.
Ardından bir çatal ile akışkanları yavaş yavaş unlu karışıma yedirin.
Kenarlardan tuz ilave edin ve karışım hafif kıvam alınca tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.

ANEKDOT : Yoğururken maksimum

¼

su bardağı un serpebilirsiniz.

Yoğurduğunuz hamuru tabanına un serptiğiniz karıştırma kabının içine alın.
Kabın ağzını hiç hava almayacak biçimde bir streç film ile iyice kapatın.
Hamurunuzu 1 – 1,5 saat süresince oda sıcaklığında mayalanmaya vazgeçin.

Balkabağı püresi için;

Sos tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
İçerisine küp doğradığınız balkabaklarını alın.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve pişirmeye başlayın.
Ardından suyunu ilave edip kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olacak biçimde 15 – 20 dakika pişirin.
Pişen balkabaklarınızı bir patates ezici dayanağıyla hafif parçalı vazgeçecek biçimde ezin.

ANEKDOT : Püre çok akışkansa tekerrür ocağa alın ve ağzı sarih olacak biçimde suyunu sürükleyene kadar pişirin.

Pürenizin içerisine tarçın, zerdeçal, yenibahar, zencefil, muskat rendesi ve cevizi ilave edip karıştırın.
Püreyi bir karıştırma kabına çıkartın ve soğutun.

Birleştirmek için;

Mayalanan hamurunuzu tezgaha alın ve yoğurun.
Hamurunuzu ince uzun dikdörtgen olacak biçimde açın.
Hamurun kenarlarını düzleyin ve en köşesinden başlayarak üçgen hamurlar kesin.
Üçgen hamurların kalın tarafına hazırladığınız balkabağı püresini koyun ve sarın.
Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine bir mutfak havlusu örtüp 10 dakika tepsi mayasına vazgeçin.
Tepsi mayası olan çöreklerinizi 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan çöreklerinizi hafif soğutun ve pudra şekeri serpiştirip servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN