Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %-0,61
  • EURO
    %-0,29
  • ALTIN
    %-0,56
  • BIST
    %-0,60
Aşırı kahve tüketiminin zararları neler yorgunluk hissi veriyor!

Aşırı kahve tüketiminin zararları neler yorgunluk hissi veriyor!

Kahve bir haylimiz için bırakılmaz bir meşrubat. Öyle ki sabah kahve içmeden uyanamadığını paydanlar bile var. Kültürümüzün de parçası olan bu meşrubatın metabolizmayı çoğaldırma gibi verimleri olsa da fazla harcandığı takdirde bedende meselelere yol açabiliyor. İşte fazla kahve harcadığınızı gösteren 6 işaret! Uykusuzluk yaşamaya başladıysanız Kafein cingöz kalmanızı sağlar ancak aynı zamanda uykunuzu etkileyebilir. Analistler, […]

Kahve bir haylimiz için bırakılmaz bir meşrubat. Öyle ki sabah kahve içmeden uyanamadığını paydanlar bile var. Kültürümüzün de parçası olan bu meşrubatın metabolizmayı çoğaldırma gibi verimleri olsa da fazla harcandığı takdirde bedende meselelere yol açabiliyor. İşte fazla kahve harcadığınızı gösteren 6 işaret!

Uykusuzluk yaşamaya başladıysanız

Kafein cingöz kalmanızı sağlar ancak aynı zamanda uykunuzu etkileyebilir. Analistler, yüksek bir kahve alımının uykuya dalmanız için gereken vakti artırabileceğini göstermiştir.

Kahve içtikten sonraki gün bitkin seziyorsanız

Kafein içeriği sebebiyle asap sisteminizi uyarır ve fiziksel performansı çoğalmaya destekçidir. Ancak bunun makûs yanı da vardır. Kahvede bulunan kimyevi bir element olan adenosin evvel çoğalır, sonra düşer. Bazı araştırmalara göre çok fazla kahve tüketiminden sonra kendinizi bitkin sezebilir ve uykuya dalmakta zorlanabilirsiniz.

Midenizle alakalı probleminiz varsa

Kahvenin bedene müshil tesiri vardır ve sütundaki etkinliği süratlendiren bir hormon salgılar. Çok fazla kahve içmek dışkıya ve hatta ishale neden olabilir. Ayrıca reflünün oluşmasına liderlik eder. Midenizle alakalı bir probleminiz varsa kesinlikle kahve tüketimini eksiltin.

Artan endişe gidişatı

Kafein, sizi bitkin yapan adenosini yasaklayarak cingözlüğü artırır. Ancak her gün fazla ölçüde içiyorsanız evham ve asaplılığa yol açabilir. Kahve, tutumunuzu etkileyebilecek adrenalin salınımı için bir tetikleyicidir. Çok gergin olduğunuzu fark ederseniz, kafein tüketiminizi hakimiyet etmeye çalışın.

Çarpıntınız varsa 

Çarpıntı gidişatı herkeste görünmez ama yeniden de oldukça yaygındır. Fazla kahve tüketimi nabzınızı artırabilir. Özellikle kalp ve kan tazyikiyle alakalı meseleyi olan şahıslara kahve içmek önerilmez.

Metabolizmanız süratlenir ve bağımlı hale kazançsanız 

Kafein, yağ yakıcı bir destektir. Çalışmalar metabolizmanızı yüzde 3-11 oranında artırdığını göstermiştir. Ancak dikkatli olmak ehemmiyetlidir zira bazı insanlarda bu tesir tersine bağımlılık yaratabilir. Bu da bedeninizin su lüzumu yerine kahve harcamanıza neden olur.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN