Hoşgeldiniz Kadınlar!
Sitemiz sadece kadın üyeliklerine açıktır.

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,27
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,24
Anevrizma bulguları baş ağrısı zannetiğiniz şey anevrizma olabilir!

Anevrizma bulguları baş ağrısı zannetiğiniz şey anevrizma olabilir!

Kafadaki saatli bomba olarakta öğrenilen anevrizmalar beyinde oluşan baloncukların patlaması neticeyi oluşmaktadır. Neredeyse her yaşta ortaya çıkan bu rahatsızlığın 40 yaşından sonra görülme tehlikeyi daha fazladır. Ama 20’li yaşlarda da görüldüğü olmuştur. Bu sinsi hastalığın ilk habercisi şiddetli baş ağrısıdır. Tabiki her baş ağrısı anevrizma değildir. Vefatla sonuçlananan anevrizma hakkında tüm merak edilenleri  Beyin ve Asap […]

Kafadaki saatli bomba olarakta öğrenilen anevrizmalar beyinde oluşan baloncukların patlaması neticeyi oluşmaktadır. Neredeyse her yaşta ortaya çıkan bu rahatsızlığın 40 yaşından sonra görülme tehlikeyi daha fazladır. Ama 20’li yaşlarda da görüldüğü olmuştur. Bu sinsi hastalığın ilk habercisi şiddetli baş ağrısıdır. Tabiki her baş ağrısı anevrizma değildir. Vefatla sonuçlananan anevrizma hakkında tüm merak edilenleri  Beyin ve Asap Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kadir Tahta’dan bildik. 

Beyindeki baloncukların patlaması vefata neden olmaktadır

Anevrizma beyinde oluşan baloncukların patlaması neticesinde ortaya çıkan şiddetli bir baş ağrısıdır. Bu vaziyet vefat neden olabilmektedir. Bu nedenşe doğru ve zamanında müdahale çok büyük bir ehemmiyet taşımaktadır. Baloncukların kanamaya yapmadan hakimiyet altına alınması gerekmektedir. 

Hastalığın ilk işareti şiddetli baş ağrısı

Anevrizmalar aniden ortaya çıkmaktadır ve genellikle sinsi bir biçimde ilerlemeketedir. En çok görülen bulguları, baş ağrısıyla beraber bulantı, kusma, felç, görme, konuşma ve denge bozukluğu. Anevrizmalar 100 bin şahıstan 5’inde bulgu veriyor. İlk işaretini şiddetli baş ağrısı oluşturuyor. 

Baloncuk 7mm çapa eriştiğinde kritik kanama eşiğine girmiştir

Anevrizmaların en riskli neticelerinden biri beyin kanamasına yol açmasıdır. Kafa içerisinde çok yüksek bir tazyikin birden oluşmasına neden olmaktadır. sıklıkla her iki ön beyne giden damarların birleşkesinde görülmektedir. Baloncuk 7 mm çapa eriştiğinde kritik kanama eşiğine girmiştir. Bu bulgularla beraber şahısta tansiyon veya şeker hastalığı da izliyorsa kesinlikle hekime müracaat etilerek zorunlu tetikler yaptırılmalıdır. Kumpaslı hakimiyet ile tehlike etmenleri ortadan kaldırılarak, hastalığın neden olabileceği beyin kanamalarından büyük miktarda korunulabilmektedir.

İlk 24 saat hayati ehemmiyet taşıyor

Anevrizma tanısı ileri teknolojik aletlerle basitlikle teshis edilebilmektedir. Her baş ağrısının nendeni elbetteki anevrizma değildir. Şayet hekiminiz tarafından anevrizma teşhisi konulduysa ağrı kesiciler tarafından baş ağrısını gidermeniz doğru bir tutum olmayacaktır. Özellikle anevrizma kanaması geçiren şahısların yürümesine, hareket etmesine izin verilmemelidir. İlk 24 saat içinde yineleyen kanamalar yüksek derecede hayati tehlike taşıyabilmektedir. Anevrizmaların rehabilitasyonu için iki yol bulunmaktadır. Yoğun bakımda salt istirahate alınan hasta beyin cerrahisi kısmınca değerlendirilerek hastalığın rehabilitasyonuna karar verilmektedir. Muhtemel olan en kısa zamanda cerrahi müdahale ile baloncuğun boynu kapatılmaktadır

En kesin rehabilitasyon usulü cerrahi

Tespit edilen kanama en kısa zamanda cerrahi veya endovasküler usulle kesinlikle rehabilitasyon edilmelidir. Cerrahi operasyon gören hastalarda kanama tehlikeyi büyük miktarda eksilmektedir. Cerrahi; anevrizmalar için en çok kullanılan ve en kesin usuldür.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN