Sıhhatli beslenme ve perhiz akımlarında herkesin hemfikir olduğu bir nokta var: “Akşam 7’den sonra hiçbir şey yemeyin!” Herkesin kabul ettiği ancak iş uygulamaya gelince herkesin zorlandığı bu fikri seyahat yazarı ve blogger Judy Koutsky sınadı. Neticelerini ise WomanHealth mecmuasının İngiltere edisyonu için kaleme aldı. Bayanların çoğunda olduğu gibi kendisinin de sıhhatli beslenme mevzusunda gündüzleri zaferli olduğunu […]
Sıhhatli beslenme ve perhiz akımlarında herkesin hemfikir olduğu bir nokta var:
“Akşam 7’den sonra hiçbir şey yemeyin!”
Herkesin kabul ettiği ancak iş uygulamaya gelince herkesin zorlandığı bu fikri seyahat yazarı ve blogger Judy Koutsky sınadı. Neticelerini ise WomanHealth mecmuasının İngiltere edisyonu için kaleme aldı.
Bayanların çoğunda olduğu gibi kendisinin de sıhhatli beslenme mevzusunda gündüzleri zaferli olduğunu ancak akşamları işlerin karıştığını yazdı. “Açlık şeytanların gece olunca ortaya çıkıyor” diyen Koutsky’nin tecrübelerinin detayları şöyle:
“Tam gün iyiyim ve sonra açlık şeytanları ve duygusal yeme akşamları ortaya çıkıyor. Bu surattan, ne olacağını görmek için bir ay süresince uyumadan iki saat evvel yemeyi bırakmaya karar verdim. Benim için alan okumanın başladığı saatler uyumadan evvelki bir kaç saat. kuma, uyumadan evvel başlama saatimdir: Her sabah saat 5: 30’da veya 6’da uyanıyorum. Bu surattan genellikle akşam 9’da yataktayım. Bunun anlamı, yedi saat yemek yemeyi vazgeçmem gerektiğiydi, fakat kararlıydım.
AKŞAM YEMEĞİNİ ERKEN KESMEYİ KOLAYLAŞTIRACAK TÜYOLAR
Akşam yemeğini erken kesmeyi kolaylaştıracak tüyolar
– Tuz oranı düşük bir yemek yiyin.
– Akşam hafif egzersiz yap.
– Gündüz şayet sıhhatli bir öğlen yemeğine erişemiyorsan ev yemeklerinden oluşan bir beslenme çantası hazırla.
– Bol bol su iç
– Yatak odanın karanlık olduğundan emin ol
– Evin ısısını düşür. Olasıysa ısıtma sistemini kapat.
Uyumadan hemen evvelki saatlerde yemek yemeyi durdurmak için aylarca sürdüğümde neler oldu …
İŞİN GÜÇÜ AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA BAŞLIYOR
Genellikle çocuklarla akşam yemeklerini 6 ortamında yiyoruz. Bu surattan sınamalarımda öncelikle yemek işinin 7’den evvel bittiğinden emin olarak başladı. Tabi işin güç kısmı akşam yemeklerinden sonra. Zira reel istekler o zaman başlıyor. Tatlı yememeye çalışıyorum. Bunun yerine bir parça meyve yada peynir yiyerek yemeği tamamlamaya uğraşıyorum. Sonra saat 8 ortamında belki bir parça meyve yada peynir daha istiyorum Şayet makûs günümdeysem bir ufak gofret de istediğim oluyor.
DİŞLERİMİ HEMEN FIRÇALAYINCA…
Tüm yeme işlemini 7’ye indirmek bazı açılardan kolay ve bazı açılardan güçtü. Kolay kısım, “daha uyumadan evvel aperatif almadan” daha bilinmeyen bir şey yerine, “akşam yemeğinden sonra hiçbir gıda yenmeyecek” güç bir kaidesini reelinde daha kolay olduğunu, zira çok katıydı. Başlangıçta bir kaç kaçamak yapıldıktan sonra, akşam yemeği yeme desenine geçtim, sonra dişlerimi hemen fırçaladım. Dişlerimi fırçaladığım zaman, çerez istemiyordum, zira dişlerim kirlenecekti ve gece iki kere fırçalamak çok üşengecim.
DIŞARI ÇIKMAK İŞİN EN GÜÇ KISMI
Zorlu bölüm akşam yemeği için dışarı çıkmak. Değişik çiftlerde dışarı çıkarsak ki bu sıklıkla oluyor 8’den evvel yemek işi bitmiyor. Hatta bazen daha geç saatlere dahi sarkıyor. Dışarı çıkarsak 8 ya da daha çok defa yemeyiz. İşimiz bittiğinde çoğunlukla saat 10’u geçmiş oluyor ve ben dah yolda uyumaya başlıyorum.
Sosyalleştiğimiz akşamlarda yataktan iki saat evvel saldırıdan evvel yemek yemenin bir yolunu bulamadım. Daha evvel daha erken saatte bir akşam yemeği önerdim, ancak kimsenin güzeline gitmedi. Akşam 6 yemeği kimileri için bayağı, ancak kozmopolit dostlarım için dinlenmemiş bir teklifti.
Dışarı çıkış akşamlarını değiştiremediğimi kabullendim ancak evdeki akşamlarda kaideleri karı bir biçimde uyguladım.
KİLO KAYBI YARATTI MI?
Judy Koutsky, 1 aydan azıcık daha uzun vakittir yediği akşam yemeğini erken kesme rutininin kilo kaybı yaratıp yaratmadığına ait ise şunları yazdı:
“Kilom üzerinde ehemmiyetli bir tesiri olup olmadığından emin değilim, ancak benim için bir deney olarak başlayan şey, tüm ailem için daha sıhhatli bir yaşam stili ayarına dönüştü.”
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..