Sabah kalktığınızda soluk kokusuyla mı uyanıyorsunuz? Dişinizi fırçalasınız bile koku devam mı ediyor? Suallerinizin yanıtı ‘evet’ ise öncelikle kesinlikle hekime görünmeniz gerekiyor. Ağız kokusunun pek çok nedeni olabileceği gibi ağız nezlesine de tutulmuş olabilirsiniz. Ağız nezlesinin öteki bulguları ise şöyle; iştah eksilmesi, salya çoğalışı, anormal çiğneme hareketleri, yutma eforluğu, kusma, diş etleri ve ağızda kanama, […]
Sabah kalktığınızda soluk kokusuyla mı uyanıyorsunuz? Dişinizi fırçalasınız bile koku devam mı ediyor? Suallerinizin yanıtı ‘evet’ ise öncelikle kesinlikle hekime görünmeniz gerekiyor. Ağız kokusunun pek çok nedeni olabileceği gibi ağız nezlesine de tutulmuş olabilirsiniz. Ağız nezlesinin öteki bulguları ise şöyle; iştah eksilmesi, salya çoğalışı, anormal çiğneme hareketleri, yutma eforluğu, kusma, diş etleri ve ağızda kanama, burun akıntısı, hapşırma ve bunalım olarak karşımıza çıkıyor.
VİTAMİN NOKSANLIKLARI DE TEMEL NEDENLERİ OLUŞTURUYOR
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, noksan beslenme, vitamin yetersizliği, döküntülü hastalıklar, diş taşları ve uygun olmayan takma kullanımının, ağızda en sık görülen problemler arasında yer alan ağız nezlesine ağız içi irin cinsi neden olabildiğini belirtiyor.
DÖKÜNTÜLÜ HASTALIKLAR SIRASINDA ORTAYA ÇIKABİLİYOR
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, ağız nezlesinin her yaşta görülebileceği gibi özellikle iyi beslenmeyen çocuklarda, diş çıkaran bebeklerde ve kızamık, suçiçeği, kızıl, kızamıkçık gibi döküntülü hastalıklar sırasında ortaya çıktığını belirterek, erişkinlerde de başlıca sebeplerinin diş taşları ve uygun olmayan diş takmaların kullanılması olduğunu dile getirdi. Dr. Nihat Tanfer, ağız nezlesinin, ağızdaki yerleşik bakteri florasının muhtelif gidişatlara bağlı olarak hastalık yapabilme kabiliyeti kazanmasından kaynaklandığını söyledi.
KIZARIKLIK OLUŞUYOR
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, ağız nezlesi ile alakalı şu bilgileri verdi: Sindirim bozuklukları, yüksek ateş, örseleyici gıdalar, sıcak meşrubatlar ve sigara da ağızda bu tip cerahatlere neden olabiliyor. Ağız nezlesinin sık tesadüfülen bir başka sebebi de vitamin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Ağız nezlesi genellikle ağız boşluğunda kırmızılıkla ortaya çıkıyor, çoğu kere dil ve dudaklarda yaygın ve monoton kızarıklıklar görülüyor. Hasta, ağzında müesseseye ve yanma seziyor. Ayrıca yutma ve çiğneme hareketleri de eforlaşıyor.
KUMPASLI ARALIKLARLA DİŞ PAKLİĞİ YAPTIRIN
Sistemik hastalıklar dışında oluşan ağız hastalıklarının, erken tespit edildiğinde çoğunlukla rehabilitasyon edilebildiğini belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, konuşmasını şöyle bitirdi: ”Bu tip ağız içi cerahatleri, mikrop öldürücü gargaralar kullanılarak rehabilitasyon edilebilir. Rehabilitasyonda, ağrı ve yanma vaziyetini ortadan kaldıran hafif uyuşturucu ve mikrop öldürücü ilaçlar faydalı olabilir. İrin, vitamin beceriksizliğine bağlıysa rehabilitasyon, yetersiz olan vitaminlerin karşılanmasından katlanır. Ancak gecikilmiş hadiselerde, özellikle ileri gingivitislerde diş etindeki enfeksiyon bütün bir iyileşme olası olmayabilir. Bu sebeple kumpaslı aralıklarla diş pakliği ve ağız hakimiyetlerinin yapılması gerekir. Ağız nezlesinin rehabilitasyon edilmemesi daha şiddetli ağız içi iltihaplanmalarına neden olabilir.”
Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan, son yıllarda hızla gelişen ve..
Göz çevresinde oluşan yaşlılığın en önemli belirtilerinden biri de kırışıklıklardır...
Uykusuzluk sorunu yaşayanlar size uykuya rahat bir şekilde dalmanıza yardımcı..
Gerek görünümü gerek sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken hastalıklardan..
link label..
link label..
Orta yaşlar dediğimiz 40’lı yaşlardan sonra başlayan görme sorunu nedeniyle..
Sabahları güne başlarken zorlanıyor ve iş yerinde uykusuzluğa yenilip güçlü..